Länge sedan sist...

Ja, nu var det länge sedan det kom ett inlägg från mig. Jag känner inte att jag haft något att skriva om, har känt mig lite nere helt enkelt. Det är fortfarande lite tungt men jag försöker att ta en dag i taget och inte stressa framåt. När jag var hos diabetessköterskan för att prata om hur jag ska äta för att det ska vara så bra som möjligt för mina blodsockervärden så sa hon att jag var på rätt väg. Det kändes skönt att jag inte ätit helt galet men jag fick en del tips som att undvika att äta banan och vindruvor så ofta. Hon trodde också, utifrån det jag berättade, att jag åt för lite till frukost. Jag har ju gått med en nästan konstant hungerkänsla och ett sug och hon rådde mig alltså att äta mer. Det har jag gjort nu några morgnar och jag är faktiskt inte lika hungrig längre!

Jag har börjat att läsa en bok som jag har haft liggandes och som jag har tänkt att snart ska jag ta itu med den. Nu har jag bestämt mig för att läsa lite varje kväll. Den heter: "Finn din inre styrka" av Sanna Ehdin. Tycker att det passar mig bra att läsa denna bok nu. Har inte hunnit så långt i den men det lilla jag har läst är tänkvärda saker som egentligen är självklara men ibland behöver man bli lite påmind. T ex så står det Lev det som du önskar i ditt liv och Se till det du har och inte det du inte har. Något att fundera över, eller hur? Återkommer framöver med mer innehåll från boken.

Idag så lagade jag ett nytt recept som jag fick från Sara på jobbet. Rätten heter häxgryta och den kan varmt rekommenderas. Här kommer receptet:

400 g torsk (kokas i vatten tillsammans med lite salt och 10 svartpepparkorn)
Sås:
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
1 ½ dl purjolök
1 fiskbuljongtärning
1 knippe dill (fryst går också bra)
Gör så här:
Koka torsken i saltat och pepprat vatten, ca 10 minuter.
Häll av vattnet och lägg torsken i en ugnsform, häll såsen över fisken.
Såsen görs enligt följande: blanda i en kastrull, grädde, creme fraiche, chilisås, purjolök som skurits i ringar samt fiskbuljongtärningen och sist lite dill. Låt allt koka upp, häll det sedan över fisken.
Ställ in formen i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter.
Sedan är det klart att äta med potatis eller ris eller vad man vill.

Nu ska jag ta och fundera över vad jag ska bjuda mina gäster på när jag fyller år. Undrar vad de är sugna på?
Ha en bra kväll!
/Gunilla

Kommentarer
Postat av: Britt

JA.. det var länge sedan du skrev nått. Kul att du är åter. Fisken ser ut att smaka mums. Den ska jag testa någon gång. Vad vi vill ha för mat när du fyller år? Vad ska jag önska mig. Kräfret kanske, Kyckling och dragonsås? Biffståganoff? Vet du vad? Det spelar absolut inte någon roll vad du bjuder på. Huvudsaken är att vi får träffa dig och fira din stora dag. Se fram emot en trevlig kväll.



Var rädd om er och varandra/ Britt

2009-11-18 @ 20:45:20
URL: http://liteavalltin.blogg.se/
Postat av: Malin

Blir det biffstroganoff så kommer jag! :D

2009-11-19 @ 20:48:37
Postat av: Anonym

Kan du inte komma ändå, Malin?

2009-11-19 @ 22:05:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0