Nu vet jag att det är vår...
för att .......

Jag har planterat dom första panséerna på uteplatsen ( det gjorde jag till påsken) och någon har tagit ut möblerna.
Samt som ni ser så har dom stora björkarna som skymde solen på uteplatsen försvunnit
Brikett tändaren står kvar ute efter helgens grillningar. Jo det blev grillat fredag, lördag, söndag.
Vi älskar ju att grilla, så är det bara. Vi kan äta grillat bra många dagar i veckan.(När vi känner för det)
Och vi grillar det mesta. Denna helg blev det pepparstek på fredag. Hel grillad kyckling på den nya gjutjärns mojen som Håkan fick i julklapp av Patrik. Man trär upp kycklingen som på en burk fyller med öl och kryddor. grillar på indirekt värme i ca 1 timme lägger på rökspån på slutet. Det blir jätte mumsigt. I söndags så blev det fläskfile, provade den nya marinaden med ingefära den kan jag rekommendera Men inte tillsammans rödvinssås.
Vi inhandlade en ny kokbok i helgen.

Inte det bästa fotot.
Men den heter Morberg grilla.
Visst blev ni lite snopna. Ja jag förstår att ni inte blir det.
Här kommer lite visdoms ord från herr Morberg.
Två saker man inte ska slarva med när man grillar är.
TÄND GRILLEN I GOD TID. och när glöden är bra det allra viktigaste RÅVARAN RÅVARAN RÅVARAN. Gott blir det bara om man använder väl hängt marmorerat kött, riktigt färsk fisk och skaldjur, fräscha grönsaker. Svin dyr olja. en bra pepparkvarn. Färska örtkryddor och ett bra salt. Citat ur boken Morberg grillar.
Till helgen blir det grillad röding eller halstrad råbiff eller Tornedos med murkelsås eller Kyckling filé med mozzarella och parmaskinka jag det fanns väldigt mycket goda recept och fina bilder i boken. Han säger i boken att han gillar att laga mat ute och det gör jag med tänk att få ha ett riktigt ute kök.
Med bänkar, rinnande vatten, gasol plattor, kylskåp mm. Ack vilken dröm
Man får göra det bästa av situationen och fixa och dona och bära ut det färdig fixade inne från. Och göra slut knorren vid grillen.
Men var är värmen?
En nu har vi inte kunnat sitta ute och äta och det är ju nästa halva grejen med grillning. Att få ta tillvara dagen och kunna få vara ute. Och njuta av vår korta sommar. Umgås med nära och kära, grannar och vänner. Det är sommer det.
Maja hon vet att det är vår nu, för vi behöver bara börja med förberedelserna av maten så sitter hon klistrad i hallen och väntar på att hon ska få med ut och springa på gräsmattan. Hon blir olycklig om hon inte får följa med.
Helt otroligt att hon har sådan koll på läget. Jag tror hon brås på sin matte. Gillat våren och sommaren bäst.
Ha det bra nu och som alltid var rädd om er och varandra. / Britt

Jag har planterat dom första panséerna på uteplatsen ( det gjorde jag till påsken) och någon har tagit ut möblerna.
Samt som ni ser så har dom stora björkarna som skymde solen på uteplatsen försvunnit
Brikett tändaren står kvar ute efter helgens grillningar. Jo det blev grillat fredag, lördag, söndag.
Vi älskar ju att grilla, så är det bara. Vi kan äta grillat bra många dagar i veckan.(När vi känner för det)
Och vi grillar det mesta. Denna helg blev det pepparstek på fredag. Hel grillad kyckling på den nya gjutjärns mojen som Håkan fick i julklapp av Patrik. Man trär upp kycklingen som på en burk fyller med öl och kryddor. grillar på indirekt värme i ca 1 timme lägger på rökspån på slutet. Det blir jätte mumsigt. I söndags så blev det fläskfile, provade den nya marinaden med ingefära den kan jag rekommendera Men inte tillsammans rödvinssås.
Vi inhandlade en ny kokbok i helgen.

Inte det bästa fotot.
Men den heter Morberg grilla.
Visst blev ni lite snopna. Ja jag förstår att ni inte blir det.
Här kommer lite visdoms ord från herr Morberg.
Två saker man inte ska slarva med när man grillar är.
TÄND GRILLEN I GOD TID. och när glöden är bra det allra viktigaste RÅVARAN RÅVARAN RÅVARAN. Gott blir det bara om man använder väl hängt marmorerat kött, riktigt färsk fisk och skaldjur, fräscha grönsaker. Svin dyr olja. en bra pepparkvarn. Färska örtkryddor och ett bra salt. Citat ur boken Morberg grillar.
Till helgen blir det grillad röding eller halstrad råbiff eller Tornedos med murkelsås eller Kyckling filé med mozzarella och parmaskinka jag det fanns väldigt mycket goda recept och fina bilder i boken. Han säger i boken att han gillar att laga mat ute och det gör jag med tänk att få ha ett riktigt ute kök.
Med bänkar, rinnande vatten, gasol plattor, kylskåp mm. Ack vilken dröm
Man får göra det bästa av situationen och fixa och dona och bära ut det färdig fixade inne från. Och göra slut knorren vid grillen.
Men var är värmen?
En nu har vi inte kunnat sitta ute och äta och det är ju nästa halva grejen med grillning. Att få ta tillvara dagen och kunna få vara ute. Och njuta av vår korta sommar. Umgås med nära och kära, grannar och vänner. Det är sommer det.
Maja hon vet att det är vår nu, för vi behöver bara börja med förberedelserna av maten så sitter hon klistrad i hallen och väntar på att hon ska få med ut och springa på gräsmattan. Hon blir olycklig om hon inte får följa med.
Helt otroligt att hon har sådan koll på läget. Jag tror hon brås på sin matte. Gillat våren och sommaren bäst.
Ha det bra nu och som alltid var rädd om er och varandra. / Britt
Kommentarer
Postat av: Micke
Ska ni käka Rå biff när inte jag e med Fy fanken va taskit tycker jag hoppas ni har grillen med er när ni kommer ner iaf! Du köp en vete öl som heter hoggard till pappa o säg att han ska dricka den till rå biffen! o glöm inte Rå lök Ägg gula Och kapris :) O gör den på nöt innan lår Bli topppen hade görr syns snart!
Postat av: Micke
Ska ni käka Rå biff när inte jag e med Fy fanken va taskit tycker jag hoppas ni har grillen med er när ni kommer ner iaf! Du köp en vete öl som heter hoggard till pappa o säg att han ska dricka den till rå biffen! o glöm inte Rå lök Ägg gula Och kapris :) O gör den på nöt innan lår Bli topppen hade gött syns snart! ps Jonas melander kommer med till 08:a landet
Trackback