Söndag 101121...

och i morgon fyller Mikael 24 år.
Grattis vännen i förskott.
Och vad jag har förstått så har du redan fått den bästa presenten.
Så då kan du vänta tills du kommer hem på nästa packet.

Varför blir man lite sentimental när barnen fyller år?
Är det för att man får insikt i att man inte är 25 eller 30 längre nä inte 30 det var ett hemst år vi tar 32 i stället.
Ja inte vet jag, men en sak vet jag ialla fall och det är att snart är det jul.

Kan ni fatta det att om en månad så är det dag en före dagen före dagen före den storadagen.
(Fick jag till det där?)

Själv sitter jag och bläddrar i mina mat tidningar och funderar på vad som man ska testa. På lördag är vi bjudna till Gunilla och Per på Glögg fest, Vi blir en del vänner som tar med oss olika glögger och tilltugg. Sen blir det nog att vi beställer hem lite biteline. (Inte riktigt min favo men det går ner) Men det finns så himmla mycket recept, en del med konstiga saker ja inte konstiga men saker som jag aldrig använt mig av eller som jag inte tycker om. Pumpa är det gott?
Get ost gillar jag inte.


Tittar även på en del nya recept till julen vad tror ni om rebensspjäll med kanel ingerfära apelsin lime och honung band andra kryddor?
Eller sill med lingon?
Själv gillar jag inte snapps men visst låter apelsin och kanelsnapps gott? Hittade även ett recept på vörtbröd med både porter och julmust i och inte så mycket socker ska vara jätte got till en god ädelost. Ja visst låter det gott?

Det här är en av det bästa tiderna när det gäller mat.
Jul Påsk Midsommar kolla recept planera förbereda mm. Det är nog en av den största pasionen i mitt liv mat och det syns ju på mig. (Och det inte bra). Men nästa allt är ju så himmla kul när det gäller mat. Planera handla, laga och äta, att betala och diska är väll det som inte är så roligt.
Julen är väll den största mat helgen eller veckorna som jag känner det. Det blir ju en del dagar att planera till. Vi är ju många här hemma som vill ha med sin favorit mat. Så en hel del mat är ju redan färdig planerad som gravad lax, Stekt inlagd ströming, Ägghalvor med räkor eller kaviar eller löjrom, omelett, jansso, mm.
Med det kommer ju hela tiden nya recept i tidningarna.
Sen är det ju allt runt omkring också, duk ljus servetter blommor välkommst dryck och tilltugg (Nä det behöver inte vara alkohol) efter maten nått sött och socker fritt för den som behöver det. Sen är det ju det at alla tål ju inte allt. Gunilla inget socker, Malin laktos. Micke nötter. Svårat till jul är detta med nötter och socker, det är ju liksom det julen är uppbyggt av. Men det är ju roligt med utmaningar.
Nu när jag skrivit lite så börjar jag fatta att det är lite nära nu, gud vad kul. Julafton ska vi vara hos Gunilla och Per vi tar alla med oss det vi blir tillsagda att ta med. Juldagen här hemma då får man ta med resterna från julbordet om man vill. Man får helt enkelt ta med det man vill men det blir knytis. Tänkte inte göra det så märkvärdigt utan bara vi alla får träffas och umgås så är jag nöjd, Kommer säkert att åter komma till detta senare i dec.

I går var vi in på lyslördag. Kallt fast det var 0 gradigt men det blåste Sven Volter höll tal och sen tände de stan. Jätte mycket folk var det i alla fall. Patrik är i Erikslund och Håkan är och fiskar. Och ja kollar på reprisen på Idol och vad ska man säga JAY är bäst. Jag får ståpäls.
Idag här hemma tänker jag servera lasange. Jag ska göra slut på min Basilika som rest runt med oss hela sommaren jag tror att har gjort sitt nu.


Maja slickar sig i all fall om munnen när hon vila i soffan.

Hoppas ni alla där ute får en skön söndag.
Nästa söndag är det första advent.

Som alltid var rädd om er och varandra. / Britt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0