Var är Gunilla?

Är det någon som hört nått från henne? Inte ett ord på en hel vecka... Är hon sjuk tro? Eller så slet jag ut henne på resan. Hon har nog tröttnat på mig. Ja frågorna är många men svaren få. Vi får se om hon gör nått inlägg snart vi får väll lägga in en favorit

Gunilla en strålande fotograf.
Föresten hon gillar inte bilden när hon ska sova. Det är nog därför hon inte skriver nått.

Ha det bra så hörs vi snart../Britt


Lördag och sol= grillat+nercabbat

I går var det toppen väder här i Sundsvall. Håkan "cabbadener" och vi åkte en sväng.

Och Micke var ju hemma så då var det dags att göra ren "rätta grillen" och tända på.
Vi trodde att det bar var Gunilla och Per med barn som skulle komma men inte det ramlade in 5 st till. Alltid lika roligt med nya bekantskaper. Så det blev fult hus.
Efter som abstinensen på tatsikin inte gått över så blev det lite sådant samt bröd och en röra med philadelfia och creme fraiche med räkor, ost och het tacosås som man äter med tacochips till  medan vi var ute och grillade.
Sen var vi lite fega och gick in och åt. Micke var ju inte hemma i påskas, så Håkan & jag hade fixat lite hemgjord potatis sallad för hans skull. jag hade även gjort potatisgratäng. naturligt vis en fetaost sallad, och en vanlig sallad. Och sen så gjorde jag en jätte god melon och jordgubbssallad med färsk basilika och balsamvinäger super fräsch till lammet Vi grillade oxfilespett samt lamfile som Micke fixat en marinad på honungs-grillolja, färsk chili, sallads lök, vitlök som lammfilén fick marinera i. Kort stund på grillen så att den blev rosa inuti. Super gott kan verkligen rekommenderas

Vad mer kan man begära av en lördag?

Ingenting tycker jag.

Underbara barn, fint väder, goda vänner, god mat, gott vin.  Man ha det bättre en så..

Ha det bra så hörs vi snart , var rädd om er... / Britt

Nu är vi hemma.

Ja så är vår resa slut.
Vi har haft det lungt och skönt. Bara varit och tagit dagen som den kommit.
Sen hade vi lite otur med rummet men det är smällar man får ta. Att Gunilla blev förkyld och jag hade jätteproblem med andningen är också sånt man kan leva med det förstörde i alla fall inte resan. 

Här kommer lite bilder från "våran" gata och strand. samt utsikt från en väg upp vid några stängta tavernor.


 Glada kon på Grekiska.


Gunillas favorit yogurt 2 st 2,90 eu. Dyrt men gott. Samt att apelsinen som Gunilla fick när hon köpte väskan kom med. Apelsinen var god. Väskan är fin. Undra hur många väskor hon köper i Turkiet?

Gunilla och jag har på ett förunderligt sätt kommit i säng redan vid 21:30 tiden. Helt otroligt men sant. Vaknat ett par gånger/ natt och lagade toan eller halkat omkring i allt vatten på badrumsgolvet. Klivit upp mellan 8-9:30. Snacka om att vi har vilat. Fast det tar nog ett par dagar att komma ikapp sömnen här hemma för sängarna var super HÅRDA. En filt på ett golv och det har varit mjukt. Men det ska ju vara bra för ryggen!
 Vår packning på väg till sj.

Nu ska vi ladda om inför nästa resa till Turkiet i höst.

Träffade Malin och Carro på Arlanda i går och i kväll kommer Micke hem. Håkan och Putte hämtade oss på tåget. Jo Putte körde moped.....
Vet ni?  .........          Det är skönt att vara hemma...........

Ha det bra och var rädd om varandra så hörs vi och syns snart./ Britt

Snart hemresa...

...men annu aterstar en kvall och en formiddag innan bussen tar oss till flygplatsen imorgon. Det har varit en vecka med sol, lite bad, och mycket bra vader. I gar var vi in till Chania for att shoppa lite. Vi tog bussen in och det var en lite annan procedur an hemma. Man fick satta sig pa bussen och sedan kom nagon och tog betalt under resans gang. Har kommer nagra bilder fran dagen. Dessa bilder ar fran Venetianska hamnen




Gunilla pa vag in till marknaden




Lite grekisk sallad har vi atit. Ja, faktiskt vi for Britt har ocksa atit fetaost.


Konstigt land det har men man far snaps till efterratten...


Lat oss presentera vara husdjur under senmestern...



Vi har faktiskt bevis pa att vi badat fastan det var svinkallt i vattnet. Gunilla har ocksa badat men beviset uteblev.


Denna bild ar for alla motorcykelalskare - ingen namnd ingen glomd...


Nu ska vi ga till var favoritrestaurang. Undrar vad vi ska ata? Vi syns snart!
/Britt och Gunilla

Sol, hav och lata dagar!

Annu en dag med sol och varme, harligt! Vi sitter just nu pa ett internetcafe dar det samtidigt pagar en fotbollsmatch pa en storskarm. Vi sitter nerhukade for att vara huvuden inte ska vara i vagen. Och Lina vi vet att det ar Arsenal och Chelsea som spelar och det ar 0-0.

Tidigare i dag var vi nere vid havet och vi tror att det var varmare dar an i var pool. Oturligt nog sa ramlade mina (Gunilla) pengar ut ur vaskan och rann ut i vattnet. Jag fick jaga dem ut i vagorna men som tur var sa var det bara mynt annars hade vi fatt hanga sedlar pa tork pa balkongen. Det hade varit en syn det!

I gar var vi pa en italiensk restaurang och at pasta och drack italienskt rodvin. Vad sager ni om det nar man ar pa Kreta? Men det italienska vinet var betydligt godare an det inhemska vinet vi drack kvallen innan. Men till forratt at vi faktiskt vitloksbrod och tzatziki. Vi hade faktiskt inte bestallt nagon efterratt men in kom det en glasskula med gradde och chokladsas samt nagot som servitoren kallde for firewater. Vi at glass med snaps till, det kan inte ha varit nagot annat! Man far ta seden dit man kommer!
/Britt och Gunilla

Vi ar framme!

Hej pa er! Nu ar vi framme pa Kreta och allt har gatt bra.
Vi bjuder pa en bild tagen pa vagen ner pa taget.


Har ar en bild pa vart lilla kok. Sorry men ni vet ju att vissa
bokstaver inte finns har.
.

Vart sovrum


Utsikt fran var balkong.


Utsikt at andra hallet fran balkongen - havet.


Och ja vi hittade nagot som liknade ostkrokar - men nar vi smakade sa var det dalig smak av ost men det far duga medans vi ar har. Jag (Gunilla) glomde ju att kopa med mig ostkrokar. Hur kunde jag glomma?


Gunilla vantar pa var forsta middag pa Kreta. Det blev mixed Souvlaki for min del och pepparstek for Britt.


Mittemot restaurangen fanns det bilar att hyra. Vilken ska vi ta?


Var forsta frukost har pa Kreta och forstas blev det ute pa balkongen! Mjolken var konstig. Inte latt att veta om det ar mjolk nar man inte kan grekiska!


Vi har solat och badat hela dagen idag. Det ar varmt har, cirka 25 grader. Och denna bild ar till dig Berit.


Marie och Lena skot er nu medans jag ar borta! Tanker pa er! 
Hipp, hipp hurra for Putte idag som klarat sitt moppekort! Och Grattis i efterskott pa namnsdagen!
Nu ska vi vidare och se om vi hittar nagon trevlig restaurang att ata middag pa. Nar vi bloggar nasta gang vill vi se att ni har lamnat nagra kommentarer gott folk!
Soliga halsningar Britt och Gunilla

Dags att åka

Ja så har då äntligen stunden kommit som vi har längtat till.
Vi ska ge oss av.
Packat och klart ,pass och pengar.
Väntar på upphämtning av Per som ska lämna av oss på tågstation.
Hur ska nu detta gå? Gunilla och jag helt själva? Mycket kan hända. Men i milda vildaste fantasier så hade jag väll aldrig trott detta. JAG är på väg till Kreta, med Gunilla. !!
Jätte kul och spännande. Har ofta pratat om att åka till Grekland, det ser så fint ut med alla vita hus med blå dörrar. Allt vatten är så där ljuvligt blått. Undrar hur det blir? Vattnet i havet är nog för kalt att bada i nu, men man kan ju titta på det. Dock inte åka på det för Gunilla är ju båt rädd.

Vet att det kommer att gå bra för Håkan och Putte och Maja men jag kan inte låta bli att undra, Och Håkan måste bort och jobba  till veckan. Tur att Per och Mamma och Pappa finns dom får dela på barnen.
Nä nu måste jag sluta nu är dom snart här.

Ha det nu riktigt bara så kanske vi hörs från Kreta. / Britt

Nu är vi (snart) på väg...

Väskan är packad, passet och pengarna är med, och hårtorken förstås. Jag kan inte åka någonstans utan hårtorken :)Japp, vi är definitivt på väg mot vår sköna semesterresa. Vi hoppas att ni alla är med oss för vi kommer att försöka att blogga från Kreta och se om ni har kommit med några kommentarer. Ha en bra vecka för det kommer i alla fall jag att ha!
/Gunilla

Dan före dan

Nu har jag packat.
Väskan väger ca 17.5 kg. Inte mycket vikt att  shoppa för i grekland. Men jag har ju ett paket kaffe och en ost tub och det ska ju inte med hem. Jag får väll shoppa små saker som smycken tex. det är ju jätte kul.

Marie var åter på jobbet idag kul att det gått så bra för Max. (Om du undrar vem och vad jag skriver om gå in på länken Marie.)

Jag höll på att inte komma iväg Hade skrivit fel tel nr på sms biljetten på SJ Fick ringa till SJ så dom fixade det. Tur att Gunilla är vaken. Så nu bär det av i morgon kväll 18:11. Planet går tidigt på torsdags morgonen. Så vi är nere lagom till lunch.
Fattar ni hur skönt det ska bli. Slappa ,Shoppa, Dricka gott,  Äta gott.
Det ser ut att bli bra väder där nere men man vet ju aldrig.

Vi ska försöka uppdatera där nere så ni får lite att läsa. Vi får se om jag hinner med något  inlägg i morgon innan tåget går. Om inte så hoppas jag att ni kommer att ha det bra här hemma och inte saknar oss allt för mycket.

Sköt om er nu alla så hörs vi snart vid. / Britt

Två dagar kvar eller en...

Ja, det beror på hur man räknar. Två dagar om man räknar när planet lyfter från Arlanda till Kreta men en dag om man räknar när vi åker med tåget från Sundsvall till Arlanda imorgon kväll. Jag håller som bäst på att packa, utan katternas hjälp denna gång. Igår ville de ju bara hoppa i och ur väskan hela tiden så till slut så gav jag upp. Jag undrar vad min väska kommer att väga när jag är klar...vad tror ni?

Det är alltid ett bekymmer att veta vad man ska packa och extra svårt blir det nu eftersom vädret är lite osäkert. Det pendlar mellan 15 och 20 grader har jag sett och ibland är det strålande sol och ibland regn. Men jag vägrar att ta med paraplyet! Där går gränsen, tycker jag. Undrar hur det går för Britt med tågbiljetten... Den skulle komma på mobilen men hon hade inte fått någon. Då visade det sig att vi uppgett fel telefonnummer! Hoppas hon får en biljett i alla fall, hon skulle ringa till SJ och kolla.

Nu måste jag fortsätta packa. Vi hörs snart!
/Gunilla

Kakrecept

Jag glömde att jag lovat att lägga ut recepten på kakorna som jag bakat till påskaftonen. Tyvärr så knäpptes inga kort på dem men här kommer recepten.

Marabou kladdkaka
Smet:
2 dl socker
2 ägg
100 g Marabou Dajm
80 g margarin
1,75 dl vetemjöl
Glasyr:
100 g Marabou Schweizernöt
4-5 msk vispgrädde
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Smält Marabou Dajm och maragarinet. Blanda ihop detta väl, tillsammans med mjölet. Grädda i 175 grader i ca 20 min, längst ner i ugnen. Låt kakan svalna. Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou Schweizernöt ihop med grädden. Bred ut glasyren över kakan. Servera tillsammans med grädde.

Chokladkaka med punschgrädde
Smet:
3 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl mjölk
Glasyr:
3 msk smält margarin
2 msk florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk kallt starkt kaffe
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, bakpulver, kakao och mjölk. Grädda i 175 grader i ca 40 min. Gör under tiden glasyren genom att blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det smälta ihop. Häll glasyren på kakan medans den är varm. Sikta ev lite florsocker över. Servera tillsammans med 3 dl vispad grädde som blandats med 3 krossade punschflaskor.

Träningsvärk...

Ja, jag har en fruktansvärd träningsvärk i min ben dag. Jag känner muskler som jag aldrig har känt av förut. Jag hoppas att det är avsevärt bättre imorgon för annars vet jag inte hur jag ska ta mig upp för trappan till mitt kontor.  Idag när jag, Lina och Alfred skulle åka till Birsta så vet jag inte hur lång tid det tog för mig att ta mig nerför trapporna från lägenheten. Det är tre trappor och det kändes som bara den. Alfred och Lina stod utanför porten och väntade på mig när jag äntligen lyckats ta mig ner. Då fällde Lina den "fantastiska" kommentaren: Det blir bättre om du rör på dig! Undrar var jag hade hört den förut? Jag brukar ju säga så till henne när hon har har träningsvärk. Nu får man äta upp det!

Per är just nu i källaren för att hämta upp min resväska. Det är dags att börja packa nu. Ska försöka att inte packa så mycket men jag vet att jag kommer att misslyckas med det, som vanligt. Nu är det bara två dagar kvar att jobba och sedan...KRETA!
/Gunilla

Uppdaterad påsk helg

Ja så är det då dags att redovisa vad som hänt här under påsken. Ja lite vet ni vad som hände under långfredagens fm.
Senare på kvällen kom kompisar till Malin och Carro på besök
Strax efter att dom kom så dök Gunilla och Per upp då blev det lite träning inför Påsklördagen

Tjejerna försvann ut på party och Gunilla och Per gick hem.

Påskafton .

 Trött Malin och Maja.
 Malin dukar.

Fiskbordet                         Kött och varm mat          Middag                                Birgitta och Li               Linas kompis Anna

Lillasyster Birgitta och Pappa (Svante).
 En mätt Anders fast han var fortfarande törstig.
 Li gillar att sjunga och dansa
 Mer sång dock ej skönsång, stackars Stefan hoppas du hade öronproppar i.

Den enda vi saknade under hela helgen var Mikael, ja vi pratades vid på tel men det är inte samma sak.
Micke du fattades oss under helgen. Men vi ses snart.


Påskdagen.

Här följer ett par bilder från vårt träningspass med vår PT.
 Uppvärmning. Ja jag bor på längst ner. Carro i en jobbig övning. Hon var jätte duktig. Här är det armhävningar på G


Birgitta hade ju lovat fixa ett tränings pass. Och redan kl 10:00 var dom här. Vi gick igenom en hel del övningar lite streching och beövlig massage, helt otroligt. Nu säger Birgitta att vi ska görra detta pass tre ggr/v. Jag som knappt kan gå idag. Mina knän vill inte röra sig samt att min nacke är jätte stel. Men så fort vi är hemma från Kreta så ska vi på det igen. Karnske inte så många rep / övning utan lite lung upptrappning. Vi fick även se den nya steg räknaren. Den verkar superbra. Efter som man kan ha den runt hallsen eller i en ficka.

Nu är det bara Tisdag kvar sen bär det av..............

Ha en bra dag./Britt

Lång fredag

Hörni vilket väder vi har.
Helt otroligt skönt i solen.
I morse kom det fint främmande. Telefonen ringde redan 9:30 och Li var på ingång. Ja inte bare Li utan Birgitta och Bäärit också.
Dom hann få lite fika sedan bar det av upp till Sidsjön.
Där mötte Linda, Micke, Alma och Elna upp nu skulle fåglarna få rejält med mat. Alma Och Elna.
 Malin på jakt efter Li. Linda. Putte


Bäärit som vill vara med på bild.
Micke Lindas kille En blek Birgitta och Maja.

Håkan Bråkan var också med, men det var han som fotade. Så där av ingen bild på honom idag.

Hoppas att ni alla har en skön långfredag.

Och Micke synd att du inte är hemma vi kommer att sakna dig i morgon men vi tänker på dig.
(hoppas du inte behöver jobba ihjäl dig.)

Marie Hoppas allt är så bra det kan...


Vill passa på att önska er alla en jätte Glad Påsk.



//Britt


8 dagar kvar

Nu är klockan snart halv nio och det är första gången som jag sitter ner sedan jag kom hem från jobbet, om man inte räknar de få minuter då jag satt och åt middag. Skyndade mig att laga mat  när jag kom hem och när vi hade ätit kom Per hem från Umeå. Då åt han och sedan drog vi iväg till Birsta för att köpa present till Fredrik, Pers lillebror. Sedan passade vi på att handla mat när vi ändå var där ute. Men som vanigt så fanns inte allt vi skulle ha så vi fick ta en sväng till Ica i Nacksta också. Och se där hade de kalvsylta! Men nu inser jag när jag tittar på listan, som Britt har gjort här på bloggen, att jag glömt hälften! Typiskt...

När vi kom hem var Per tvungen att åka till jobbet, varför vet inte jag. Och Lina och jag åkte och lämnade igen slalomskidorna som hon lånade av en kompis när hon skulle åka till fjällen. På hemvägen bara måste hon ha lite glass så då blev det faktiskt fjärde turen för dagen till en mataffär. Jag hade ju varit på affären direkt efter jobbet för att komplettera till middagen. Och så undrar man var kvällarna tar vägen?

9 dagar kvar

Äntligen är vi hemma! Lina och jag har varit på fotboll eller rättare sagt Lina har spelat match och jag har agerat hejarklack. Vi skulle samlas17.00 på IP i Bergsåker för att åka i karavan till spillvärmeplan i Stockvik. Detta bl a för att även den som har svårt att hitta skulle komma dit i tid. Det kändes som om den där samlingen var ämnad för mig...

Nu var det så att vi var så många bilar med få passagerare så vi trängde ihop oss i bilarna. Jag och Lina fick åka med Fia och hennes mamma Lena och så var Fias storasyster Evelina också med. Bra tänkte jag, eftersom jag inte har så bra lokalsinne som ni vet. Nu blir det inga problem. Men vi lyckades verkligen, tillsammans, att missa den plan som flickorna skulle spela på och kom så långt som till Kvissleby. Lena och jag skrattade åt det hela medans flickorna var upprörda och talade om hur pinsamt det skulle bli att komma sist. Lugn, sa jag, de kan ju inte börja utan er!

Väl framme så fick de göra en kort uppvärmning och jag gör den uppenbara upptäckten att min dotter är den enda (i bägge lagen) som inte har några långbrallor på sig. Hon spelar barbent i shorts och det är nollgradigt!

Detta var lite om min kväll och när jag vaknar imorgon bitti så är det bara 8 dagar kvar..
/Gunilla

Stackars grannar

Tänk vad tiden går fort. Det är ju redan tisdag.
Och då ska ju laxen fram ur frysen samt strömingen. Den ska ju gravas och stekas samt läggas in i ättikslag, Ja inte laxen utan strömingen. Laxen ska ju gravas. Det görs imorgon så den får dra ordentligt.
Då är det onsdag. Sen kommer torsdag, då kommer MALIN hem. Det sak bli super kul.
En lugn långfredag och sen är den här , dagen vi har längtat till så länge.   

Carro utmanar ju Anders i sing star. Så det kommer att bli en upplevelse för våra grannar. Hoppas dom ska till stugan för deras skull. Undra om det hörs upp till Gunilla och Pelle? Carros mamma och pappa.Ni har ju sett på andra bilder hur det brukar se ut när det är fest här. Är det inte trummor och gitarr och bas så är det mikrofon som gäller. Till Li:s stora glädje.



 Man lever bara en gång och då ska man ha roligt stor som liten.

Ha en trevlig tisdag så hörs vi snart/ Britt

Glömde

Ikväll går alla mina tankar till min jobbarkompis  som fick ett jobbigt besked i dag.
Hoppas och tror att allt ska lösa sig på bästa sätt.
Hör av dig om du behöver hjälp eller bara vill prata

KRAM /Britt


Uppdaterad påsk matlista

Nu är det dags för den sista uppdateringen av påskaftons mat

Sill Anders fixar all sill. Vi ska få en leila sill som han sett på tv. Jätte spännande
Stekt inlagd strömning Britt
Gravad lax, gravlax sås Britt
Ägghalvor, räkor, kaviar Gunilla
Påsk skinka Britt
Rostbiff  Britt
Leverpastej Gunilla
Kalvsylta Gunilla
Rökt korv
Potatissallad Britt/ Malin
Rödbetssallad Britt
Inlagt gurka finns hemma
Omelett Britt
Köttbullar Mormor morfar
Prinskorv  Morfar mormor
Jansson Britt
Koktpotatis Malin
Bröd  hårt och mjukt mormor morfar
smör mormor morfar
ost. mormor morfar
Efterätt Gunilla
Godis Linda Micke

Berit ska fixa någon röra + nått mer det ska bli spännande att se vad det blir.
Det man vill dricka tar man med själv
Ja det var nog allt ser inte ut som om vi kommer att vara hungriga. Vilken tid ska vi säga? 16-17 tiden?

Gunilla har ju nedräkning det har jag också snart är det dags.Men först är det fest med klanen taikons det ska bli kul. Och Malin kommer hem. Ja Carro kommer ju också hem, himla kul att brudarna kommer hem till sundsvall.

Ha det bra så hörs vi snart    trevlig kväll till er alla/ Britt

10 dagar kvar

Ja, idag är det 10 dagar kvar tills vi är på Kreta! Nu är det nedräkning som gäller. Jag har lyckats klara av dagens "måste-göra" vilket betyder växla pengar och handla det sista i klädväg. Föräldramötet skippade vi eftersom det var mopedinfo och då Lina inte vill ha någon moped och Per vet om all den där informationen redan, genom jobbet, så kändes det som om vi kunde avstå. Om det tas upp något speciellt efter denna mopedinfo så kan vi fråga Håkan Bråkan eftersom han ska dit. Det här är det som är fördelen med att ha barnen i samma klass, man kan hjälpas åt. Detsamma gäller när Patrik eller Lina "råkat glömma" att de har ett prov, för då talar den andra om vad det är och så ordnar det sig ändå. När någon av dem är sjuk eller ledig så tar den andre hem läxor och så. Det är bra att de har varandra!

Så vad väntar nu så här på en måndagkväll? Lite tvätt, lite disk och så måste jag bara kolla det sista avsnittet av "Familjen Annorlunda" på TV4. Har någon av er sett de tidigare programmen? Det handlar om tre familjer, en med tio barn, en med åtta barn varav sex av dem är tre tvillingpar och en familj består av fem barn varav tre är trillingar. Det är så kul att se dem för familjerna är också så olika. Ni som har sett programmet, har ni någon favoritfamilj?
/Gunilla

Helgslut

Japp så var helgen på väg mot sitt slut. Söndagkväll och en massa funderingar i huvudet över veckan som kommer.
Måndag - måste växla pengar till Kretaresan, föräldramöte på Linas skola och sista inköpet i klädväg (har sett en överdel på Lindex som skulle passa till de två kjolar som jag köpt).
Tisdag - Per åker till Umeå och Lina har träningsmatch ute i Stockvik. Samling kl. 17.00 på IP. Detta innebär att jag måste skynda mig hem och laga något snabbt så vi hinner äta innan.
Onsdag - Handla inför påsk.
Torsdag - nu är det skärtorsdag och jag har i alla fall två timmars arbetsförkortning men vi måste fundera ut en present till Pers lillebror som fyller år. Denna måste handlas idag.
Fredag - långfredag och vi ska fira Fredrik.
Lördag - påskafton och stort kalas. Jippi, vad kul!
Söndag - påskdagen och vi ska ha träningspass med vår PT, Birgitta.

Ja, så ser veckan ut men jag tror det ska gå bra. Idag var Britt, Håkan och Patrik här och åt middag. Malin, den här bilden är till dig! Dagens middag Biffstroganoff och ris


Ha en bra kväll!
/Gunilla

Söndagsmorgon

Ja så är det då söndag igen och vart tog gårdagen vägen.
Jo Gunilla och jag var på birsta och shoppade. Och jag sparade nästan 1000kr. Inte illa pinkat av mig. Fast jag kom hem med två kassar. (Ja det var kläder i dom. ) Så här gick det till. Jag skulle köpa bh, hittade två st som skulle kosta 420 kr st. Då jag var medlem fick jag dom för halva priset = 420 kr för två. Köpte 2 par trosor 190+250 kr 25%rabatt på det dyraste paret + att jag fick välja 2 par troser gratis=420+190+250+70=930kr.
Så då gick jag på broders och handlade några t-shirts och kalsonger till bråkan. Då tog besparingen slut.

Igår kväll pratade Gunilla med lillasyster Bippa över datorn. Det var lite prat om påsk och Li.  Sen fick vi den hårda sanningen att Bippa skulle ju köra ett tränings pass med oss nästa söndag. Så hon började undra vad vi hade för träningsredskap, mattor mm. Det enda jag har är ett par hantlar i källaren. Birgitta själv kan ju inte träna just nu men hon ska gajda oss. Jag vet att hon är tuff och disciplinerad när det gäller träning så här får vi skärpa oss. Jag som är den slöaste tränings människan som går i ett par skor. Jag vill att det ska vara roligt och bra musik. Så man får ha kul. Birgitta är ju super duktig på yoga. Och då menar jag super duktig. Där ligger nog många andra yogalärare i lä. Det ska bli spännande att se vad hon har hittat på. Hoppas att hon har skrivit ner och att det finns bilder på det vi ska göra. För vi åker ju på onsdagskväll efter och kommer ju inte hem förens fredag veckan där på. Och jag tror inte vi packar med oss hantlarna. Det är nog risk för övervikt endå.                                                  
Reebok fitness-matta                                                                                                          Gunilla kolla vilka fina färger det finns.

Ha det nu så bra denna regninga söndag så hörs vi snart / Britt
ps. Jag uppdaterar påsk mats listan i kväll, Berit skulle komma förbi. Så vi skulle gå igenom den då.

Fredag igen

Ja, så var det fredag igen. Känns otroligt skönt efter en lite tuffare vecka. Men igår påminde Britt mig att det faktiskt bara var 6 arbetsdagar tills vi skulle åka på vår efterlängtade semester. 6 dagar... det är inte mycket. Hur ska man hinna med sig blir nästa fråga. Först tycker man att det är så lång tid kvar och sedan helt plötsligt så ska man åka. Jag har börjat gå igenom, i mitt huvud, vad jag ska ha med mig och kommit fram till att jag måste köpa några linnen och t-shirtar. Igår var jag och Britt och tittade runt lite och vad kommer jag hem med? Jo en till kjol till! Typiskt mig, men jag har ju en förkärlek till kjolar. Så nu måste jag bara ut och hitta några överdelar.

Lägger in en bild på Doris. Det är ungefär så här jag känner mig just nu - lte trött och dåsig. Ha en bra kväll!
/Gunilla

Påsk mat

Nu hopas frågorna runt påsklördagens mat.
Hur många blir vi?
Vem gör vad?
När ska vi komma?
Hur många barn?
Får vi någon lista på vad som jag ska ta med?
Jag hoppas vi kan reda ut dessa frågetecken under dom närmaste dagarna.
Det jag vet i dag är att jag har köp lax så den gravar jag. Jag har även köpt strömming som jag tänker steka och lägga in. En skinka är även den inköpt. Malin har frågat efter min potatissallad. Så då är det nog bäst att jag fixar det.
Gunilla har erbjudit sig att fixa efterrätt och nått mer. Men inte vad. Detta är den lista som låg här tidigare. Jag skriver namn bakom på det som är klart så får jag uppdatera eftersom.

Sill ca 3 sorter
Stekt inlagd strömming Britt
Gravad lax, gravlax sås Britt

Ägghalvor, räkor, kaviar Gunilla
Påsk skinka Britt
Rostbiff
Leverpastej
Kalvsylta
Rökt korv
Potatissallad Britt/ Malin
Rödbetssallad
Inlagt gurka
Omelett Britt
Köttbullar
Prinskorv
Jansson Britt
Koktpotatis Malin

Bröd
smör
ost.
Efterätt Gunilla
Godis Linda Micke
Det man vill dricka tar man med själv

Hoppas att  jag fått med allt är det nått som fattas? Jag ser fram emot att få träffa er alla.

Ha en skön kväll / Britt


Hårförlängning, fortsättning...

Idag har jag varit så trött så jag är glad att arbetsdagen är slut och jag kan slappa lite. Eller slappa och slappa, vi har tvättstuga... Men jag tror att det blir Per som får det ärofyllda uppdraget att gå dit.

Snart är det påsk och jag fattar inte att det har gått så fort och att vi snart är där. Jag gillar högtider och traditioner och stora kalas. Det är så roligt och träffas, prata, skratta och äta god mat tillsammans. Lina är glad över att Berit kommer, då händer det alltid något. Men ingen påskmust på väggen i år! Gud, vad roligt det var! Vad ska hända i år? Kul att Malin kommer hem men tråkigt att Micke inte kan komma. Han hade visst fullt upp som det lät när jag pratade med honom idag.

Just nu håller den så omtalade hårförlängningen på att sättas in i Linas hår. Det är hennes kompis Linnea som hjälper henne. Jag sa att hon skulle ta bra betalt av Lina!

Innan hårförlängningen


Linnea agerar frissa


Och så här blev det! Lina gillar inte att vara med på bild...


Så vad säger ni? Ska vi göra en hårförlängnng vi också? Ha en bra kväll!
/Gunilla






RSS 2.0