Framme

Nu är vi framme i Mollösund
Och här är allt helt otroligt. Efter den minst sagt långa resan i går så kvlev vi ut i paradiset. Vi bor i ett litet skärgårdshohell där man känner sig som man har fluttat tilbaka till 20 talet Vitt och blått överallt randiga tapeter ja alla sådana där saker som gör att man känner sig lite som på en sån där skärgårds film. Utsikten över hamnen alla mäniskor Ja jag vet inte vad man ska säga, HELT FANTASTISKT så tror jag ni får lite kläm på det. Här kommer några bilder från gårdags kvällen

Micke och jag med förrätten

Och så här såg den ut Råraga med kräft röra.

Biff rydberg på annnorlunda vis. Men mycket god.

Utsikten från Hotellet/Restaurangen.

 Ja det var lite bilder men det tar sån tid att ladda upp här ute. Men ni har fått en lite inblck hur vi har det.
I dag ska vi ut och åka båt och äta skal djur. Micke har låvat att jag ska få äta skaldjur tills jag lessnar tror ni det lyckas?

Ha det nu bra och som alltid var rädd om er och varandra / Britt

Det börjar kännas som semester

Fredagen kom med stormsteg. Och inte han man allt man skulle göra innan man gick på ledighet. Men det fixar sig säkert. Vi skulle gå ut och äta men det fanns ingen plats på o`lerys. Så Gunilla och Per kom hem till oss och vi grillade. Joel och Linda kom också, det var en skön kväll. På lördagen var det ju dags för att fira in att semestern började. Birgitta Stefa Li kom i från Umeå. Linda Micke Sigge kom Mamma och Pappa kom. Gunilla Per Johan Lina Alfred kom. Ja vi var ett helt gäng, Våra grannar kom också ut. Här kommer lite bilder
 
moster var ju tvungen att ha en bad basäng till Li annars är man ju ingen bra moster. Men det var Putte som fick fylla den.


Li och Maja, Maja funderar nog på om det är nått gott hon kan bli bjuden på.

I bland blåste det till och då måste Li värma sig hos moster.

Sigge bar sov och åt. Ja... han är verkligen "väl uppfostrad"

En stolt familj.


Innan maten så blev det en sommrig paraplydrink. Med lite till tugg.
När vi skulle till att grilla så serverades det en varm brietårta och bröd , det uppskattades av alla.
Vi grillade åt och drack. Och hade en skön kväll. Micke skjutsade hem Mormor och morfar sen kom han och hämtade familjen Edstöm. Vi satt ute ett tag till med våra grannar.

Och nu är det söndag och jag har hunnit skjutsa Li i Cabben. Hon ville inte sluta åka. Skrek NEJ rakt ut  när det var dags att kliva ur. Maja har åkt på kollo. (Mormor och Morfar) Grabbarna i familjen har in handlat lite kläder innan avfärden i morgon.
Ja så i morgon bitti så bär det av till Göteborg eller Orust närmare bestämt Jag ska försöka uppdatera under veckan. Men som det låter på Micke så kommer vi ha fult upp, men jag ska göra mitt bästa.

Ha en fortsatt bra och solig söndag.
Och som alltid var rädd om er och varandra. /Britt


Jobbig period

Ja, nu var det länge sedan jag skrev något här på bloggen.
Så här kommer en uppdatering om vad som har hänt och är på G.
Förr förra veckan var det ju skolavslutning och student för Johan.

Medan vi väntade hade Jag och Lina en liten skönhets tävling
   

Till slut kom hederspersonerna ut


Fredrik Mickels klasskamrat till Johan under alla år och" Våran Johan"
  Alfred och Lina
 Farfar Anders Farmor Bodil, Göta och Morfar Göran.
 Johan gillar luktgranar......
 Hela stolta familjen Candell
 Killarna bus på väg ut att göra stan.....

Dagen efter var det Partiks tur att sluta skolan

Här ser ni en kille som kan göra oss föräldrar stollta.
En kille med svår dyselexi och han är godkänd i alla ämnen plus två VG. Vad säger ni om det ? Visst har jag rätt att vara stolt ? Jag kunde tyvärr inte vara med på avslutningen (viktigt möte på jobbet) men Håkan var där.

Sen kom ju helgen och en regnig och blåsig sådan,
Men det var ju tur det för då hann man ju handla lite inför midsommar.

Måndag då höll Lena Marie och jag utbildning för alla våra sommar vikarier 22 st. Möte efter normal arbets tid.
Tisdag då var det insta utbildning för hälften av min personal. Möte efter normal arbets tid.
Onsdag var det utbildning i insta för resterande personal. Då hade vi after work tyvärr kom ju inte alla men här kommer bilder på de som var med
 En suddig och på sned (Det är inte jag som knäppt) Eva
 Maj-Britt
 Anita
 Ann-Soffie
 Marie (kortet är från vikarie utbildningen)
 Lena (även det från Vik utb)

Sen kom TORSDAGEN.
Har en kollega som har denna bild på sin Blogg jag lånar den för en bild säger mer än tusen ord.



Men även dom mest svarta dagar har sina ljusa stunder på eftermiddagen hände det som vi alla väntat på så länge.

 Får jag presentera den nyaste medlemmen i vår stora brokiga familj

Nils Sigge Viking 3510 g och 52 cm lång. ( Jag har lånat kortet från Lindas blogg)

Sen kom ju den hör midsommaren. ( Jag måste säga att jag inte är på hugget, käns som om någon kört över mig med en ångvält.) Där av inte så många bilder på detta midsommar firande) 
 Och inte var det så bra väder man fick ju vara inne. Men det traditionela sill lunchen gick av stapeln som vanilgt.

Ja, inlagd strömming ingår bland annat.

Grillning på kvällen som vanligt Oxfile potatisknyten, Melon och jordgubbsalsa och lite olika såser och andra röror och sallader. Ett glad gott rödvin Tyvärr inga bilder på detta.

Men hörrni go vänner ha en fortsatt bra midsommar så hörs vi snart.

Och ni som vanligt var rädd om er och varandra.........  / Britt

Skolavslutning!

Så var det dags för Lina att gå ut åttan. Det var jättefint i kyrkan med mycket musik och sång av eleverna. Lina var med i kören i år.

Lina ute på kyrkbacken.


Lina och Anna.


Tilda, Lina och Alex.


Nu har det varit examen för båda mina barn i två hela dagar. Jag är så stolt över dem för att de har kämpat och slitit i skolan och verkligen gjort sitt bästa. Ha en bra kväll allihopa. Det ska vi ha!
/Gunilla

Studenten!

Här kommer lite bilder från Johans student, som jag lovade tidigare.

Johan och Fredrik utanför skolan. Ni ser väl att de flesta vet att Johan gillar "Wunderbaums". Det luktade så otroligt i hans rum på kvällen så Per fick ta ut "granarna" i garaget.


Kolla in Lilla Johan! Det var då det...


Den nyblivna studenten


Mitt i förberedelserna för studentfesten så var Berit bussig och kom och klippte Lina inför hennes skolavslutning. Tack Berit!


Pappa (bakom blomman), Göta , Anders och jag.


Det här var lite av vad som hände i går. Tyvärr inga bilder på maten men kanske Håkan tog några med sin kamera? Vi är ju sådana där som gillar att knäppa kort på det vi stoppar i oss. Tokiga? Ja, kanske...
/Gunilla

Uppdatering

Det var länge sedan sist men det har sina orsaker. Mitt liv är minst sagt hektiskt just nu. På jobbet är det jättemycket och hemma stundar studenten i morgon. Och mitt i allt detta är vi med på budgivning på ett hus. Med andra ord så har vi fullt upp. Idag efter jobbet så har jag gjort potatissallad, skalat potatis till potatisgratängen, fixat en rostbiff, gjort en cheesecake och städat överallt. För tillfället tog jag en paus från strykandet för att uppdatera bloggen. Tur man är kvinna och kan göra flera saker samtidigt :)

Det ska bli så kul imorgon, jag ser fram emot att Johan tar studenten. Det är en stor dag i ens liv, anser jag. Ska se om jag inte kan få till lite bilder under dagen som dyker upp lite senare här i bloggen.

Angående huset så är vi nu bara två stycken kvar i budgivningen och vi är inte de som har högsta budet. I kväll måste vi ta oss en funderare på om vi ska gå vidare eller stanna. Ett stort och viktigt beslut och svårt... Vi får se vad det blir av det hela. Nu måste jag fortsätta att stryka upp den gigantiska strykhögen. Ha en bra kväll allihopa!
/Gunilla

Vårruset.

I tisdags var det Vårrus här i Sundsvall. Vi var 3 st som bestämt oss för att delta. 1 st ville vara vätskekontroll. Helt ok för oss som skulle gå.




Första vätskekontrollen Barbro, jag och Lena. Bråkan i bakgrunden han hjälpte Marie med flytt av bord samt skjuts.



Stilstudie av Lena.


Vet inte om detta är den första eller den andra kontrollen. Men det var bra musik på båda ställena Barbro diggar...


MÅL GÅNG


Vi avslutade med en trevlig picknick fast det var kalt.
Ett jätte tack till Marie som fixat så mycket hon finns tyvärr inte med på bild. (Ska fixa ett till senare tillfälle)
även tack till Bråkan.

Ha nu en jätte trevlig svenska flaggan dag och var rädd om er och varandra./Britt

Morsdag

Som ni alla vet var det ju morsdag i söndags.
Då passade jag på att bjuda hem min mamma (och pappa) samt Göta och Göran ( Håkans pappa och hushållerska) Berit, Anders, Linda och Micke kom också. Nä inte gunilla och Per denna gång. Dom var hos Bodil och Anders


Till förrätt blev det en sommrig melon och räckcoctali.


Till varmrätt grillat lamm och kycklin som Berit marinerat. Potatisgratäng och pommfritt. några olika sallader och såser. Till efterrätt blev det en glasstårta med grädde och färska jordgubbar. Mycket sommrigt tyvär inga bilder på detta

Blommor till morsdag hör ju till här kommer en bild som Bråkan tagit.



Ha en bra dag./ Britt


10 000

Ja, tack vare Vårruset så lyckades jag idag spränga 10 000 stegsgränsen på stegräknaren! Nästa mål blir att ta mig i kragen och börja gå till och från jobbet. Ska bli kul att se hur många steg det blir!

Men nu är det dags för sängen. Misstänker att jag kommer att ha en lätt träningsvärk imorgon... Så är det när man är otränad. God natt!
/Gunilla

Vad händer?

Japp det är riktigt som Britt säger: Jag fick en rosa stegräknare. Enligt Per var det barnen som köpt den men det tror jag inte på. Skulle de ha köpt en stegräknare och gömt den i Pers garderob? Hallå, jag är inte helt borta. I alla fall så har jag haft den på mig i tre dagar nu och jag får svart på vitt det jag redan visste. Jag rör mig alldeles för lite och jag inser vad lite steg det blir när man har ett stillasittande jobb. Men nu får det bli ändring på det. Ikväll är det Vårruset som gäller och sedan måste jag komma igång med promenaderna.

Angående huset vi tittade på så blir det inget. Vi beslöt att det var på fel ställe för oss, lite för långt bort. Men vi ska titta på ett annat hus nu på torsdag, i Bergsåker. Det känns lite mer som vi men där kommer det nog att vara många fler som är intresserade och risken är att priset kommer att stiga rejält. Men vi kollar och sedan får vi se vad som händer.

Nästa vecka är det dags för Johans student och Linas skolavslutning. Jag ska vara ledig båda dagarna och det känns skönt. Jag vill ju njuta lite jag också och inte bara flänga omkring och ordna och dona. Det ska bli kul! Jag ser fram emot de här två dagarna. Det är något speciellt med barnens examensdagar.

Nu ska jag gå och göra mig i ordning för Vårruset. Ha en bra kväll allihopa!
/Gunilla

Helgen som var

Ja då var denna pingsthelg över. Och fort gick den. (Som vanligt). Jag lovade ju lägga ut några bilder från helgen.


Håkan Bråkan i grill form.



Feta ost sallad till det grillade.



Potatis knyten Majkolvar och Lammfilé på grillen.



En fräsch sommar sallad till mig som inte gillar feta ost.

Väntar på bilder från när Mormor och morfar åkte cabb. Dom kommer in så fort jag fått dom från Micke och Linda.
En bild från mc dagen kommer här



Detta är nog bara delar av dem mc klubb vi är med i, på stan var det 750 st mc.

Saknar lite bilder från morsdag. När Mamma och pappa, Göran och Göta, Berit, Anders, Linda+sigge och Micke var hit och grillade och firade morsdag. Men det får även det komma senare.

Nä nu ska jag iväg till jobbet. Så då är det väll bara att till lägga att Gunilla fick sin rosa stegräknare på morsdag. (Det kommer säkert nått från henne om det)

Och som alltid var rädd om er och varandra.
I kväll är det vårruset.  /Britt

RSS 2.0