Fredag den bästa

Idag när Håkan hämtade mig på jobbet.
Sa han att vi skulle hämta något på IN.
Vi för ner och gick in på galerian och fram till blommafären.
Där så hämtade vi en jätte buket blommor.



Detta är en av dom bästa fredagarna på länge.

Tusen tack hjärtat mitt.

Som alltid var rädd om er och varandra. / Britt

ÄNTLIGEN

Så har då den efterlängtade värmen kommit och vi ut till den.
Ja det låter inte kolk men så är det.

Det blir varmat och sol då går vi ut och vistas ute så mycket vi kan.

Morgonen började tidigt här  hemma i går.
Kunde inte somna om, så tidningen lästes redan kl 7.00. Upp och fixa fika och Håkan tog ut Maja på första rundan. Plockade och fixade lite. Åkte med Gunilla och Per , handlade till en fin frukt och ost korg.
Rune Gunillas och Håkans morbror fyllde 80 år i går lördag.
Jag hade sagt redan tidigare i veckan att jag inte ville åka. Håkan blev tjurig och skulle inte åka om jag inte åkte så vi blev hemma från firandet. Men familjen Candell representerade oss alla. Bra jobbat Gunilla att ta tag och fixa det. Du har kommit längre än jag någonsin kommer att göra känns det som i dag. Jag av stod från att åka till Huljen för att slippa se allt som en gång varit mitt (Vårt) allt under somrarna.
Där barnen fått vara barn och bara varit. Glädjen hos dom när det var dags att börja åka upp dit och fixa. Bad, fiske och grillning, ja allt. Det är alltid jobbigt och det kommer över en varje vår och sommar. Men det är väl bara för att det var då man var där och vi hade alltid något projekt på G. Jag vet att jag ska vara tacksam för den tiden som vi hade där och alla underbara och även jobbiga minnen från den tiden finns ju kvar. Vet att jag kommer att komma över detta också en dag. Men vissa saker tar längre tid än andra. Tror jag ska åka dit en vinterdag eller en ruskig höstdag när inte värmen och solen vill att man ska vara ute.

Men hur som helst så förstår ni ju at det var ju grillparty i går kväll. Förstår att ni tycker att det inte är någon      nyhet när det gäller oss.
Vi grillade regnbåge och röding som Håkan och Joel fiskat. Gjorde som Morberg och gjorde även hans örtholandes. Mycket gott. Grillade hela förska lökar och färsk grillad sparris samt dillkokt förskpotatis. Kändes helt rätt denna första försommardag.


Gunilla gnälde över bilden i förra inlägget hoppas hon tycker att denna är bättre!

Eller denna....

Två hårda po.........

Nu sak jag sluta jag håller på att rengöra tankarna på husvagnen.

Vi hörs snart

Som alltid var rädd om er och varandra. / Britt

oj oj oj vilken helg

Tror inte jag haft en så intensiv helg på länge.

Fredagen var lungn och stilla. Var och handlade lita mat och frukost. Tacko med Putte och Bråkan. Och en lat kväll framför tven och Så ska det låta.
Lördagen skulle vi till bringa med att kolla och handla lite grejor till husvagnen. Men telefonen började ringa tidigt här hemma med frågor till Håkan om han skulle på öppet hus dag på nort bike. Och det ville han ju hänga med på förståss. Så det fick bli en snabb handling av det vi redan bestämt att vi skulle handla. Alla affärer vi skulle på öppnade inte förens 11.00. Så det blev lite bråttom så att Håkan skulle hinna till 13:00. Men vi han. Vi handlade stolsdynor till 2 st stolar. Det blev rosa beneton jätte fina. Sen blev det två olika bord. sidostycken till markisen. en avloppsdunk, en bricka, lite tvätt grejor och en borste som man ska använda och tvätta vagnen med.
På kvällen fick vi främande och naturligt vis blev det grillat.


Affe Lina Sigge


syster yster


Gunilla

Linda

Per

Håkan

Patrik

Favorit i repris Sigge man.

På söndagen dök nästa favorit upp och ville vara med sin moster och morbror och sin VÄN Patrik.


Här äter vi lunch utanför husvagnen spagetti och köttfärssås Li åt två jätte stora portsioner.
(lägg märke till dom rosa dynorna och det nya fina bordet)

sen var det dags för glass.

En rejäl sväng av migrän kom på em så det fick bli soffan en kvart och sedan i vägg och handla till maten.
Grillad och potatisgratäng ( Färdig på påse ) samt en god sallad med sallad gurka melon suggersnaps. Li hjälpte mig att hacka hon var jätte duktig. Även denna gång gick det ner rejält med köttor och sallad.

Har legat sen dom gick, vilket var rätt snabbt efter middagen.
Birgitta var trött efter en hård dag på mc träning, Avrostning.

Bra jobbat Birgitta att träna på att köra säkert.

Nu känner jag mig bra mycket bättre i huvudet. Nu ska jag kolla på Bones.

Som vanlig var rädd om er och varandra. / Britt

Nu vet jag att det är vår...

för att .......



Jag har planterat dom första panséerna på uteplatsen ( det gjorde jag till påsken) och någon har tagit ut möblerna.
Samt som ni ser så har dom stora björkarna som skymde solen på uteplatsen försvunnit

Brikett tändaren står kvar ute efter helgens grillningar. Jo det blev grillat fredag, lördag, söndag.
Vi älskar ju att grilla, så är det bara. Vi kan äta grillat bra många dagar i veckan.(När vi känner för det)
Och vi grillar det mesta. Denna helg blev det pepparstek på fredag. Hel grillad kyckling på den nya gjutjärns mojen som Håkan fick i julklapp av Patrik. Man trär upp kycklingen som på en burk fyller med öl och kryddor. grillar på indirekt  värme i ca 1 timme lägger på rökspån på slutet. Det blir jätte mumsigt. I söndags så blev det fläskfile, provade den nya marinaden med ingefära den kan jag rekommendera Men inte tillsammans rödvinssås.

Vi inhandlade en ny kokbok i helgen.

Inte det bästa fotot.
Men den heter Morberg grilla.
Visst blev ni lite snopna. Ja jag förstår att ni inte blir det.

Här kommer lite visdoms ord från herr Morberg.
Två saker man inte ska slarva med när man grillar är.
TÄND GRILLEN I GOD TID. och när glöden är bra det allra viktigaste RÅVARAN RÅVARAN RÅVARAN. Gott blir det bara om man använder väl hängt marmorerat kött, riktigt färsk fisk och skaldjur, fräscha grönsaker. Svin dyr olja. en bra pepparkvarn. Färska örtkryddor och ett bra salt. Citat ur boken Morberg grillar.

Till helgen blir det grillad röding eller halstrad råbiff eller Tornedos med murkelsås eller Kyckling filé med mozzarella och parmaskinka jag det fanns väldigt mycket goda recept och fina bilder i boken. Han säger i boken att han gillar att laga mat ute och det gör jag med tänk att få ha ett riktigt ute kök.
Med bänkar, rinnande vatten, gasol plattor, kylskåp mm. Ack vilken dröm
Man får göra det bästa av situationen och fixa och dona och bära ut det färdig fixade inne från. Och göra slut knorren vid grillen.

Men var är värmen?
En nu har vi inte kunnat sitta ute och äta och det är ju nästa halva grejen med grillning. Att få ta tillvara dagen och kunna få vara ute. Och njuta av vår korta sommar. Umgås med nära och kära, grannar och vänner. Det är sommer det.

Maja hon vet att det är vår nu, för vi behöver bara börja med förberedelserna av maten så sitter hon klistrad i hallen och väntar på att hon ska få med ut och springa på gräsmattan. Hon blir olycklig om hon inte får följa med.
Helt otroligt att hon har sådan koll på läget. Jag tror hon brås på sin matte. Gillat våren och sommaren bäst.

Ha det bra nu och som alltid var rädd om er och varandra. / Britt

RSS 2.0