Jobbet är jobbigt

Om aldrig förr så nu. Har jag kommit på att mitt jobb är ett jobbigt jobb. (Och jag är trött nu)


Känner mig likadan som jag ser ut....

I dagens läge så ska man vara tacksam att man har jobb. Och visst jag är tacksam Det är inte det de hänger på. Utan på att folk inte fattar hur bra dom ändå har det.
Dom har ett arbete, arbetskamrater, fri het under ansvar mm mm.
Lönen är hyfsad.
Vet inte om man kan begära nått mer.

Varför ska man då tjafsa om små skit saker. Varför är man inte rädd om varandra. Kallar varandra för saker jag inte säger eller ens skriver. Och dom ska vara vuxna. Just för tillfället suger dom all kraft ur mig.
Sen är det ju allt annat som är på g.
Denna vecka när det är lov på skolorna här i sundsvall så har vi passat på att lägga in lite utbildningar för alla anställda. Hur många arbetsgivare kostar på det i besparings tider. Jo det var beställt sedan tidigare, men ända

Vi försöker att göra så att så många som möjligt ska få behålla sin jobb vi raggar jobb som bar den. Vi vänder på allt för att vi kan få några timmar till så en till kan få jobba kvar. Vi i ledningen vet inte om vi får ha jobben kvar det ska ju skäras i alla led. Men det är ju bara att bita i hopp och jobba på tills vi vet.
Är inte det bättre saker att bry sig i. 

Att alla jobbar åt ett håll, att alla kunder är nöjda och vill ha oss. Att vi är proffsiga. Men icke sa nicke. Då ska man bråka med varandra. Vill man bli arbetslös eller?  Hur kan man struntar i alla andra? Hur tänker folk?
Ja mina frågor är besvarade och jag vet att det finns många olika svar på dom.

Jag gillar ju mina tjejer och jag är rädd om dom. Jag vill inte att dom ska må dåligt och inte vilja gå till jobbet. Dom ska trivas och vilja göra sitt bästa. Vet inte hur man ska få dom att förstå det nu. Har försök förklara det för facket i två dagar nu. Tror inte dom tror att en områdeschef faktiskt bar vill väl. Och att det man gör och säger faktiskt har något mer bakom en bara tomma ord och tomma löften.
 
Ja ja det är en ny dag i morgon , då är det säkert nått nytt som ska tas itu med.

Men det är snart helg igen. Och JIPPI
Då är det fest.
Malin och Clara kommer ju och Carro kommer också hem. Det ska bli kul.
Få se vilka är det Mamma Pappa. Birgitta Stefan Li, Berit Linda Sigge Anders, Gunilla Per Johan Lina Alfred, Malin Clara Håkan Putte Carro. Ja det dycker säkert upp någon fler.
Har hört nått om att Clara tränat in några credence låtar, och att någon utmanat Per på sing star.
Mycket kommer att hända det är jag säker på.
Jag har planerat en liten buffé så att det finns nått för alla. Dom som kommer får stå för sitt eget dricka.
Gunilla har lovat fixa efterrätt.
Visst låter väll detta som en trevlig lördags kväll?


Jag hittade denna bild från mollösund och jag drömmer mig bort för en stund.
Synd att inte Micke och Kim kan komma.

Längtar det var länge sedan nu.......

Nä nu ska jag i tvättstugan
Håkan är på flug bindningskurs

Och som alltid var rädd om er och varandra. / Britt

Läkarbesök

Jaha, idag var jag på läkarbesöket och jag vet inte vad jag ska säga... Mycket av det som vi pratade om visste jag ju redan och det var väl bra i och för sig. Jag berättade vilka förändringar som jag gjort i kosten och han tyckte att det var stora förändringar. Men han hade inget svar på varför inget hände på vågen. Han förstod att om jag nu har gjort så stora förändringar så ville jag också ha min belöning när jag ställde mig på vågen. Sedan tog han upp det här med att vad man tar in måste man också göra av med. Och då funderar jag på om jag ändå äter för mycket eftersom jag har ett stillasittande arbete? Men jag är ju hungrig nu med det intag jag har så jag vet inte riktigt? Måste kanske se över vad jag äter och i vilka proportioner i förhållande till varandra, om ni förstår vad jag menar. Vi är olika vi människor, sade han, en del kan äta vad som helst utan att gå upp i vikt och andra kan det inte. Så är det bara och till viss del är det genetiskt.

Jag fick en medicin i dag och det är för kolesterolet. Eftersom mina blodsockervärden inte är skyhöga så kan vi välja en medicin att börja med och se hur det går. Eftersom jag inte kommer att få till mitt kolesterolvärde enbart med kosten så gav han den medicinen först. Han ville inte blanda in flera i fall att det blir biverkningar av någon av dem. Det är lättare om man får biverkningar när man bara tar en medicin för då vet man ju att det är den det beror på. Ska tillbaka om 2 månader och ta nya prover. Om mitt blodsockervärde ser bättre ut då så kanske jag inte behöver börja ta medicin för det. Han hade alla förhoppningar om att vi skulle få ner mitt blodsockervärde till en acceptabel nivå!

Summa summarum så var det ändå ett bra besök och jag känner mig lite lugnare. Jag kommer också att få en tid hos diabetessjuksköterskan för att diskutera kosten. Det känns bra tycker jag. Nu blev det mycket läkare, medicin och sånt så vi går över till något annat.

Jag har beställt en ny bok som jag ska sätta mig och titta i. Så här ser den ut:



Hoppas jag hittar några bra recept att prova. Boken måste ju bara vara bra när den är rosa, eller hur? Tack för att ni orkar läsa mina virriga funderingar och tankar. Ha en bra kväll. Jag har varit ute och gått med Britt och ska nu krypa upp i soffan och titta på Simon och Thomas.
/Gunilla

Upp och ner

Ja så känns det just nu. Men jag hoppas att min uppförsbacke snart planar ut sig även om det inte blir en utförsbacke. Idag har jag och Per gått runt Sidsjön vilket har bidragit till att min stegräknare nu står på 8 500 steg. Det är svårt att komma upp i 10 000 steg när man som jag har ett stillasittande arbete men jag har bestämt mig för att göra mitt bästa och se till att det, i det långa loppet, blir fler och fler steg på stegräknaren.

Sedan jag fick veta att jag hade diabetes så har jag tagit bort allt vad sötsaker heter från mitt matintag. Detta innebär att jag inte äter godis, kakor, bullar, chips och nej inte heller ostkrokar. Jag har tagit bort vitt bröd helt och hållet och äter nu enbart mörkt bröd, typ fullkorn/surdegsbröd. Jag har också bytt ut den vita pastan mot fullkornspasta och riset mot råris. Försöker också dra ner på mängden kolhydrater och lägger till mera grönsaker. I och med detta så tycker jag ändå att jag gjort en ganska stor föränring i min kost men ändå visar det inget på vågen. Ni kanske tänker att även om jag inte gått ner i vikt så äter jag ju nyttigare som i sin tur borde leda till bättre hälsa och som därmed också är bättre för min diabetes. Men jag skulle ju ljuga om jag sa att det känns okej och att jag är nöjd med det. Jag har ju ganska mycket övervikt och vet att en viktnedgång skulle inverka positivt på min hälsa men varför händer inget?

Imorgon ska jag träffa läkaren för första gången sedan jag fick veta att jag har diabetes. Jag hoppas att han kan skingra lite frågetecken som jag har och då inte bara om det här med att jag inte går ner i vikt. Återkommer imorgon och berättar mer...

Ha en bra söndagkväll!
/Gunilla

Uppförsbacke...

...det är vad jag har nu, i allt. Och då menar jag allt! Det känns trögt och svårt och jag ser motgångar och hinder i allt. Det här med att ha diabetes har sjunkit in lite mer och jag försöker att klara av det så gott det går och som jag har ork till. Jag äter som jag tror är riktigt men jag vet ju inte. Ska till läkaren på måndag så då kanske jag får veta lite mera hur det blir. Ska jag medicineras eller inte och hur lägger jag upp allt? Jag har väldigt lite ork nu men samtidigt så vet jag att detta är något som jag måste ta itu med, vare sig jag vill eller inte.

Jobbet känns osäkert men det har det ju gjort i stort sett hela tiden. Det enda jag vill är att få lite lugn och ro samt trygghet. Jag är i stort behov av trygghet nu, mer än någonsin. Jag vet inte vad det är... Jag borde i stället vara lycklig över allt det som jag har och som fungerar bra. Men det enda jag ser är motgångarna och hindren...

En del kanske skulle kalla det 40-årskris, inte vet jag. Det känns inte som en sådan men jag vet ju inte hur en sådan ska kännas i och för sig. För tillfället är jag en tråkig, grinig och jobbig pessimist. Men jag hoppas att det går över snart...

Här kommer lite bilder från vår Turkietresa

Berit håller på att "koka" kaffe på hotellrummet.


Berit har hittat en kompis!


Goda drinkar hade dom i baren. Med paraplyer och tomtebloss, precis som det ska vara!


Britt och Håkan i den fina bilen som tog oss till den ännu finare juvelerarbutiken.


På en av restaurangerna som vi åt på så hade jag och Håkan beställt en sorts kebabgryta som tillagades i en lerkruka. Här håller servitören på att slå sönder krukan...


...och så här såg innehållet ut. Det var jättegott!


Åter tillbaka till det här med att vara katt. Tänk att kunna hoppa upp och lägga sig i en låda och sova...
/Gunilla


Känns länge sedan...

Det var semester nu.

Varför är allt så jobbigt.
Får inte till det liksom.
Jobbet rullar ju på och alla är mer eller mindre tokiga, eller vad det nu är. Kan vi inte få några klara besked snart. Då kanske man kan ta tag i saker. Ha orken att jobba med planering av mat motion och allt det där.
Jag skulle ha städat, jag skulle ha putsat fönster, Jag skulle ha städat i förrådet Ja, jag tror ni fattar. Det värsta är att Håkan har det precis lika körit som jag. Ingen bra kombination. Men han har ju lite andra intressen som han tar itu med som flugbindning som han är på i kväll. Sen har han ju sin kniv tillverkning en eller ett par kvällar i veckan. Och det är ju kul för han. Satt och tittade på lite bilder fån semestern kan inte fatta att det inte var så länge sedan vi var där.

Tänkte bjuda på en bad bild på tre brudar i sitt bästa pos. Håll i er här är den..

vackra så in i norden : ) Bra kort Bråkan. Den tackar vi för.

På Håkan och min säng så hittade vi detta

Ganska gullit va.

Hittade en bild med film känsla eller vad säger ni?

Lite pirat känsla är det väl


Bergen var otrolikt fina. Men det tycker jag att denna moské också va.

Det fanns mycket gamla ruiner i Side

Samt otroligt fina solnedgångar.

Men åter till stranden

Nästa gång kanske någon av oss testar detta.

Tur att det finns bilder så att man kan drömma sig bort ett tag.

Ha det bra och var rädd om er och varandra. 

Kram //Britt

Söndags morgon....

God morgon alla, hoppas ni sovit gott och att ni har ätit en god frukost.
Min såg ut så här.

Inte illa va.
Ja vi brukar inte äta räkmackor till frukost men vad gör man inte för att slippa slänga go sakerna.


Denna söndag är ju lite kallare en föra helgen så nu är det höst på riktigt.

Och det är väll skönt det med. Kanske det blir lite lugnare nu, Men knappast det är ju så mycket på G.


Min lilla syster Birgitta men familj flyttar ju hem från Umeå om två veckor och denna helg fick dom nycklarna till det nya huset. Så i fredags var det dags för den stora rivningen.
Hej och hå vad det gick.
Vi for upp dit direkt sen jag slutat jobbet då hade redan Håkan varit upp med Patrik.
Anders och Patrik samt Stefan och Berit var i full färd med att riva när jag kom upp. Jag som trodde att jag inte kunde hjälpa till så mycket hade ju inte bytt kläder. Så i klackeskor och vit jacka bar jag rivningsmaterial att från betong,parkett, skåpstommar och plastmattor isoleringsmaterial ja allt som finns i våra väggar och golv. Vi var riktigt effektiva killarna rev och Berit och jag lastade den stora containern Japp den blev full. Rivningsarbetet fortsatte under lördagen hela över våningen är nästan uttagen så när som på toan.

Alla kom hem till oss på middag på lördagskvällen.
Snodde bara ihop tacos och så firade vi Stefans födelsedag.


Ja, nu är ju inte detta Stefan utan PRINS SIGGE.
Och här kommer en bild på PRINSESSAN LI.

Hon gillar tackos eller???

Dom andra tycks mumsa i alla fall.

Avslutar med en bild från Side tänk, det var inte så många dagar sen vi hade 32 grader varmt.
Och nu är det 6 minus.

Lite annan info
Malin och Clara kommer hem sista helgen i okt. ( Jippi ) Då är det middag med släckten.
Micke är stolt han har köpt en iPhone (Kul eller dumt ?) Nä kul för han.

Ha en fortsatt bra söndag och var rädd om om er och varandra. Kram / Britt

Fredag 2 okt.

Äntligen var det dags att få åka iväg med husvagnen för första gången.
Dock bara en övernattning i Knivtjärn.
Vi kom fram vid 17:00 tiden då var det mycket som skulle göras. Joel och hans kompis var redan där och vi hade lovat att fixa middag till oss alla. Det fick bli nått lätt. Stekt potatis snitsel och sås.
Vi satt och surrade ett tag sen åkte dom hem vid 22:30 tiden. Då var vi rätt så slut och gick och lag oss.

VAKNADE VID 06:30. pigg.
På med kläder och ut med spöna i vattnet -3,5 grader. Lite kyligt om man säger så.

Solen har inte riktigt gått upp en.

Här är den på väg upp.

Svanarna syns knapt för ångan från vattnet.

Mitt flöte...

En fin höst morgon.

Jo då Håkan fick en fisk, den rökte vi. mums mums..

Maja gillar att vara ute och campa.

Ha en fortsat bra lördag så hörs vi snart och som alltid var rädd om er och varandra./Britt


Turkiet

Så var då semestern slut. Och vi är hemma igen. Efter en djävulsk flyg tur ner så hamna vi i paradiset.


Bilderna ovan är från Håkans och mitt hotellrum, balkong åt havet och åt polsidan.


Utsikt från vår balkong på morgonen när vi vaknade.

Frukost första dagen.

Berit funderar på vad hon ska äta till lunch.

Gunilla verkar ha kul, så även Håkan.

Detta var en av våra favorit platser ca 28 grader i vattnet. 33 grader i skuggan. så skönt, så skönt.
Vi lag även en hel del tid på att shoppa. Berit handlade en hel del till Sigge.

Berit och Gunilla på turkisk afton. Humöret på topp. Och vi vann en diamant. Fråga oss om den upplevelsen när vi träfas någon gång så ska ni få höra nått häftigt.

Hotellet hade en fantastisk bartender
Här kommer en bild på min favo 
japp MOJITO. Som ni ser är det citron i den och mynta lite lime rom och råsocker massor av is.........

En av de sista kvällarna med en av våra favorit servitörer. Vi hade 4 st som servade oss 2 st som pratade norska somt 2 st som inte gjorde det. Han på bilden tyckte vi var en rolig familj.
Det finns många roliga minnen från denna resa och många, många fler bilder. Men det är sådant vi kan ta när vi träffas.

Nu tänker avsluta detta inlägg med att tacka mina resekamrater för en mycket trevlig, rolig, lite spännande, skön, avslappnande, lycksig, fantastisk och helt under bar resa. Jag ser gärna att vi kan återvända till denna plats med flera av våra familje medlemar.

Ha det nu bra och ta hand om er och varandra så hörs vi snart /Britt

RSS 2.0