Längtar

Sitter och tittar på ett program på travel om matlagning och gissa var dom är? just det Grekland. Just nu lagar dom mosaka. Grekerna äter mest ost i hela värden. Och då är det mest feta ost som dom äter. Hur ska jag fixa det ? jag som inte tycker att feta ost är gott. Men jag får hoppas att det går att peta bort.

I morgon är det två veckor kvar innan Gunilla och jag lämnar stan. Kan inte fatta att vi gör detta. Vad hände? Hur blev det på detta viset? Helt olikt oss att bara dra iväg och strunta i allt. Det ska bli super kul. Att vi far ensamma och får klara oss själva. Ja jag tvivlar inte på att vi fixar det. Men det är nästan overkligt Håkan och jag gör ju nästan allt tillsammans och nu drar jag iväg till ett land som jag drömt om länge. Dom vita husen med blå dörrar, smala gränder med lokala hantverkare. God mat och gott vin. Vädret är väll inte de allra bästa där nere nu. Har vi tur så är det typ midsommarväder och ni vet ju alla hur det är. Men vad gör det, vi ska ju ögon shoppa hela dagarna. Nått som ska bli väldigt spännande är när vi ska handla till våra frukostar. Vad finns det att köpa där, Ägg, smör. vanlig ost, skinka bröd? Kaffe ska jag ta med mig. Så att man får riktigt kaffe på morgonen. (Det saknade jag när vi var i Hurgada.) Är man en riktig turist då?

Mina tankar  i går och i dag har gott till Birgitta.  Hoppas att gick bra och att du mår hyfsat. Jag längtar till att träffa dig och Li samt Stefan.

Tänk snart kommer tupp fan. Trevlig kväll till er alla./Britt

Hårförlängning, högtryck och lågtryck...

... ja det är samtalsämnen hemma hos oss för dagen. Högtryck och lågtryck hör ihop med att Lina har prov i fysik imorgon om väder och värme. Alltså fysik var inte och är fortfarande inte min starka sida. För min del så skulle de kunna få ta bort det där hemska ämnet i skolan! Men nu var det bara att sätta sig ner och försöka förklara saker som är obegripliga för mig. Suck...

Hårförlängning har att göra med att Lina har bestämt sig för att köpa en ny. Ja ni läste rätt, en ny. Jag trodde att den där diskussionen var över eftersom jag hittade den förra i papperskorgen i Linas rum. Men nu är den på gång igen. Jag minns med fasa hur det var förra gången och vilka följder det blev, för min plånbok... Vad är det med 14-åringar och hårförlängningar?

Våran resa börjar att närma sig och jag är nästan som barn kan vara när de ska resa någonstans. Jag räknar ner och skulle nog kunna kryssa för varje morgon på almanackan. Nu är det ju just det här med vädret att det kan vara lite osäkert vid den här årstiden där nere. Har sett på väderprognoserna att det sträcker sig från 13-24 grader. Så vad packar man? Långkalsonger och bikini?

Nu måste jag avsluta för pappa och Göta kommer och ska fika. Vi hörs!
/Gunilla

Shopping

Vi hann med en sväng till Birsta mellan städning och matlagning. Jag inhandlade en kjol som jag tänkte ta med mig till Kreta och sedan lyckades jag få tag på ett par sandaler. När vi var i Egypten så hade jag mina foppatofflor och det var inte så bra. När det blev blött vid poolkanten så höll man nästintill på att slå ihjäl sig. Men nu har jag ett par riktiga sandaler att ta med. Vi var in på Intersport och vi såg inga sandaler så långt ögat nådde så jag haffade en karl som jobbade där och undrade om de hade några sommarsandaler. Han tittade lite konstigt på mig och frågade halvt på skoj om jag hade sett vilket väder det var ute. Jo, sa jag men vi ska åka till Grekland så jag behöver de till det. Då var han så bussig och hämtade in sandaler från lagret och vips så hade jag köpt ett par.

Här är kjolen som jag köpte. Det syns inte så bra på bilden men det är en linnekjol jag tror den blir bra. Ska försöka hitta något snyggt upptill...


Nu ska jag gå och koka lite kaffe. Ha en bra kväll!
/Gunilla

Vart tog helgen vägen?

Ja, vart tog helgen vägen kan man fråga sig. Men jag vet ju vad det beror på att jag har den känslan. Hela gårdagen gick ju bort till jobb och därmed försvann hela lördagen. Men det kommer att kännas bra när nästa lön kommer med påslaget från gårdagen!

Äntligen har Lina kommit hem från fjällen. Det kändes som om hon var borta i evigheter. Jag har ännu inte hunnit prata så mycket med  henne om hur hon haft det eftersom jag kom hem vid fem, hoppade in i duschen och åkte bort till Britt och Håkan på middag. Alfred och Lina valde att stanna hemma och gå på pizzerian och äta pizza. Men jag tror hon har haft det bra i alla fall. Förresten, Britt (och Håkan) tack för middagen igår, det var så skönt att få komma och sätta sig vid dukat bord när man jobbat hela dagen.

Nu håller vi på och pysslar lite hemma. Per sitter och syr i knappar i sina jobbartröjor och jag ska börja och dammsuga lite. Har väntat så att ungdomarna ska få sova i lugn och ro. Men nu är det dags så hej då på ett tag allihopa. Ha en riktigt skön söndag!
/Gunilla

Bilder från jorde timmen

I går mella 20:30-21:30 var det ju jorde timmen som Gunilla kallar det. Här kommer lite bilder på hur vi fördrev den timmen. Vi hade släkt över allt och hade bara levande ljus. Fast det syns inte så bra på bilderan och ni vet ju vad det beror på. just det blixten.

Per passade på att ligga på spikmattan.


Håkan Bråkan pratade som vanligt i sin telefon med Joel.

Och Gunilla tittar på och fäller en bra komntar.



Och så här svart var det hos grannarna tvärs över gatan.

Nä nu ska jag ta tag i städningen som jag skulle ha gjort i går. Gunill hr redan ringt och undrat om vi ska ut och shoppa.
Bråkan är ju med Joel och tränar.
Så det är bara att hugga i så man blir klar någon gång.

Ha en bra söndag så hörs vi snart./ Britt

Lördag

Så var det då äntligen lördag.
Men inte blir man glad när man tittar ut genom fönstret. Det har nog kommit 1 dm snö i natt. Och det har snöat hela dagen utom mot slutet när det regnade.
Jag skulle igentligen städa i dag men jag hade ingen lust. Så efter frukost så tog jag och klippte Maja. Lite hackit och lite tussit är det. Men söt är hon i alla fall. Blev lite trött på att hon ar så himmla snöig i morse när hon kom in. Men nu fastnar det inget på henne. och hon ser vart hon ska gå.
Sen blev det en tur på stan hittade ett bar knäbyxor och en blus på Lindex. Dock inte svart. Där fick ni.
Sen var det bara att fara hem och laga mat. Gunilla har ju jobbat i dag, Så för att hon skulle slippa laga mat kommer dom hem till oss. Det blir Swet chili med pasta och kyckling. Starkt men gott. Till efterätt glass och bär.



Hoppas ni får en trevlig kväll./ Britt

Äntligen helg eller...

Jaha och så var det fredagkväll igen. Veckorna går trots allt fort och vips så är helgen här och vips så har den gått. Den här helgen kommer att passera ganska fort för min del, tor jag. Jag ska nämligen jobba imorgon på Högskoleprovet. Det blir en heldag från morgon till kväll. Det är första gången som jag jobbar på Högskoleprovet och jag ska vara provledare. Dvs ha ansvar för att allt flyter på i den lokal som jag har blivit tilldelad. I natt hade jag mardrömmar om detta och allt gick fel. De som skulle skriva blev placerade vid fel bänk och fel lokal och några försvann. När jag hade fått till allting och skulle dela ut proven så upptäckte jag att jag inte hade hämtat dem... Då vaknade jag! Hoppas verkligen inte att det kommer att bli så här imorgon!

Igår träffade jag Micke Han var hemma på snabbvisit innan han skulle vidare. Han provade den så omtalade renmössan och även han konstaterade att den var lite stor. Vi fick oss i alla fall ett gott skratt. Det får vi alltid när någon provar den där mössan.  Nej, nu ska jag läsa på lite inför morgondagen så att jag vet vad jag ska säga... eller inte säga. Ha en bra kväll! Blir det Let´s Dance eller Så ska det låta? Jag vet inte riktigt men jag tror det lutar åt Let´s Dance.
/Gunilla

Torsdag kväll = Micke kommer hem

Nu har jag städat en sån där vanlig tordags städnin som jag brukar. Men det är ingen vanlig torsdag utan en Micke torsdag. jag beklagade ju mig här förut i veckan om att han bara skulle va hemma ett par timmar över natten. Men så ringde han tidigare i dag och berättade att han skulle komma med ett tidigare tåg.
Så nu kommer han 19:50 och åker 05:10. Så det blir ett par timmar till jippi.
Känns som jag inte träffat han på evigeter.

Så i dag blir det big boy till middag som alltid när han anländer stan. Håkan kommer hem även han typ samma tid ,hoppas han hinner hämta på tågstionen.

Big boy är väl inte den bästa tallriksmodellen mer frigolit kartonger och jag tror inte att det är ekologiskt heller. Men ibland så måste det få vara så. Men jag har i alla fall bakat en kaka med kravmärkt mjöl och smör, eko ägg. Den är i ugnen nu.

Ha en bra kväll det ska jag imorgon är det fredag./ Britt

Vad ska man säga......

Inte vet jag om jag blev nått klokare av docktor Åsa program i går. Det var väll mest sådant man redan visst. Men det kan nog vara smart att  skriva upp allt. så man ser svart på vitt vad man stoppar i munnen.
Den är veckan är Håkan bort rest och då passat putte och jag på att äta sånt inte bråkan äter. Fiskbullar i hummersås med rå rivna morötter. Pölsa och potatis, där fick rödbetorna stå för grönsakerna. I morgon kommer Håkan hem då får det bli potatis korv bacon stuvad spenat.

Idag blev det ingen promenad med Gunilla, för jag gjorde illa min lilltå i söndags sprang in i dammsugaren. Har halltat på i två dagar men det blev nog för mycket i går med birsta rundan också. Det har ju blivit som ett skrapskav sår pricis vid nagelbandet på tån, har försökt att plåstra om det men det gör ont hella tiden när nått kommer åt där.
Men om hundra år är det glömt.
Jag har i alla fall sytt klart mina gardiner som jag jobbat på i ca 7 mån. Bara 4 raka längder. MEN i linne. först så tvättade jag och torkade tyget. sen så skulle det klippas till. Sen klippa bort och fålla lång sidorna sedan den rätta fållen och sedan kom jag på den briljanta iden att jag skulle sy sådana där hankar på baksidan att trä stången i. Typ fransk veckbands längd. Insperationen har gått mycket upp och ner. Men nu är dom klar, undra när dom kommer upp?

Läste om den där steg räknaren som Birgitta tipsad om. Undra om bråkan också har gjort det. Då karnske det kommer en med Tuppen. Nä det är lite för nära greklands resan behöver pengarna dit denna månad. Jag längtar som en tok minus 17 grader här i morse när jag gick ut med Maja. På Kreta typ 17 pluss och sol.


Ha en skön kväll / Britt

Linas rum

Nu har jag städat och fejat sedan jag kom hem från jobbet. Linas rum har städats grundligt från tak till golv, eller nästan i alla fall. Jag passade på nu när hon var borta, det går liksom lite fortare och smidigare då och ingen skriker: Gå ut. Vi har samtidigt haft tvättstuga så där har Per sprungit fram och tillbaka. Sedan kom jag på att Lina behövde nya blommor så då åkte jag till Birsta, igen. Jag var ju där igår också.

Nu till det roliga. när jag kom hem frågade jag Per om han hade putsat fönstret på utsidan, Ja, svarade han. Men, sa jag, fönsterputset och fönstertrasan ligger ju här orörda. Vet ni vad han hade gjort? Jo, putsat fönstret med medlet som vi sprutar på köksbänken för att få bort fett och sådant. Haha! Per vart inte så glad när han upptäckte detta och gick ut för att putsa fönstret igen, men nu med fönsterputs. Vi får väl se hur fönstret ser ut imorgon när solen lyser in.

Här går Per ut för andra gången och putsar fönstret, måttligt road.


Så här blev det när det blev klart!


Ha en bra kväll allihopa!
/Gunilla

Vad tycker ni?

Jaha så var den här kvällen snart slut. Den där lilla tiden som man har när man kommer hem från jobbet är inte lång, men jag tycker jag hann ganska mycket ändå. Efter middagen så var Britt och jag ute och gick våran dagliga promenad och sedan åkte vi till Birsta. Jag var ute efter ett par gardiner till Linas rum. Hittade ett par svarta spetslängder på Lagerhaus. Jag ska sätt upp dem imorgon, hoppas det blir bra.

Nu till dagens fråga:
Vad tycker ni är intressant att  läsa om i våran blogg. Vad vill nu ha mera av? Vi skriver ju i dagsläget om lite allt möjligt som händer i våra liv. Men det är alltid kul att höra vad de som läser våran blogg tycker är kul och intressant. Nu ska jag bänka mig framför TV:n och se Doktor Åsa. Vi hörs snart!
/Gunilla

På tv i dag

God morgon alla. Ja så är det då en ny dag i drömfabriken som jag säger när jag kommer till jobbet.

Idag ska jag boka mig fram för tven kl 20 .00. Då är det doktor Åsa. Hon ska prata om över vikt.

Alla vet vem hon är eller hur? Men att hon är en av Håkans gammla chefers dotter viste ni inte , Inte heller att hon är Puttes läraras dotter.
Men det är inte det som är det viktiga utan ämnet hon ska ta upp. Läste även artikeln som finns i länken från Birgitta i komentarena på Gunillas inlägg från i går. Mycket spännande. Kan hålla med om att vi stoppar i oss mycket som vi inte vet vad det gör med vår kropp.
Läste någon annan länk där i från om promenader. 10000 steg var bara vardags steg. Sen behöver man 2-3 pass med motion så att man blir svettig. Jag har som mål att komma upp till dom där 10000 stegen om dagen innan vi åker till Grekland.

Hoppas ni alla får en bra dag / Britt

Ny vecka

Tittade igenom listan som Britt har gjort inför påsken och jag ser att det allra viktigaste är med: stekt inlagd strömming. Jag vet att det är fler än jag som gillar denna rätt så Malin vi ställer den mellan oss, eller hur? Undrar om de har stekt inlagd strömming i Grekland? Skulle vara en hit i sådana fall!

Viktnedgången då? Jo, jag hade gått ner 0,5 kg så man får väl vara nöjd. Jag vet ju med mig att jag har gjort några avstickare från dieten veckan som varit så jag kan inte klaga. Nu är det bara att ta nya tag och planera för en ny vecka. Det är just det att om man inte planerar och handlar hem det som ska vara till middagen så blir det genast svårare. Så planering är det som gäller och fortsätta promenera. Kanske vi ska utöka våran tur så den blir lite längre, eller vad tror ni?

Vad är det för lektioner som Britt och jag ska få av Birgitta? Har jag inte hört något om. Nu blir jag lite rädd...

Måndags morgon

Ja ha då var det dags för den första avrapporteringen av ev vikt nedgång. -0,7 kg. Inte illa pinkat av mig. Jag som har gått på diet i 3 mån och gått upp. Ja då gör man nått rätt i alla fall.

Som ni alla vet som läser bloggen så brukar jag spendera en del av mina natliga timmar till att fundera. Jag började redai i går natt och funera på vad vi ska ha på påsk bordet på påskafton. vill ni vara så snälla att kolla om jag fått med allt eller är det nått som fattas?
Sill ca 3 sorter
Stekt inlagd ströming
Gravad lax, gravlax sås
laxmouse?
Ägghalvor, räkor, kaviar
Påsk skinka
Rostbiff
Leverpastej
Kalvsyltta
Rökt korv
Potatissallad
Rödbetsallad
Inlagt gurka
Omelet
Köttbullar
Prinskorv
Jansson
Koktpotatis
Bröd
smör
ost.

Vilka är det som kommer? Vet att dessa kommer Brigitta, Li, Stefan, Berit, Mamma och Pappa, Gunilla, Per, Lina ,Johan, Malin+ev någon. Synd att Micke och Kim inte kan komma hade varit jätte trevligt. Bra om jag får veta i tid om jag skulle behöva låna lokalen i källaren.  Hör av er så vi kan boka vem som tar med vad.

Du Birgitta Gunilla och jag tar gärna emot privat lektioner av dig när du kommer. Vad behöver vi till det?
Nä nu ska jag i väg och jobba. Hoppas ni får en bra start på veckan så hörs vi snat igen./ Britt

Grekisk afton i bild

Så här såg det ut när Britten hade varit och handlat till grekiska aftonen. Kurre verkar mycket intresserad
.

        Förvin som smakade kåda och förrätten, grillad halouimi, som var en sorts gummiost som gnekade mellan tänderna. Inte så bra.

            Per trär på köttet på spetten samtdigt som han visslar en grekisk låt. Håkan grillar köttet och här ser ni resultatet.



Så här ser resultatet av vår grekiska mat ut. Mycket gott! Detta är Brittens tallrik därav ingen fetaostsallad, som vi andra åt. Vi hade också grekiskt bröd, både ljust och mörkt samt ett gott grekiskt rödvin, Nótios. I bakgrunden spelades grekisk musik. Nu väntar filmen Mamma Mia som utspelar sig i, just det, Grekland.
/Britt och Gunilla


Jippi lördag och sovmorgon.

Trodde ni jag. Inte här hos Näslunds i alla fall. Vi var ute och promenerade redan kl 7.20. Då hade vi legat och vridit och vänt oss ett bra tag. Det är ju så himmla ljust nu. Men jag klagar int det var helt juvligt ute. 6-7 grader varmt solen sken det var juvligt , fåglarna kvittrade nästan inga bilar eller folk. Men Marie och Mats var på G. Vet inte vem som blev mest snopna dom eller vi. Dom hade precis lastat skotern och var på väg till stugan. Hoppas dom får en fin dag.

Satt och kollade igenom lite bilder och hittade en hel del smått och gott vad sägs om dessa.
 Här är vi och hälsar på när Micke var i nord norge i fjol sommar och jobbade . Det är svart isen i bakgrunden. Visst ser Micke road ut?
 Mickes kompis Jonas. Fullt så tokig är han inte. Lina tycker han är lik ..  Johan Glants. Jonas är en skön man. Som va har haft turen att få känna under många år.
 Malins kompis Carro. Hon var lite trött. Carro har vi känt sen hon bara var några månader. Då vet man att det är ok att lägga ut en sådan här bild. Jag lär säkert få igen, eller? Carro hör ihop med vår familj.
 Lina har åkt till vemdalen nu så då passar jag på att bjuda på denna bild. Här kommer en häxa till
 Ja! det är syster yster. Visst är hon vacker.
 Lilla gumman Li:s första dagen hemma i umeå. Kolla vad hon har i handen. En mini svabb. (klart hon ska fostras i tid med en egen städvag.) Visst har hon blivit stor?
Mattes lillgumma Maja.
Hennes komisar Lussi och Kurre.


Nä nu ska jag gå och göra nått vettigt.
Det ska ju handlas mat och vin inför den grekiska middagen i kväll, musiken är fixad.
Vi åter kommer med recept och bilder från kvällen.

Som ni säkert märker har inte Håkan rättat stavningen idag. Han hjälper Putte med mopped teorin.

Testar och lägger in den en gång till och kollar om man kan konentera nu.

Hoppas att ni alla får en skön lördag     vi hörs./ Britt

Pysslarlördag

Jag har varit uppe med tuppen känns det som. Kunde inte sova och klev upp kl. 7.00 och började göra i ordning fika. Per har åkt iväg och ska jobba på Motormässan och jag har bestämt mig för att ägna en del av lördagen till att städa och dona. Ska passa på att göra stora röjet i Linas rum eftersom hon är borta i fjällen i en vecka. Hoppas hon får fint väder och kul.

Måste också åka iväg och köpa knappar till de stickade tröjor/koftor som jag gjort klara. Ska försöka och sälja dem, för här gör de ju ingen nytta, nerstoppade i en låda. Här kommer en del bilder.

Pippitröja. Den tyckte Lina att vi skulle behålla, men vem ska ha den?


Det här ser ut som en regnbågströja


Kofta med tillhörande mössa. Måste köpa knappar till den här koftan.


Den här koftan måste jag också köpa knappar till. Tror att det blir träknappar.


En poncho till en liten tjej.


Det här var lite från mig. Nu ska jag fortsätta att städa och dona. Glamoröst eller hur? Ha en trevlig lördag!
/Gunilla

FREDAG

Gud vad skönt att det äntligen är fredagkväll. Känns som denna dag har varit hur lång som helst. Vi har haft en halvdags utbildning eller utveckling i dag, jobbig jobbigt. Det togs upp många jobbiga saker som inte går att ta upp här. Och tur är nog det för då skulle ni få ett frispel. Kontentan av det hela var slutklämmen från Urban. Att man bör fråga sig själva om man verkligen vill vara chef. Och den frågan var verkligen befogad. I dag är det ett otroligt högt tempo på arbetsplatser över huvudtaget. Ska man satsa eller falla, kan man tacka nej till jobb. Det krävs mer än 40 timmars arbetsvecka, dock inte betald. För att man ska kunna gå framåt och inte tappa marknad. Man måste hela tiden vidga sina vyer, kan man göra mer, är detta något för oss. Och hela tiden ska personalen förstå att man ska jobba snabbare, ha mer ansvar, lära sig nya metoder. Att se utveckling som en möjlighet att få behålla sina jobb, ja det är bara lite av allt som snurrar i mitt huvud denna fredag kväll.

Som tur är har ju jag Håkan bråkan. Han hade varit hemma idag och städat, jippi. Allt undan plockat, rent på köksbänkar och bord. Toan städad och golven dammsugade och torkade. Fast jag tackade Maja att hon är så duktig och kan städa. Bråkan får ju inte bli för till sig. Jo det får han. Det är han värd idag för det var precis vad jag behövde. Nu har Håkan rättstavat allt, så då kan jag publicera.

Hoppas ni alla får en skön fredagskväll. /Britt

Äntligen fredag!

Ja, så känns det i dag. Fredag morgon är alltid lite speciell, man vet att man har hela helgen framför sig. Men vips så är det söndag kväll och man funderar över var helgen tog vägen.

Men åter till gårdagen och "krämpartyt" som jag var på. Produkterna som demonstrerades var Mary K. Jag hade aldrig hört talas om dem förut så det var nytt för mig. Vi fick prova en del produkter och naturligtvis så trillade jag dit och köpte ett set som utlovade "silkeslena händer". Så nu sitter jag här på jobbet med mina silkeslena händer och känner mig nöjd. När jag kom hem fick Per prova på denna kur. Han skakade mest på huvudet och förstod inte det "fantastiska" i det hela. Tur för dig, sa jag, att du inte vet vad jag betalade för dem. Han sa en summa och jag svarade bara att den inte stämde, att de var dyrare än så. Sedan diskuterade vi inte detta mer!!! Okej produkterna var dyra men ibland så tycker jag att man kan kosta på sig det där lilla extra och känna att man lyxar till det lite i vardagen, eller vad säger ni? Jag kommer att ha ett sådant här "krämparty" i maj och jag hoppas att ni är flera som vill komma. Om man inte vill handla så behöver man inte. Man kan se det som en kväll när några tjejer träffas, fikar och har lite kul tillsammans. Vad säger ni? Ställer ni upp?

Idag väntar en dag med jobb och sedan måste jag hem och kolla så att Lina packar och får med sig allt som hon behöver för sin fjällresa. Promenaden med Britt måste bli av idag eftersom det inte blev någon igår. När man har kommit igång och gå så känner man när man en dag inte har gjort det. Det är väl positivt? Hoppas att ni alla får en bra dag. Vi hörs snart!

Förresten vill jag bara säga att jag är lite sur för att jag inte hann träffa Micke i går :(    Som tur är så kommer Malin hem till påsk. Jag längtar efter er. Kom hem nu!!!!
/Gunilla

Promenad utan Gunilla.

Ja i dag ska ju Gunilla på krämparty. Så jag fick ta in en stand in för henne, bråkan var frivillig. Kunde konstatera att det är barmark ca 1/3 av sträckan i dag vilket är en klar förbättring mot i måndags då det var is överallt. å andra sidan så var det tjock is utan sand 1/3 av den. Där är det inte kul att gå ens med mina icebugs. Min högra trampdyna (altså höger fot mitt fram där tårna nästan börjar) värker nått kopiöst när jag trampar i från. Tror att jag måste ha sträckt till nått där i halkan. Men det går nog snart över få gå lite halt ett tag. (tror inte att jag testar spikmattan där) Maja tycker det är toppen med alla lukter som kommer fram nu.

Micke ringde Håkan i dag och berättade att han skulle komma hem en mycket snabb visit på torsdag kväll och åka vidare på fredag morgon. Han ska ner till Göteborg och träffa dom på det nya jobbet. Tror säkert att det är någon mer han ska träffa. Hoppas han och Kim får en superbra helg, det är ni värda. Ska i alla fall bli jätte kul att träffa Micke ett par timmar.

Nu ska jag kolla på lite recept inför helgen
Grillad Halloumi med chili, citron och pinjenötter   Grillad halomi ser ok ut. Vist har vi testat det Birgitta?

Grekisk sallad  Tror att Per och Håkan vill ha det här. Då vet jag inte vad som lockar mest Feta eller Öl.

Nu ska jag fortsätta leta recept.

Ha en fortsatt trevlig kväll. / Britt

En lite bättre dag...

Ja, idag har varit en lite bättre dag. Fast den vände faktiskt redan igår kväll när jag tittade på "Diagnos okänd" på TV:n. Jag vet inte om det var någon mer än jag som såg det här programmet men i alla fall så handlade det om en tjej som hade ont mest överallt. Ont i ryggen, axlarna, nacken och näst intill kronisk huvudvärk. Hon hade dessutom problem med magen och hade ett antal matallergier. Jag har säkert missat några av alla hennes besvär men poängen med det hela var att jag insåg att jag inte skulle sitta och klaga över mitt lilla ryggont när det finns de som har det så mycket värre. Den här tjejen var så begränsad i sin vardag och kunde inte göra allt det som hon ville på grund av alla besvär som hon hade.

Jag är ändå lyckligt lottad som slipper allt det som hon och många andra får gå igenom dagligen. Lite ryggont kan jag stå ut med. Jag har trots allt jobb fram till sista september och det är mer än vad många andra har i dagsläget med alla varsel. Jag har familj, släkt och vänner som ställer upp när jag behöver hjälp. Jag har en familj som jag älskar och som jag inte skulle vilja vara utan för allt i världen. Det är bra att få perspektiv på saker och ting. Jag tror att vi alla måste vara tacksamma för det vi har och inse att det finns de som har det värre.

Ja, så idag har det varit bättre och ikväll ska jag på något sorts hudvårdsparty hos en arbetskompis. Det ska bli kul och se vad de har för produkter. Vi ska få prova dem och det utlovas "silkeshänder" mm. Skriver mera när jag har varit där. Ha en fortsatt bra dag!
/Gunilla

Ingen bra dag...

Nej idag är det ingen bra dag. Vaknade upp med så ont i ryggen. Tar en Ipren, fikar och åker på jobbet. Där funkar inte systemet som det ska så jag kan inte göra det jag ska göra. I och för sig så gör det inget för jag har tusen andra saker att göra ändå, känns det som. Vår värsta arbetstopp på året sätter liksom igång nu. Vi är en man kort så därför känns det ju lite extra tungt. Jag får också reda på att den som jag vikarierar för kommer tillbaka 1 oktober och jobbar i två månader för att sedan vara ledig två månader igen. Det är i och för sig kul då jag tycker att hon är jättetrevlig och gärna skulle vilja jobba med henne. Till saken hör att jag, om jag hade fått jobba bara två månader till, varit inlasad som det heter och kanske haft möjlighet att få vara kvar. Otur känns det som eftersom jag nog inte kommer att få vara kvar och jobba de två månader då hon är där och gå dubbelt för att sedan hoppa in för henne igen. Hjälp, jag vill inte vara arbetslös!!! Vad ska jag göra? Känner mig stressad.

Sedan blir inte dagen bättre av att Lina har tagit fel på den vecka hon ska följa med Alfred (hennes pojkvän) till fjällen. Vi trodde det var vecka 14 men det var tydligen vecka 13! Ni vet, en tonåring är inte så mcket för planering och framförhållning. Så nu måste vi leta fram kläder, handskar, hjälm, fösöka så att hon får låna slalomutrustning och se till att hon har pengar till liftkort mm med sig. Suck...  i vanliga fall skulle det här inte ha känts så tungt men idag är allt tungt och då menar jag allt.

Till råga på allt har vi tvättstuga och sedan är det öppet hus på Linas skola. Sist men inte minst så spelar våra grannar musik på hög volym och jag blir så trött!!!

Nu har jag verkligen öst ut min inte alltför hippa dag över er men jag hoppas att morgondagen blir bättre. Ny dag med nya möjligheter, är det inte så det heter?
/Gunilla

Grekisk afton

När Britt och jag var ute och gick förut så pratade vi lite om att eventuellt ha en grekisk afton i helgen. Vi måste ju förbereda oss inför vår resa. Nu vill vi gärna ha förslag från er på mat, vin, efterrätt och kanske musik från Grekland. Hoppas att förslagen bara dräller in!!!

Annars har min dag varit bra. Allt känns så mycket lättare och roligare när solen tittar fram, visst är det underligt :) Önskar bara att man hann vara ute i solljuset lite mera, det känns som om den här vintern har varit extra lång och mörk.

Jag var bara tvungen att lägga in den här bilden från Kreta. När jag såg den tänkte jag på filmen Mamma Mia. De här små husen påminner lite om de i filmen tycker jag. Ha en fortsatt bra kväll!
/Gunilla

          

Tisdag kväll

Så har det gått två dagar med tallriksmodellen. Till frukost har det varit  verum hälso yogurt med vaniljsmak och gi musli. Lunchen i dag bestod av kyckling sallad till middag i dag var det vikväktar korv i ugn med tommat och lök, potatismos. Jag åt tre skivor korv och ca 1 dl mos. tomater och löksamt rå rivna morötter. Och jag har jätte ont i magen. Samma sak blev det när jag åt lasange. Är ständigt hungrig/sugen. Ja det är väl bara att kämpa på.



Den här bilden tog Håkan 21/12 08. Då var det inte lika mycket snö som det är nu.
Snön smälter nu på dagarna, så när Gunilla och jag går ut på vår kvällspromenad har det hunnit frysa på. Det är is över allt. Man är nästan rädd att Maja ska dra omkull oss. Det skulle ju se jätte tokigt ut. om den lilla hunden drog omkull mig. Hur som häls så är det svårt att gå, man får träningsvär av att gå och spänna sig hela tiden. Mina höfter vill inte riktigt vara med. Men skam den som ger sig snart är det bättre före då kan vi utöka vår runda.

Nu till lite bilder som jag lovat tidigare. Saknade ju några klan medlemmar.



Hittade en bild på Stefan Birgittas man.(han är den enda som kan titulera sig som rock star av dom alla)
Här är det fru och herr Edström som laddar inför en låt. Li och moster tittar på. Undrar om det var ABBA ? Det gillar Li.

Måndagkväll

Nu är middagen överstökad och Britt och jag har varit ute och gått. Per har varit med Lina och hyrt slalomutrustning inför morgondagens friluftsdag. När de kom hem hörde jag hur Lina skrattade och fnissade och jag undrade vad som hade hänt. Hon tyckte att det var extremt roligt att uthyraren hade pratat engelska och att Per också hade fått svara på engelska, det hör ju inte till vanligheterna. Per påpekade att själv hade hon ju inte tordas sagt någonting och jag påminde henne om när vi var i Egypten, då vi föreslog att barnen skulle träna på engelska den veckan då vi var där nere. Patrik var riktigt duktig men det enda mina barn sa var: two pepsi!

Angående den här friluftsdagen så har jag förstått att outfiten är det viktigaste. Det ska vara rosa hjälm och rosa tröja resten verkar inte vara så viktigt. Undrar var hon har fått kärleken till rosa ifrån??? Jo, det förstås hon ville ha en chokladboll med sig. Lina, min chokladälskande lilla tjej. Om hon kunde äta Marabou chokladkaka, chokladbollar och kladdkaka till frukost, lunch och middag så tror jag att hon skulle tycka att livet var perfekt! Skämt åsido, hon äter faktiskt inte jämt godsaker men om hon får så tar hon chansen.

Hur ska jag då spendera resten av måndagskvällen? Tror faktiskt att jag ska ägna den åt min favoritsysselsättning, att sticka. Vi känner två stycken som ska ha barn till sommaren så nu är det små bebiskläder som gäller. Kom på att jag först måste handla fika till Lina som hon ska ha med sig imorgon. Men sedan så...

Lägger in en bild på Göta, eller som pappa kallar henne sin hushållerska. Men vi andra säger Göta. Ha en bra kväll!


Nattens funderingar

Jag som har mina nattliga timmar till att fundera.  Funderar på allt möjligt mat, jobb, familjen, semmester och mycket mycket mer.
I natt snurrade mina tankar runt mina helt fantastiska unga. Karnase vardet för att jag tror det är förasta gången på en vecka som Patrik sovit hela natten. Han har ju haft tadvärk. Väl hos tandläkaren och dom började laga hålet så blev han förkyld så förkylningen gick ner i tanden och det blev en kraftig infektion med en kraftig pencilin kur. 3 tabletter / dag i 10 dagar. Så han har inte varit sig själv denna helg. Han gick inte ens på gården i fredags då är det illa. Men nu mår han mycket bättre.
Sen karnse det lät illa att jag frågade Micke om han behövde låna pengar, bara för att han sa nått snällt. Men så var det inte. Jag blev nog så glad att jag kom av mig. Han har verkligen vuxit den ungen. Inte nog med att man måste behonom sätta sig om man ska skälla på honom, utan verkligen vuxit. I sitt sätt att uttrycka sig. Han är helt fantastisk. Ska bli kul att få se vart han ska jobba i sommar. Han är fantastisk som drar iväg och jobbar här och där. (Fast jag tro att han gör det för att slippa mig)
Sen har vi ju min fanastiska dotter som jobbar och jobbar. Hon kommer ju hem till påsken och dit är det ju bara 24 dagar. Ja, jag har ned räkning. Jag längtar dit. Kul att få träffa Malins ny kompis.Hoppas hon inte blir alltför skrämd av vår stora brokiga familj. Malin är ju helt fanastisk på at alltid gå in med 100% i saker hon gillar. Om jag ahr fattat det rätt nu så är det jobbet. Hur gick det med den där stöd tjejen?

Vilken tur jag har haft som fått dessa fanastiska ungar, så helt olika men enda så lika. Jag kan i bland se Håkan bråkan i några saker ungarna gör. Ibland ser jag mycket av mig själv. Det är helt otrolit att dom är så vuxna nu alla tre. Ibland kan jag inte låta bli at fundera hur det skulla ha varit om Sara och Maria levat. Hadde dom varit kaxiga pojkflickor som Malin var eller små sminkade "blondisar" som Lina. Det får vi aldrig veta. Och det karnske är tur det. Och man ska nog inte grubbla för mycket över det heller.

Utan vara tacksam för det man har. Och det är jag. Jag är tacksam över mina helt fantastiska ungar. Jag sätte dom överst på alla listor. Bråkan kommer alltid tvåa.
Älskar dom vad dom än hitta på.

För dom är mina älskade ungar. / Britt

Mössa och middag

Här kommer bilden på mössan som jag lovad. Den är som sagt var jätte fin men jätte stor. Modellen på bilden är Bråkan.

Vaför gör han på detta viset.
Middagen i dag  bestod av lasange och sallad. Mager köttfärssås och mager ost sås.


Samma sak blir det i matlåda i morgon. Nä nu ska jag dra slingor på Gunilla. Hoppas dom inte blir orange. För det har vi varit med om. Då gick det många citroner tro mig.....
Ha en skön kväll / Britt

Middag

Har nu varit och handlat lite på Ica Maxi. Det blev en del ekologiska varor men allt hittade jag inte. T ex så fanns inte  matlagningsgrädde utan endast grädde med 28% fetthalt  som ekologisk. Hade velat ha en magrare "grädde" men jag får söka vidare. Den som söker han finner, heter det inte så? Lägger in en bild på dagens middag hos familjen Candell.

Exotisk kyckling med ris


Nu ska jag till Britt som ska dra slingor på mig.
//Gunilla

Nytt beslut!

Vi har nu bestämt oss för att äta efter tallriksmodellen eftersom det var de tips vi fick. Vi kommer att ha halva tallriken med grönsaker, 1/4 protein och 1/4 kolhydrater såsom pasta, potatis, ris eller liknande. Vi provar också att ta in ekologiska produkter så mycket som vi kan. Det verkar vara svårt att hitta mjölkprodukter som är av fettsnålare slag och dessutom ekologiska. Har ni några förslag så blir vi glada.

Vi vill också påpeka att bloggen nu firar en vecka och den har ännu inte dött, som vissa förutspådde. Vad sägs om det?

Igår var jag (Gunilla) på fotbollscup hela dagen. Lina var med i Logica cup med sitt lag. Det var inte så jippi för dem. Jag tror halva laget var borta på annat och av de som var där så var det en del skador mm. Av sex spelade matcher blev det 2 vinster och fyra förluster. Lina spelade med tejpad fot men lyckades peta in ett mål i alla fall. Det är alltid kul att ara med på cup och träffa alla andra föräldrar och heja på flickorna.

Nu ska vi i väg och handla. Vi ska fylla kylskåpen och skafferier och frysar med nyttig god helst ekologiska/Kravmärkta varor. såg  reklamen att ica har en hel del egna ekologiska varor. så det blir nog en tur till Birsta.

Kom gärna med tips råd och goda recept. Vi kommer nog att lägga ut en del  recept som vi testar här på bloggen.
Tack Birgitta och Micke för era tips och tankar. Micke hur mycket behöver du låna. du var väldigt snäll i din kommentar.

Du Micke Gunilla hälsar att det inte blir någon renmössa. Det blev en stjärtvärmare. Eller mössa till en jätte. Och då menar vi en jätte, inte ens Håkan Bråkan kan ha den. synd för den är precis som en Stenmarksmössa. Vi tar en bild senare.

ha det bra vi hörs senare Britt och Gunilla

Vad/hur ska man göra?

Ja snälla ni, kan någon mäniska tala om hur man ska göra för att tappa några kilon i vikt. Nu har jag testa LCHF enligt Annika Dahlqvist och Skaldeman. Varit extremt noga med att stoppa in rätt saker i munnen. Men inte ger det något resultat utan snarare har jag gått upp i vikt. Ska det vara så ? Jag tappar snart orken och lusten att fortsätta med att hela tiden tänka på vad man ska äta eller inte äta. Håkan sa att det var ett reportage i Expressen i går om olika dieter. Dom hade gemfört ISO, Viktväktaren och GI. ISO var som typ en tallriksmodel. GI där ska man ju undvika kolhydrater. Viktväktarna där får du ju äta allt fast mindre fett.

Gunilla och jag har ju sagt att vi ska fatta ett beslut i helgen hur vi ska gå vidare. Vi ska även meddela Berit hur och vad vi ska göra. Det ultimata vore att hitta något som gör det mindre krångligt med matlagningen, alltså jag tycker ju om att laga mat det är inte det. Men att laga två middagar varje dag är inte kul. Tycker inte heller om att ge Patrik pommesfrites flera gånger i veckan för att han ska få nått han gillar, så är det lätt nu. Man kommer hem vid 16:30-17:30 ska laga mat Kött och sallad till oss går ju fort men till Putte då är det lätt att ringa och säga till att han ska slänga in lite pommfrites i ugnen.

Tänkte också satsa lite mer på ekologiskt och kravmärkta produkter. Tror att det kan vara värt det.
Våra kvälls promenader med Maja håller vi i. Nu är det ju nästan ljust när man går direkt efter middagen och i bland blir det före, beror lite på hur Bråkan tränar.

Nä nu ska jag läsa på lite om de olika dieterna.
Gunilla är på fotbollscup hela dagen första matchen tror jag var 8:30 sista 19:00.

Hoppas ni alla får en skön lördag så hörs vi snart/ Britt

Ostkrokar!

Jag måste bara få tala om att jag är jättesugen på ostkrokar. Undrar om det finns någon diet som baseras på ostkrokar? Jag hoppas att de har ostkrokar i Grekland. De hade det i alla fall inte i Egypten. Tro mig jag kollade verkligen!

 Mums    Men det ska förstås vara OLW´s ostkrokar!

Annars är vi glad över de kommentarer som kommer in på bloggen, även om vi gärna vill ha flera förstås. Och du Malin, det händer inte så mycket på din blogg... detta säger jag bara för att det var någon (Malin) som gav våran blogg en vecka och sedan skulle den vara död. Den har snart funnits i en vecka och vi har inte gett upp än.

Micke, du skrev att du ville ha mera uthängning på bloggen. Akta dig för att önska sådan saker...

Ha en bra dag allihopa och vi kanske hörs något mera ikväll. Britt, Håkan, Patrik och pappa och Göta ska äta hos oss så vi får se om det kan bli några bilder med tillhörande information. Eller vad säger du Britt?
/Gunilla

Vår stora brokiga familj - fortsättningen

Jag (Gunilla) ska väl inte vara sämre än Britt, så här kommer mina bilder och tankar kring våran familj/släkt.
Här är Per och jag på min examensdag. En av få bilder på oss tillsammans, tror jag




Här kommer vår Lina. Hon ser faktiskt glad ut här, vetja!




Våran Johan tillsammans med Per och kusin Patrik. Alla med solbrillor, vi är i Egypten!




Jag måste bara få lägga in denna bild på Patrik!!! Coolt!




Farmor, farfar och morfar.




En bild säger mer än tusen ord! Alla vi som känner Håkan Bråkan vet hur han blir när han blir hungrig. Eller hur?




Britten i plurret




Och jag får inte glömma, Brittens ögonsten...



...just det. Caben!

Oj, jag får inte glömma våra husdjur, Zigge och Doris. Här kommer dom!

 Zigge      Doris

Detta var lite från mig. Men jag lovar att det kommer nya bilder och historier inom kort. Ha en fortsatt bra kväll!
/Gunilla

En sorglig torsdag

I dag vaknade jag och fick ett sorgligt besked. Vår favorit affär Sissi hade försats i konkurs. Dom in gick i fanny kedjan så även dom är försatt i konkurs. Det var det enda stället i stan som hade lite roliga kläder i större storlek. så idag var det 30% rabatt Men vi köpte ingenting allt var ut plockat såg mer eller mindre ut som en tromb gått genom butiken. tjejen som drev butiken anade ingen ting. Det var lite degigt .

ja har ju fått lite kommentar och hot angående mina bilder i går. Micke har till  och med ringt och vill se mer. Medans Gunilla inte är allt för glad över bilderna på henne.

Vi ska se om vi kan hitta lite i gömorna senare

Ha en trevlig kväll / Britt

Missade Per

Hur kunde jag missa Per?
Här kommer några goa bilder på Per Gunillas man.

Vår stora brokiga familj

Nu ska jag berätta och visa lite av/om vår familj.

Svärfar Pappa Morfar/farfar Göran



Sen har vi min man Håkan Bråkan med syster (Gunilla)



Vi har mina gudbarn
Lina och Johan (Gunilla och Pers barn)


Vi har mina systrar och syskonbarn.
   Stora syster Berit. En gång i tiden skulla ungarna göra en hemsida som skulle heta humoristiska Berit .se. När man är med henne händer det alltid nått. Vi kommer säkert att återkomma med flera anekdoter om/med henne.
 
Lillasysater Birgitta med sin dotter Li, Berits dotter Linda. Hon ska ha barn på svenska flaggans dag. Jippi en klan medlem till. Hittar ingen bild på Stefan Birgittas man får komplettera med den senare. Har ingen bild på Lindas kille Micke samt hans döttrar men det dyker säkert upp här senare.
  Berits son Anders.
 Min kompis Marie
Vi har varit bästa vänner sedan vi gick i årskurs 8. Hon är en vän man alltid kan lita på.
 Hennes man Mats
Även han har vi känt sedan skoltiden (Mats och Håkan bråkan gick paralell klass)
 
Mamma och Pappa/Mormor och Morfar/Inger och Svante.
 
Min dotter Malin med sin kompis Carro. Malin är den mörhåriga
Sen har vi min son Mikael


Samt minsta sonen Patrik
,
Här kommer några fina bilder på Gunilla och mig.
 
Hoppas ni får en bild av hur stor och brokig denna familj är, Och vi umgås flitigt med varandra. Så det kommer säkert att dyka upp fler bilder från våra träffar med varandra.

Ha en skön kväll vi hörs snart / Britt

Hipp Hurra!

Jag har fått ledigt och kan nu åka till Grekland. Tjoho. Ska skynda mig att lägga in semesteransökan på en gång. Jag har så snälla arbetskamrater som ställer upp så att jag kan åka. Har lovat att baka en kaka tills imorgon som tack. Det låter väl bra i dessa tider när vi försöker att äta rätt och gå ner i vikt. Men jag tycker att detta är värt att fira, eller vad tycker ni?

Kan också tillägga att jag och mina arbetskamrater har bokat in en ostkrokskväll! Alla är värda en ostkrokskväll, tycker jag. Ni som känner mig vet ju att jag är en stor älskare av ostkrokar. Nu låter det som om jag har ballat ur det här med viktnedgångsförsöken men jag kämpar tappert vidare och ser detta som ostkroksätarkvällen som en liten - men mycket bra - avstickare.

Nu måste jag fortsätta jobba. Vi hörs!

Tisdagskväll

Här hemma är paniken stor Putte har tandvärk. Han var till tandläkaren i dag och dom konstaterande att han måste rotfylla en gammal lagning. Så i morgon 13:50 är det dags. Men nu har han en bultande tand att drassmed. vi provar olika tabletter Hoppas nått hjälper så han får sova i natt. Han har ju prov i morgon.

Annars är det lugnt här promenaden tog på Maja idag det var ju lite snö att plumsa i. Men det blir blött över allt där hon ligger.

På jobbet pratades det om lchf i dag och ingen hade lyckats så där jättebra. Vete tusan hur man ska lyckas gå ner i vikt. Känns lite som att jag inte vet hur jag ska göra. Mer fett, mindre fet, mer kolhydrater, mindre kolhydrater. Att man bara kan stå stilla och till och med gå upp fattar jag inte. Man kanske ska äta lite av allt typ talriks modellen. Hälften grönsaker en fjärdedel kolhydrat och en fjärdedel protin. vad tror ni om det?

Hoppas att ni får en trevlig kväll

Tillit

Det har framkommit från en viss annan blogg i släkten att man bara ger våran blogg en vecka och sedan är den död. Vad säger ni om det? Tilliten från de närmsta är inte stor men vi ska visa dem att de har fel!

Imorgon ska jag ta upp om min ledighet på vårt veckomöte och hoppas på att allt löser sig så att jag får vara ledig. Håll tummarna! Nu ska jag skjutsa Lina på fotbollsträning i Nordichallen. misstänker att jag måste sopa av bilen först då det har snöat rejält hela dagen. Jag vill ha sommar nu!!! Tjingeling på er!

En grå tisdag...

Det är väl bäst att jag gör ett inlägg jag också då efter uppmaningen från Britt. Jag hade nog kunnat göra ett i går kväll också men jag kände mig så deppig eftersom jag inte fått klart från jobbet om det var okej att åka till Grekland på semester. Jag lovar er, jag hade kunnat smälla i mig en ostkrokspåse lätt och då menar jag hela.  Observera, jag hade kunnat, men jag gjorde det inte! Fast lite mörk choklad blev det i alla fall...

Hur ska jag göra för att få igenom min semester? Hjälp mig nu med goda råd för jag vill verkligen till Grekland! Förresten är det ingen som läser denna blogg? Om det är det så vill vi gärna ha lite kommentarer och så. Ha en bra dag allihopa!



Suck... Tänk er ett dopp i poolen

Semesteransökningar

Ja så var det måndag igen. Väl på jobbet så loggade jag in mig i systemet och gjorde min semesteransökan. Pratade med tjejerna om att dom fick ta hand om mina tjejer och killar en vecka. Inga problem. Några blev väl lite avis och ville hänga på. Medans Lena har fult upp med att dona för sin resa till kanarieöarna på torsdag Hon blir borta två veckor.
Lite sämre måste man ju säga att det gick för Gunilla. Hon fick inga applåder och heja rop hon inte. Hon fick inget svar alls ingen visste något. Vi får se hur detta slutar.

Nu till nått roligt. Malin kommer hem i påsk. Det ska bli jätte kul hon ska ha med sig en tjej upp så det blir trevligt med en ny bekantskap. Malins kompisar är alla jätte trevliga. Och vi har fått förhållningsorder hur vi inte ska uppföra oss. Men du Malin pappa är ju från Norrland och där är dom bara sig själva. Har du glömt det? Håkan bråkan är förresten i Västerås på kurs/träff. Han och Joel skulle i väg och träna på ett jätte stort gym i kväll. Hoppas dom får det trevlig.
Själv har jag förhört min son på sexualkunskap och jag måste ju säga det att dom får lära sig mycket mer än en annan fick göra. Tusen tack Lina för dina anteckningar dom var guld värda.

Ni som känner Gunilla och mig kommer att märka vem av oss som gör ett inlägg.
Eller har jag fel?

En ny början

Hej! Nu startar vi en blogg. Varför då? Därför att vi tycker att det är dags även för oss att prova på att blogga. Vad kommer bloggen att handla om? Ja, lite av allting men kanske främst om vad som gör livet glatt. Vi tycker att det som gör livet glatt kan vara både stort och smått, en utlandsresa eller en tur i Britts cab och då menar vi på sommaren.  Middag med goda vänner eller en stund för sig själv. Många saker kan göra livet glatt och vi undrar vad det är som gör just ert liv glatt.

Just idag har vi bokat en resa till Kreta. Vi åker om 5 veckor. Snacka om impulsköp, vi tittade efter resor i fredagskväll, gick in och förbokade igår och idag betalade vi resan. Ingen av oss har kollat om det är okej på våra jobb men man lever bara en gång!!!

I och med denna resa är vi nu ännu mera sporrade att fortsätta gå ner i vikt. Vi kände att vi måste ha ett mål och resan till Turkiet i september kändes lite för långt bort. Vi har försökt äta LCHF-kost sedan i januari men upplever inte att vi får de resultat som vi förtjänar och borde ha. Vi tänker nu om och försöker hitta en metod som ska fungera bättre både för oss och våra familjer. Vi vill äta näringsriktig och bra kost som gör att vi blir pigga och orkar mer. Vi hoppas att ni vill vara med oss på denna resa och peppa oss att nå våra mål. Är ni med?




Utsikt från hotellet som vi ska bo på




Detta är vårt hotell med en del av poolen

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0