Sommar lördag

Men hörni vilket väder vi har och det är lördag. Man kan inte fatta att det är sant. Pingstafton är det också. Och den första riktiga sommar dagen. Okej att pingst och sommar ska höra ihop det vet jag, men det är ju inget som man är bortskämd med.
Motorcyckelns dag är det här i dag, så nu puttsas det på mc. Telefonen har redan ringt ett par gånger. Kul att dom har ett brinande intersse.
Själv planerar jag att ta en runda på stan och möta upp när dom anländer citty. En gemensam fika är ju alltid roligt. Lite planer inför grill kvällen har jag också. Så det är en del som ska fixas till det. Jag tror att det blir grillad lamfilé och några skivor oxfilé (har kvar oxfilé´sen i går) vet inte riktigt potatisvariant en nu, knyten, klyfftor, gratäng, ja vi får se. Men en hel del grönsaker blir det, feta sallad, vanlig sallad, jorgubb/melonsallad, majskolvar mm. Lite såser och någon röra. Men jag har inte riktigt löst vad viska ha för "medans man grillar mat". Men det löser sig säkert.
Ny plan
Nu ska jag göra mig i ordning för jag ska hämta Mor och Far och ta med dom på stan så dom får se alla mc:n

Hoppas ni alla får en trevlig dag och som vanligt ska ni vara rädd om er och varandra.

Vi får se om det kommer lite bilder från kvällen i morgon/Britt

Studentdags!

Japp, så är det snart dags för studenten för Johan. Vi har shoppat allt som behövs i klädväg och tro mig man skulle ha börjat spara för flera år sedan. Ska tänka på det eftersom Lina tar studenten om 4 år! Men det ska bli kul att se Johan uppklädd i kostym med skjorta, slips och allt. Han som annars bara går i jeans och t-shirt och tillbringar den mesta tiden i garaget och mekar med bilen. Jag önskar bara att mamma hade fått vara i livet och se Johan på hans stora dag. Hon tyckte om att vara med sina barnbarn på deras examensdagar. Men jag tror och hoppas att hon är med oss ändå, fast på ett annat sätt...

Så här ser Johan ut ikväll - redo för en kväll på stan med kompisarna. Hoppas han får kul!


Ha en bra kväll allihopa.
/Gunilla

Stegräknare

Så här ser stegräknaren ut som jag vill ha! Fin va?

Grillunch på jobbet!

Idag har vi haft grillunch på jobbet. Micke var snäll och ställde upp som grillare och jag hade fixat lite potatissallad, grönsallad, bröd och drickbart. TACK snälla Micke för att du ställde upp. Alla hälsade till dig och tackade och tyckte att köttet var kanon. Som tur var så hade vi vädret med oss och man kunde känna en uns av sommarkänsla. Det har ju varit kallt och blåsigt så länge nu så man längtar extra mycket efter värmen.

På förmiddagen sms:ade Lina och talade om att Anna (hennes kompis) hade blivit storasyster. Hon hade fått en lillebror. Jättekul tycker jag och ett stort gratttis till hela familjen. Nu måste Lina och jag ut och shoppa lite bebiskläder. Det är ju så kul. Sedan väntar vi på att Sigge Viking ska komma ut. Kul med så många bebisar och mysigt, förstås.

Jag håller mentalt på att ställa in mig på att börja gå till och från jobbet. Känner att jag behöver det om jag ska orka med den här perioden med mycket jobb men också för att sova bättre. Just nu är det lite si och så med sömnen. Jag har lite fint försökt att påpeka att jag önskar mig en stegräknare i morsdagspresent. Jag har sett att det finns en lila och jag inbillar mig att då kommer jag att vilja gå mer?!  :) Man kan alltid lura sig själv på alla möjliga sätt, eller hur? Jag behöver en sporre för att göra detta. Kanske jag ska bestämma att jag redovisar här på bloggen hur jag lyckas med mina promenader. Om det är någon som vill läsa om detta förstås. Annars får ni blunda! Ha en trevlig kväll allihopa!
/Gunilla

Varför finns det inga kläder och skor

som jag vill ha. Var ute och letade hela dagen i går. Är i behov av nått snyggt till en fest på onsdag. Samt att jag kan använda det när Johan tar studenten. Provade två klänningar och några linnen och inget var så där jippi. Vet inte hur många par skor jag provade men inga föll jag för. Varför görs inga kläder som jag vill ha? eller skor som inte gör ont i fötterna att gå i. Det finns så mycket snyggt i "vanliga klädaffärer".
Ja jag vet att jag får skylla mig själv som äter för mycket och rör mig för lite. Men det var  inte det jag ville komma till denna gång utan varför gör man så tråkiga kläder bara för att det är större storlekar? Fattar inte att ingen har kommit på detta. Ja Zizzi har ju en hel det roliga saker, men det kunde vara så mycket mer. Ja, jag ska fortsätta mitt letande i dag så får vi se om det kommer några bilder under eftermiddagen. Hoppas ni alla får en skön söndag. / Britt

Mitt senaste fynd

Kolla in mitt senaste fynd.....

 
Ja nu blev ni avundsjuka flickor. Ja.. jag kan nästan höra hur ni suckar.
Min dator kommer att stortrivas i denna väska.
Bråkan tycker att den är lite feminin så han ville inte vara med på bild.

Jag köpte också en stegräknare i helgen, en simplare model än den Birgitta och Berit har. Men för mig är det huvudsaken att den räknar mina steg. Hitills idag har jag gått  6957 steg.

Ha det bra och var rädd om er./ Britt

Jag tänker...

Nej, jag har inte börjat packa. Jag tänker... Tänker på huset, skulle det funka, hur skulle det bli med Lina och skolan, skulle jag sakna Granlo... Jag har mycket som jag funderar på för tillfället och ibland vill jag bara stänga av mina tankar. Allt handlar väl om att jag är för velig och ältar saker och ting för mycket. Jag analyserar helt enkelt sönder saker. Per är tvärtom och har ställt in sig på att flytta. Jag borde vara mer som han!

Jag kanske ska tänka som så att nu är det dags för en förändring och allt kommer att lösa sig eftersom. Om/när "problemen" kommer så löser vi dem tillsammans. Man kan ju inte veta i förväg om man kommer att trivas - även om jag tror att vi kommer att göra det. Huset är fint och alldeles lagom för oss, lite omodernt inuti men sånt får man ta, gissar jag. Man kan ju inte få allt. Istället skulle vi få en fin tomt, med äppelträd, plommonträd, vinbärsbuskar och rabarbertuva. Vi skulle också få en inglasad altan och en öppen altan. Vi skulle få det där som vi är ute efter med ett hus. Vi har lagt ett nytt bud och väntar på svar från mäklaren. Vi vet inte om någon annan har lagt något bud och vi vet inte om säljaren accepterar vårt bud. Många frågor helt enkelt. Under veckan som kommer så kommer nog dessa frågor att få svar och vi kommer att ta ett definitivt beslut hur vi gör.

I brist på andra bilder så kommer en bild på dagens middag
Fläskkotlett, ris och svampsås


Ha en trevlig kväll allihop
/Gunilla


Skön men blåsig helg

Ja nu är snart denna helg till enda. Den gick som vanlig fort.
Micke har varit ledig denna helg och vi har grill  varje dag. I fredags blev det lite olika korvar starka och en nu starkare och vanlig grill korv och sådana med vitlök. I lördags så hade vi besök av våra "äldsta" och bästa vänner. Ni vet sådana där som man kan umgås med varje dag och sen hörs man inte på ett par veckor och sen när man träffas så tar man bara vid där man avslutande sist.
Vi bjöd på hel grillad entrecote med färsk potatis sallad, Hasselbackspotatis. En helt under bar rödvinssås som Micke höll på och kokade hela dagen, några olika sallader. Marie och Mats hade med sig vin till detta samt en jätte god rabarberpaj med vaniljsås.


Till middag i kväll blir det  pesto skina och mozzarella fylld fläskfilé, samt flinta stek och bollar som Putte säger. Samt såser och några sallader.

I slutet av förra vecka fick vi en inbjudan till årets kusinträff. Den ska vara i Huljen. Det känns inte bra. Det är jätte jobbigt att ens tänka tanken på att vara där uppe. Att behöva gå förbi och se vad dom gjort med "vår stuga" alla planer vi hade. allt vi hade gjort. Ja ni vet, allt detta är så himla jobbigt nu när det är vår och sommar. Men tiden läker ju alla sår. Vi får se hur vi gör Håkan vill inte heller gå han är rädd att det ska förstöra hela semestern Jag kan bar hålla med.

Vi har ju bokat två hotell nätter i Stockholm måndag och tisdag v 29. Vi ska åka tillsammans med Marie och Mats. Nu när vi satt och surrade i helgen kom vi på att vi ska kolla om vi kan låna lägenheten av Malin lördag och söndag så vi får vara nere där lite till. Så Malin nu får du kolla om du får sova hos någon av dina vänner. Vi ska ju även en sväng ner till Göteborg i år. Vi ska hälsa på Mikael och Putte ska ju med så då blir det väll en sväng till Liseberg. Jag har aldrig varit där. Så det blir kul. Det får bli på vår första vecka. Håkan och jag har ju bara 3 veckor semester tillsammans. Och det är ju mycket man vill göra.

Jag har inte hör från Gunilla på hela helgen. Undrar om hon håller på och packar?

Ha det bra dag och var rädd  om varandra. / Britt

Bakning, städning och allmänt kaos!

Ja, här bakas och städas det eftersom Johan fyller år i morgon. Födelsedagsbarnet själv bryr sig inte så mycket utan det är mest jag som far runt som en tok. Hela den här dagen har varit upp och ner och allt som kan gå fel har gått fel. På jobbet har ingenting fungerat som det ska, vilket Micke kan intyga. Sega datorer, mejl som inte går iväg och system som det antingen inte går att logga in på eller så blir man utslängd efter en stund. Jag hoppas verkligen att morgondagen blir bättre för vi har supermycket att göra som behöver bli gjort och allra helst igår.

Igår spelade Lina fotboll och de vann - igen. Säsongen har börjat bra och Matilda som är målvakt har hållit nollan. Inga insläppta mål där inte! Verkligen kul för dem.

Tänk att Johan fyller nitton år i morgon och jag som tycker att det var nyss han var en liten bebis. Det är bara att inse att också jag blir äldre. Märk väl, äldre, inte gammal :) 

Nu kommer Per hem, han har varit och lagat vår bil. Ska gå och hålla honom sällskap när han äter en sen middag. Förresten vi har lagt ett bud på huset som är på "fel ställe". Vi får se vad som händer och jag håller er uppdaterad. Ha en bra kväll!
/Gunilla

Helgen som var

Ja så är det då måndag igen. Gud vad tiden går fort. Men det är ju bra i och för sig. Då blir det snart sommar och semester. Men den går ju lika fort den, och det är ju bra det också för då ska vi snart åka till Turkiet. Sen kan tiden stanna upp ett tag. Med en ned sakting över sommaren så vi får njuta och ha det bra.

I lördags så var ju Gunilla och Per här på middag. Även Joel dök upp.Det blev grillat nu blev ni snopna va. ..  Vi är ju som bekant "grill tokiga." Vi hel grillade en fläskkaré, Medans vi väntade på köttet så hade jag gjort några cesidiljas (Nä jag vet att det inte heter eller stavas på detta sätt) Men vist vet ni vad jag menar? fylld tortillas..Till köttet grillade vi potatis skivor, Håkans specialsås, Sallad. Helt underbart gott.

Söndagen gick åt till att handla vi hade gjort en matsedel kollat kyl och frys samt skafferi på vad som behövdes. Vi for först till Willys, där fanns ju inte alla varor som vi skulle ha. Så det var ju bara att fortsätta på nästa affär. Ica maxi birsta där in handlade jag mig en korg att ha med mig till vår ruset med picknick mat i.
Visst är den fin?


Vi blev bara 4 st i vårt lag så vi får fixa maten själva. Håkan tror inte att jag ska gå. Han tror inte att jag orkar. Han skrattar åt mig. Marie har lovat vätske kontroll efter vägen. Och vi ska ju GÅ inte springa.

Ha det bra och ta hand om varandra./ Britt

Tjatigt :)

Jag tycker det är ett väldigt tjatande om träning här nu :) . Birgitta bara för att du är så himla fit och har insperation till max så betyder inte det att vi alla andra är och har det. MEN JAG HAR I ALLA FALL ANMÄLT MIG OCH BETALAT IN TILL VÅR RUSET DEN 2 JUNI. Nä... Birgitta skämt å sido, det är bra att du frågar och ligger på. Ska försöka hitta insperation i din nya blogg. Men ibland käns det så bökigt alla förberedelser mm, orken räker inte till. Mycket på G. Men jag vet att det är då man behöver det extra mycket. Ska försöka börja gå innan frukost nu från måndag. Och komma igång med det. Jag har svårt att prioritera mig själv, sätter gärna familjen före. Fast det är ju mitt val. Det är ingen som tvingar mig. Men det är liksom lättare att stanna hem och städa undan lite och fixa middag när Bråkan springer. Då är det ju klart när han kommer hem och vi kan äta. Slippa tjafs med Putte är inte maten klar ? När ska vi äta? Ja ...ni vet hur det låter.. Mer om detta kommer jag att åter komma till.

Nu till mat.
Igår kväll så hade vi ingen aning om vad vi skulle äta. Åkte till ICA för att handla. Väl där så började man ju som vanligt att handla frukt och grönsaker, fortsatte in på mejeri och ut till fisk disken. Fick syn på tonfisk, och saken var biff. Vi grillade Tonfisk kotletter och drygade ut med ädelost fyllda laxbåtar och lite färska räkor samt en kräftaoli och romsås sallad och pressad potatis. Mycket gott.

I kväll kommer Gunilla och Per på middag. Gunilla ska ju jobba på sitt jobb i dag och Per jobbar ju som instrukrör på avrostingen i dag. Så då passar ju det bra att äta hos oss. Undra hur många ungdommar som kommer med? Vet inte vad vi ska hitta på. Om det blir nått bra får ni reda på det senare. 

Har inte berättat att Bråkan var på hälsokontroll i går, det gick inte så bra, Men inte dödligt heller, lite högt blodtryck  ska fortsätta att kollas upp innan man gör nått även sockret ska det kollas vidare på.

Micke sover ju på soffan nu när han är hemma. Då är det så att det är en tjej som vill dela den platsen med honom. Visst ser det skönt ut? JA HAN SOVER MED GLASÖGONEN PÅ !


Du Gunilla tack för bilden........ Jag har några bad bilder på dig så passa dig du!!
Du Birgitta jag kommer att läga in länk till din nya blogg här hos oss..

Ha nu en skön lördag allihop så hörs vi snart och ni som alltid var rädd omer och varandra. / Britt

"Krämparty" mm

Igår hade jag ju mitt "krämparty" eller rättare sagt en hudvårdsklass med produkter från Mary K. Först fick jag sminka mig med assistans och goda råd från konsulten. När jag var klar kom alla gäster och så fick dem en lektion i "allt" om hudvård. Jag tänkte sedan på kvällen, när alla gått hem och jag själv låg i sängen, att varför gör man inte sådant här oftare tillsammans med sina vänner. En kväll då man bara får bry sig om sig själv, träffa folk, prata lite, skratta och fika tillsammns. Det är alltför ofta som sådana trevligheter försvinner i ens liv, speciellt i vardagen. Jag måste bli bättre på att ta tillvara på de här tillfällena. Förresten vill jag passa på att tacka alla er som kom. Jag är så glad för att ni tog er tid och gjorde det. TACK!

Här kommer en bild på Britt i action under gårdagskvällen.


Så vad händer i helgen? Jo, i morgon ska jag jobba. Vi har så fruktansvärt mycket nu så vi är några som ska in och jobba bort lite imorgon. På måndag kommer Micke och assisterar oss och det känns jättebra. Vi har gjort i ordning ett skrivbord med dator till honom på mitt kontor. Så nu får han stå ut med mig hela dagarna! Jag lovar att inte vara alltför hård och köra med honom. Sedan har vi ju fortfarande lite huvudbry angående huset... Vi måste ta oss en allvarlig funderare i helgen. Hoppas ni alla får en trevlig fredagskväll!
/Gunilla

Tvättsuga

Ja.. kan ni tänka att jag har tvättstugan i dag.
Helt rätt Håkan är inte hemma. Han är i Göteborg på el mässa med kunder. 5 maskiner tvätt gick ganska lätt.

Men telefon har varit tokig här i kväll. Allt i från försäljare till grannar och pensionärer som vill ha fönstren tvättade. En som har ringt är hon som ska ha "kräm partyt" hos Gunilla i morgonkväll. Hon berättade att vi skulle gå "klass" och få lena händer och läppar.( Det passar väll bra när bråkan kommer hem i morgon kväll). Det skulle ta ca 2-2,5 tim att gå "klassen "sen skulle vi få nått gott att fika sa hon. Hon trodde att Gunilla skulle bjuda på nått smarrigt. Det tror jag också. Ska bli kul att se vad detta är.

Men visst är det konstigt man gör nästan aldrig någonting på kvällarna utöver det vanliga bestyren och så naturligt vis när man då blir bjuden på nått kul så är det alltid nått annat som också händer den kvällen. Vi gör aldrig nått på jobbet men naturligvis just i morgon kväll så ska vi ut och äta. Men som tur är så vill alla gå direkt efter jobbet så jag hinner med båda grejorna. Man vill ju inte missa nått.

Just det jag har ju inte berättat att Micke är hemma. Få se hur länge det varar.

Ha en trevlig kväll och sköt om er så hörs vi snart./ Britt

Rätt hus - fel ställe?

Ja, idag har Per och jag varit och tittat på ett hus. Ett lagom hus för en familj som har två tonårsbarn som om X antal år inte kommer att bo hemma. Enplansvilla=perfekt. Lagom stor tomt med plommonträd, äppelträd, vinbärsbuskar och rabarbertuva. På tomten fanns också en stor utegrill. Huset hade en stor altan där en del var inglasad och en var öppen.

Det verkar inte vara många som har tittat på huset och ännu har inget budat. Kan det bli bättre? Ja, om huset inte fanns i Timrå. Inte för att jag har något emot Timrå men ni vet hur det är... Man är van att bo centralt och sedan har vi ju barn som har  rotat sig här i Granlo. Johan har ju snart gåttt klar skolan och har bil så han kommer att kunna ta sig vart han vill utan att vara beroende av oss. Men Lina då? Det är många frågor och inte lika många och självklara svar. Hur ska vi göra?

Japp nu är det på papper

I dag  har vi varit i Härnösand hela dagen. Patrik har fått göra en massa tester. Och äntligen så har vi fått det bekräftat att Patrik faktiskt har svårdyselexi.
Han är helt slut men glad att han har fått det bekräftat att han inte är "dum i huvudet" utan tvärt om mycket smart, Det han lär sig och det han kan har han fått lära sig på ett helt annat sätt en vi icke dyselektiker. Och det krävs mycket mer av hans hjärna att lära sig allt på det sättet en på "vårt sätt".
Nu kan vi kräva hjälpmedel som han kan lära sig att använda. Om det nu inte gått så långt att han inte tycker att det är värt att kämpa med det.

Inget barn ska behöva gå så här länge och vänta utan hjälp, som han har fått göra.
Man blir jätte arg att ingen har hjälp han tidigare. Varför var det ingen som tog tag i detta i 1-6? Varför lyssnade ingen? Varför gör man så här mot ett barn. Om inte jag hade läst  alla frågor och svar och texter för han hur har det gått då? Att vi har krigar här hemma varje läxkväll har ju hjälpt han att komma dit han är idag. Men om vi hade get upp och struntat i allt  Hur har det gått för han då?
Tack och lov så har vi ju haft en helt otrolig tur som fått Elisabeth Vilbäck som resurslärare. Hon fattade vad det vad och fixade remiss till utredning, redan hösten i 7:an. I dag har vi varit dit.
Och detta är barn det rörsig om. Inte klokt. Jag blir så arg och ledssen när jag  tänker hur det har gått till. Sen tänker jag på alla som kanske inte får någon hjälp alls. Vi har i all fall. Kommit en bit på vägen och vi kommer att fortsätta kämpa med läxorna och vi kan räkna med mer hjälp nu. För nu har vi det på papper.

Skönt att Patrik vet att han är smart......

Ha det bra så hörs vi snart och ni var rädd om varandra/ Britt

Här är jag

Nej, jag är inte sjuk och nej, Britt har inte slitit ut mig på resan. Men ja, jag är lite sur över bilden där jag ska sova som Britt la ut  :) Om sanningen ska fram så tycker jag inte att jag har haft så mycket att skriva om samtidigt som jag har lite att fundera över... När man är på semester så släpper man allt och lever lite som i en annan värld och det är väl det som är meningen. Sedan när man kommer hem så kommer vardagen och allt som hör till och det är lite mycket just nu.

Sommaren är en härlig tid men också jobbig med många minnen. Minnen som jag försöker tränga undan men ibland så ploppar de upp och jag måste ta itu med dem. Det är inte alla dagar man orkar vara positiv och uppåt och ibland vill jag bara dra täcket över huvudet. Men det är bara att bita ihop och gå vidare. Livet rullar på...

Jag har mycket att se fram emot. Först så ska jag ha ett hudvårdsparty nu på torsdag och det ska bli kul att träffa lite vänner och ha trevligt. På fredag har vi ostkroksätarkväll på jobbet - jag tror inte jag förklarar något närmare vad det innebär... Nästa fredag ska vi på fest, Rondellen fyller 20 år och även vi som tidigare jobbat där är bjudna. Det ska bli jättekul att träffa alla. Johan fyller år den 14:e och sedan tar han ju studenten den 11/6. Lina går ut åttan den 12/6. Visst är det en hel del att se fram emot?

Idag är jag solo hemma eftersom Per är på någon MC-instruktörsutbildning eller nå´t sån´t  Undrar vad jag ska hitta på? Vad ska ni göra?
/Gunilla

RSS 2.0