VAD ÄR DET FÖR DAG I DAG!!!!!!

VAD ÄR DET FÖR DAG IDAG? JU DET ÄR GUNILLAS FÖDELSEDAG HURRA! HURRA! HURRA.!







GUNILLA GRATTIS PÅ 40 ÅRSDAGEN

EN BILD SÄGER MER ÄN 1000 ORD:)

Hoppas du får det så här skönt på din stora dag


Vi önskar dig allt gott på denna dag. Ser fram emot en jätte trevlig kväll.

Och ni andra var rädd om er och varandra. / Britt

Måndag igen

Så var det då en arbetsvecka framfören igen och det är 4 dagar kvar.
Hum känns lite både och. Vi har ju fortfarande inget nytt att gå på. Utan det är bara att harva på.
Arbetslusten är det lite si och så med. Inte så att jag inte vill gå till jobbet utan så där vad ska jag ta itu med. Jag har tusen saker att göra och det gör jag men det är det där med planeringen framåt. Jag vill så mycket men är det rätt tid nu. Blir jag kvar? Vad har jag då för objekt? Personal? arbetskamrater? För att inte tala om arbetsbördan. Men allt detta försöker man tycka undan nu och jobba på och med allt som ska lösas nu. Idag har Marie och jag rensat bland allt bråte och sorterat. Fick ont i huvudet av allt lyftande och kånkande. Vi har gammalt kem som ska skickas till förstörelse. Så det blev en hel del att fixa med.

På lördag är det fest.
Då fyller ju Gunilla 40 år.
Det ska bli himla skoj att fira henne. Hundrar bara vad jag ska hitta på för bra persent. Vad kana hon önska sig? Ja, det är lite svårt. För vi är ju inte så lika. Vi tycker inte alltid om samma saker.
Men köper man bara nått rosa så passar det säkert.

Hittade denna bland mina kort hundra om den passar?

kollar man på reklamen nu så ska det ju vara korsett.

Jag har ju ett par dagar till på mig att hitta en bra present.

Men när ska jag då ha tid att klippa Maja.
Köpte en hund trimmer i helgen. Men för att använda den så måste hon först borstas och alla tover ska bort. Sen duscha, sen torkas och sedan är det dags för borsten igen och sen klippning. Många timmar jobb, hinner nog inte det denna vecka.

Vi köpte en ny ljusslinga i går.
Satt upp den i går kväll och tände. Och gissa om det kom julstämning, med dom ljusen.
Köpte även en Amelia jul. inte så speciell, men det är ju kul att glo lite på bilderna.
Undra vad man ska planera inför jul. testa några nya recept eller köra på gamla säkra kort .
Vi ska ju hem till Birgitta och Stefan på julafton och fira med min sida släckten.
På juldagen blir det hemma med Gunilla och Per samt barnen.

Längtar faktiskt till julen.!

Ha det nu gott och var rädd om er och varandra. / Britt

Nya gardiner efter 10 år?

Det var meningen att vi på min enhet på jobbet skulle få flytta till andra (och modernare) lokaler. Dels så att vi skulle få sitta tillsammans med övriga inom Studentcentrum men också för att vi skulle vara mera studentnära. Efter många turer så har det nu bestämts att vi ska sitta kvar där vi sitter. Vi har väl inte varit direkt överlyckliga över detta faktum men så mycket energi har gått åt till denna flytts vara eller icke vara så nu är vi lite trötta. Vi ska få nya grannar på planen ovanför oss och tänkte att nu får vi kanske möjlighet till upprustning av våra lokaler. Idag träffade vi ansvariga och vi förstod att så lite som möjligt skulle göras. Det hette att en uppfräscning skulle göras. Vad är det? Nyskurade golv eller kanske nyputsade fönster???

Vi fick veta att det betydde att bättra på det som inte var så bra. Om jag då har en spricka eller ett hål i väggen på mitt rum, ska det då spacklas igen och målas på och sedan lämnar man övrig yta? Det blir uppfräschning vill jag lova! Vi ska i alla fall få ommålat i korridoren och efter diskussion även i fikarummet. Men det är nog bara för att vi får nya grannar, det hade nog inte gjorts om det enbart varit vi som skulle befinna oss där. Nu låter jag som värsta surpuppan men om man varit med om alla turer som vi har varit så har man förstått vissa saker. Om man tillhör förvaltningen så finns det inga pengar till någonting. När vi påpekade att vi ville ha nya gardiner fick vi veta att de bara var 10 år så de skulle inte bytas. Då frågade jag hur de skulle se ut innan vi fick byta dem? Kanske om det hängde strimlor? tänkte jag. För mitt inre såg jag hur våra gardiner, över en natt, förvandlades till de gardiner som finns i Fred Flintas hem.

Jag vet inte vart jag vill komma med detta inlägg. En del tycker att det här är väl inget att bry sig om men jag tycker det. Vi tillbringar så mycket tid på våra kontor så visst vill man ha det lite ljust, trevligt och ombonat runt omkring sig. Man vill ju trivas, det vill i alla fall jag. Med små medel kan man göra mycket och jag har bestämt mig för att göra det jag kan i alla fall. Ska så fort jag kan äska lite pengar till "uppiffningsprylar".

Nu ska jag gå och läsa lite i min bok. Ha en bra kväll allihopa!
/Gunilla

Länge sedan sist...

Ja, nu var det länge sedan det kom ett inlägg från mig. Jag känner inte att jag haft något att skriva om, har känt mig lite nere helt enkelt. Det är fortfarande lite tungt men jag försöker att ta en dag i taget och inte stressa framåt. När jag var hos diabetessköterskan för att prata om hur jag ska äta för att det ska vara så bra som möjligt för mina blodsockervärden så sa hon att jag var på rätt väg. Det kändes skönt att jag inte ätit helt galet men jag fick en del tips som att undvika att äta banan och vindruvor så ofta. Hon trodde också, utifrån det jag berättade, att jag åt för lite till frukost. Jag har ju gått med en nästan konstant hungerkänsla och ett sug och hon rådde mig alltså att äta mer. Det har jag gjort nu några morgnar och jag är faktiskt inte lika hungrig längre!

Jag har börjat att läsa en bok som jag har haft liggandes och som jag har tänkt att snart ska jag ta itu med den. Nu har jag bestämt mig för att läsa lite varje kväll. Den heter: "Finn din inre styrka" av Sanna Ehdin. Tycker att det passar mig bra att läsa denna bok nu. Har inte hunnit så långt i den men det lilla jag har läst är tänkvärda saker som egentligen är självklara men ibland behöver man bli lite påmind. T ex så står det Lev det som du önskar i ditt liv och Se till det du har och inte det du inte har. Något att fundera över, eller hur? Återkommer framöver med mer innehåll från boken.

Idag så lagade jag ett nytt recept som jag fick från Sara på jobbet. Rätten heter häxgryta och den kan varmt rekommenderas. Här kommer receptet:

400 g torsk (kokas i vatten tillsammans med lite salt och 10 svartpepparkorn)
Sås:
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
1 ½ dl purjolök
1 fiskbuljongtärning
1 knippe dill (fryst går också bra)
Gör så här:
Koka torsken i saltat och pepprat vatten, ca 10 minuter.
Häll av vattnet och lägg torsken i en ugnsform, häll såsen över fisken.
Såsen görs enligt följande: blanda i en kastrull, grädde, creme fraiche, chilisås, purjolök som skurits i ringar samt fiskbuljongtärningen och sist lite dill. Låt allt koka upp, häll det sedan över fisken.
Ställ in formen i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter.
Sedan är det klart att äta med potatis eller ris eller vad man vill.

Nu ska jag ta och fundera över vad jag ska bjuda mina gäster på när jag fyller år. Undrar vad de är sugna på?
Ha en bra kväll!
/Gunilla

Måste visa



Så här fin var mina rosor när jag kom hem i dag.

Var rädd om er och varandra./ Britt

Lite tankar, en söndags em....

Idag är det söndag igen. Vart tar veckorna vägen? Hinner inte med just nu. Måndag kommer med jätte fart och allt bara rasar på. Så är det fredags efter middag och pang söndag.

Lördagen gick åt att titta på nya sängar prov ligga och gemföra Gunilla var med som smak råd och Håkan och jag testade runt i sängarna. Men det är jätte mycket pengar i nya sängar. Och det är inte en pengar i madrasserna i dom. Vi får se hur det blir.

Söndagen fördrevs delvis på birsta och resterande i soffan. Har haft lite kämpigt  med astman denna helg. Fick ett rejält anfall i morse så jag är mer slut än jag brukar. Tänk vad olika medecinerna känns när man är van vid dom och när man inte medicinerat så mycket. Förra vintern eller tidigt i våras så hadde ju jag jätte besvärlig fick ju medicinera jätte mycket mer en jag skulle vissa dagar och använda mig av max dosen varje dag. Sen har sensommaren och hösten har varit jätte lugn har inte behövt använda mig av någon medicin alls under nästen två månader. Men nu slog detta till. Ett rejält anfall i går em och ett i dag på morgonen. Svårandad hela dagen trots medicin. Så nu är det nog dags att ta medicin varje dag igen.

Som dom flesta vet är det snart en person som jag delar denna blogg med som snart fyller 40.
Är det någon som har en bra ide på vad man köper till henne? Jag skulle vilja hitta en rolig och inspirerande present. Hon har det lite kämpigt nu. Så hon behöver glädje, inspiration, motivation. Helt enkelt den perfekta födelsedagspresenten. Så låt idéerna hagal in dom mottages tacksamt.

Läste i nya numret av topp hälsa att Johan Norberg (Vem nu det är?) uttalat dessa tre steg till lycka.
Och jag tycker att de stämmer och att det är nästan som om de kom från mig.
1. Gilla nuet.
2. Var tacksam
3. Tänk positivt
Visst skulle väll detta kunna vara nått som kom från mig?

För som jag tänker så här idag är idag och det som var i går är redan glömt.
Så är det nya utmaningar som kommer och dom som var jobbiga förra vecka dom är redan förbi och över.
Att vara tacksam för det man har tycker jag är en självklarhet. Vi har alla så mycket att vara tacksamma för allt från små saker till stora mirakel.
Och att tänka positivt är väll ändå det som driver oss alla framåt här i livet. ALLT LÖSERSIG.
Visst jag har gnölat och gnält här på bloggen om hur jobbigt allt är på jobbet. Och jag kan inte sticka under stolen med att det inte är det men det är nu om någon/några månader har det förhoppnings vis löst sig på bästa sätt. Och då är man några erfaren heter rikare som man kan vara tacksam över. Eller hur?

Hoppas nu att ni alla har haft en trevlig helg och att ni får en fin vecka.

Det är snart första advent bara nästa helg kvar att, sen är det nedräkning till jul.



Som alltid var rädd om er och varandra. / Britt

Tisdags kväll

Vad skulle man göra utan sina närmaste jobbar kamrater.
Kan inte fatt hur mycket Marie ställer upp.
Hon tar över personal och hjälper min med att låna ut sina städare så att jag kan få en något så när fullbemannat hos mig nu när mina inte "vill" jobba.
Jag hjälper ju henne med en omplacering så vi ställer nog upp förvarandra. Ger och tar.

Var och tittade på ett nytt jobb i dag. Mycket trevligt helt ny renoverat. Hoppas bara jag får ihop bra folk dit ut nu, det gungar rejält. Det gungar över allt, mina så kallade jobbar "kompisar" (kollegor) är inte till så storhjälp, dom själper bara över dom dom inte vill ha själv och skrattar sedan hur ska du fixa detta. klarar du av detta osv osv. Nä ja kanske inte gör det men jag jobbar på det och jag vet att jag har Marie och Lena med mig. Så vi ska nog vissa dom.
Marie, det är nog många som vill ha dig i sin organisation så det där med jobbet är nog rätt lugnt för dig.
Tror åtminstone jag. Hoppas vi får reda på nått snart.

Här hemma är det rätt lugnt i dag. Håkan skulle gå på flugbindning men ligger och sover han var rätt slut.
Tror han vaknar till nu.
Jag är inte så trevlig nu. Är grinig och tappar lätt humöret. 
Så jag förstår att han håller sig undan. Och det är bra för han att göra saker för sig. Så att han kan få koppla bort en stund. Det är ju körit hos han med.
Det är tur att han är så snäll och låter mig hållas. Fast han håller nog på att tröttna Han var rätt slut i dag.
Jag måste skärpa till mig. fast jag vet inte hur...

Om organisationer, anpassad verksamhet och allt vad det heter. Och det är ju rätt man ska ju hänga med i tiden. Hänga med i utvecklingen och se framåt. Det är ju kul grejer. Det händer ju så mycket.

Men i bland skulle det var skönt att stoppa upp. Få andas. Känna vinden i håret och glömma allt för en liten stund. Känna doften av regnet Och njuta av dom första snöflingorna utan att tänka jah nu blir det blött nu kommer det att dras in en massa blöta. Bara släppa tankarna och njuta. Fattar ni?
Nått jag behöver jobba mycket på.

Nu sak jag fortsätta plocka undan lite så det inte är allt för rörigt här hemma.

var nu rädd om er och varandra. / Britt

Lördags morgon

Ska inte dom vara härliga. slöa. Lång fika. ja ni fattar

jag har knappt sovit nått i natt, (Nä jag har inte dåligt samvete för killarna på rummet). Utan för allt strul på jobbet. Det är så himmla mycket på G. Och så börjar mina tjejer att bråka med varandra som om att innet allt annat var nog. Fattar inte detta. Men beslut är fattade och kommer att genomföras. Men det kommer att kvävas så himmla mycket av mig och mina närmaste arbetskamrater för att få dettta att fungera. Så det blir många tunga veckor framöver.

Ont i min axel har jag också fick gå upp en gång för att ta värktablet och en gång för att ta magtablett.

Hur gör man för att släppa jobbet när man kommer hem?
Jag jobbar ju med mäniskor med känslor och inte maskiner eller hårda varor.
Sitter i förhandlingar till över 17 på fredagen och sen ska man släppa allt och kunna ha en trevlig fredagskväll.
Jag fixar inte riktigt det utan när jag sovit någon timme så ligger jag där och funderar. Skulle jag gjort si eller så. sagt ditt elller datt. Har alla förstått vad jag sagt. om jag skulle göra si eller kanske så.
Tror ni fattar vad jag menar.

HUR GÖR JAG?
Jag orkar snart inte med mer en jobbet.
Hur kan jag lära mig släppa det? när är jag är ledig.

När jag tog detta jobb fick jag veta att en chef var man 24 tim / dygn alla årets dagar. Ja det fattar jag väll.
Men lite ska man väll endå kunna släppa på nätter helger semmestrer eller?

Nä nu ska jag inte gnälla mer Håkan ska smörja min axel och sen är det på med kläder och lite handling och fix. Göran och Göta ska komma och äta uppvakta Per, Patrik och mig i förskott.

Ha en jätte bra lördag nu fast det är dåligt väder. Men det är ju mysigt att tända lite ljus och mysa inne ochså.

Att tända ljus är jag bra på!!

Och som alltid var rädd om er och varandra. / Britt

FREDAG IGEN....

Vilken j.....vla dag. Varför skulle man gå på jobbet i morse?

De två dagarna innan var ju så himla kuliga.

Resan upp och ner till örebro kändes inte alls som 100 mil. Men så är det väll när 3 st tjejer ska någonstans. Vi började resan redan 5:30 från granlo och jag var hemma igen vid 19 tiden igår.
Våra två tävlande tjejer var ju bara så kanon bra. Ni har väll hört dom på radion och sett dom i tidningen. Ja man kan vara stolt områdeschef till sådana tjejer.
Resan ner gick utan problem Marie rattade som en gud. Vi lurade gps:en och körde över Uppsala i stället för Gävle det var tydligen ett smart drag. Marie tycker om att köra lite fort i bland tror topp farten var 153 km/tim. Tur att den varnade för fart kamror.
Vi stannade i söderhamn för en rockenroll fika. Va vet ni inte vad det är? Det gjorde inte vi heller. Men det är en kopp kaffe med nybakat winerbröd. Mumsigt värre.
Nästa stopp var i Enköping där letade vi en stund efter ett öppet fik. Efter att vi gett upp och var på väg ut ur Enköping hittade vi ett litet konditori på andra sidan tågstationen. Det  var som att kliva in på ett 40.tals kafé. Det satt till och med tre gubbar där och pratade. Mycket kult. om man säger så.
Färden gick sedan raka vägen till Örebro och Grand hotell. Väl parkerade i garaget tog vi hissen upp på 6 våningen och tak sviten. Ett fint sovrum, ett vardagsrum med öppen spis, ett matrum, en liten toa med dusch och ett stort med bubbelpol inte illa va.
Sedan bar det av till mässan och första tävlings gruppen. Mariette gick ut i den gruppen. När den var klar drog vi ner på stan för att fixa blommor från avdelningen till våra tjej en snabb lunch och upp på rummet det blommorna och in på mässan för att se Helena tävla. Efter hon tävlat färdigt gick vi till hotellet och baren för att sjunka ner i ett par sköna fåtöljer och ett glas vin.
Upp på rummet och göra sig i ordning för balen. När vi skulle fixa håret så gick strömmen det blev kol svart. Skitt blev det svart i hela hotellet är det våran våning ja frågorna var många. Innan vi hittat dörren ut till våningen för att se om det var svart även där. Så var det mycket skratt. När vi står där med dörren på vid gavel och skrattar så var det några som tittade snett på oss. Jag fick åka ner till receptionen och fick där info om hur jag skulle göra. Men inte hjälpte det. Så det var till att ringa ner igen och upp kom en brud som inte hon heller fick igång strömen. Utan fick i sin tur ringa vakt mästaren om hjälp. strömmen åter allt lugnt tills Marie skulle sätta i sin locktång igen PANG och strömen var väck. Ringa receptionen igen och samma brud som inte kunde och samma vaktmästare en gång till gissa om vi skratta. Panik festen började om 10 min. På med kläder och iväg.
Vi som trodde vi skulle till huset brevid. icket sa nicke, ut och plumsa med fin klackeskor och en liten sjal i snö storm. Lite dränkta och fnissiga anlände vi till festen. där serverades det ett glasbubbel. Herrarna slöt upp. Väl inne vid bordet så hamnade vi vid Johnssons, Vikan och Metso gänget trevliga killar och tjejer. Lax till förrätt. Fläskfile med potatisgratäng och en portvins sky. Samt en mousse med hjortron och rosmarin. Vitt och rött vin till detta. Allt smakade bra. Bra under hållning under maten av systrarna K lite allsång och sånt. Efter maten togs ett par bord bort och det blev dans. Ett jätte bra band spelade hela kvällen men bara sådana där goa låtar som man kan sjunga med i. Om man velat dricka mer så hade det gått bra alla ville bjuda på drickbart jag höll mig till vatten. Mycket lyckat val.
Vid 01:00 var det gas att halkahem lika snöig och kalt burr. Väl på hotellet ville två trevliga killar följa med upp på rummet och grilla korv. Det blev mycket skratt och trevliga historier. Vi intog sängarna vid 02:00 tiden då hadde vi varit i gång sen så där 22 timmar. Så det var lite svårt att somna. Upp vi 8:00 och frukost vid 9 tiden mycket gott. Över en stund på mässan hittade en åk bara maskin vi ska testa. vid 11 bar det av hem över.
Snö hela vägen hem och halka. Inte kul Marie gjorde ett jätte jobb men vi sa att vi kunde köra men inte ville Marie släppa ratten en lunch i Uppsala blev det och ett par kaffe stopp innan vi kom hem.

Tusen tack Marie och Lena för roliga och skratt fulla dagar.




Var rädd om er och varandra
Trevlig helg /Britt

Alla helgon.

Så har vi då firat allhelgonahelg.
Den var över mina förväntningar.
För att alla mina barn var hemma.
Hela min brokiga familj så när som på Göra och Göta var här på lördags kvällen och åt.
Ett litet fisk bord med räkcocktail, räkor, gravad lax, rökt lax med pepparrot, ägghalvor med räkor. mm.

Lite olika sallader med feta, med couscous, och lite vanlig. Samt lite karre och skinka och potatisgratäng.

Samt en god kyckling soppa. Som dom fick äta ur kaffekoppar.

 Mormor Berit och Sigge  Anders

 Per                                Linda

  Malin och Clara             Håkan och Johan

  Carro                           Micke

Nu är det ju många som inte kom med på bild denna gång. Men det kommer fler tillfällen.


Sent på kvällen kom Clara igång och spelade gitarr och sjöng. Malin ser inte så lycklig ut.




På söndagen var det dags för en promenad.



Eftermiddagen fördrevs med gitarr hero.



Söndagsmidda med alla mina barn Malin ,Micke, Putte
mina gudbarn Johan och Lina. Dom stora barnen hade beställt mat
Kyckling och dragonsås klyftpotatis.
Oxfilé rödvinssky potatisgratäng. Det blev några matlådor för de som inte bor hemma.

Ja då kan ni förstå hur jag fördrev min helg.

Det enda som jag saknade var Kim. Skulle ha varit jätte kul om du varit med oss.

Vi planerar att åka till Stockholm helgen den 11 mars. (Vildmarks mässa)
Hoppas att Micke och Kim kan komma upp till storstan då. Vi kan kolla om det finns nått bra coop hotell då,
för vi rymms ju inte alla hos Malin.

Ha det bra och som alltid var rädd och er och varandra./ Britt

RSS 2.0