Turkiet nästa!

Nu drar vi till Turkiet på en välbehövlig semester. Nästa gång vi hörs kanske blir i Turkiet om vi hittar något Internetcafé. Ha det bra allihopa!
/Britt och Gunilla

Home makeover

Här kommer en rapport från min home makeover helg i Stockolm/Blåsut.


 Hall/sov rum före
 Sov rum efter
 Håkan sätter upp glidskenan.
 Efter
Vardags/matrum före
 Före
 Efter
 Efter
Mat delen efter
 Köket efter sett från hallen åt höger
 köket efter sett åt vänster
 Sett från köksfönstret
 Draperi in i prånget till toan
Vi har haft mycket hjälp av dessa två tjejer
Siv och Ruth
Nyfiken Ruth
 Två trötta brudar
Mitt i allt så var vi och hämtade Clara och vi hann med en snabb lunch på kungshallen
 Clara och Malin utan för station.
 Så här såg dom ut när dom drog iväg på fest tema Pensionär.

Ja mycket är gjort och mycket är kvar att göra. just nu håller jag på och försöker lösa upp ett stopp i avloppet i köket. Patrik har varit med Carro hela dagen och dom är på väg hit nu. Så jag ska väll laga lite middag till oss.
 
Fast jag är trött och har ont i hela kroppen.

Gud vad jag längtar till semestern nu.

Ha en skön kväll alla och var rädd om er och varandra./Britt

Det nya livet börjar - igen...

...men den här gången måste det fungera. Nu är det på riktigt. Fattar inte varför det ska gå så långt att jag får diagnosen diabetes innan jag fattar att jag måste förändra min livsstil. Suck... Ibland vaknar man upp den brutala vägen, så är det bara. Men det är ingen idé och sitta och älta detta utan nu måste jag se framåt och ta itu med detta.

Idag har jag städat på förmiddagen och sedan drog vi iväg till Söråker för att se Lina och hennes lag spela match. De förlorade med 2-0 men kämpade bra. I kväll blir det slapparkväll framför dumburken. Imorgon ska jag inhandla det sista inför resan och börja packa. Måste ju provpacka och väga så att jag ser att jag inte har för tung väska ner jag reser. Måste ju kunna shoppa i Turkiet också!

Apropå det nya livet så kommer här en bild på dagens middag. Fläskfilé med wok, fetaostsallad och bearnaisesås...och nej ingen potatisgratäng för min del. Och inte heller någon kaka till kaffet och inget lördagsgodis!!!


Ha en bra lördagkväll allihopa!
/Gunilla

Måndag och provtagning...

...ja så var det måndag igen och man funderar som vanligt på var helgen tog vägen. Idag, på morgonen, skulle jag på provtagning på vårdcentralen. Hade beställt den själv då vi ingen regelbunden hälsokontroll har på jobbet. Men också för att jag har varit så trött en längre tid. Det kan ha andra orsaker, jag vet, men jag tänkte att det kan vara läge att kolla upp sina värden för att utesluta vad det kan bero på. Blodtryck och puls var bra men inte mitt blodsocker. Det var också det jag har misstänkt under en tid så egentligen kom det inte som en chock. Men nu ska jag inte måla fan på väggen för jag ska till vårdcentralen för en till provtagning på fredag och tills dess avvaktar jag och sedan tar jag det därifrån. Om jag fortfarande har högt blodsocker då, så skulle jag få en läkartid och så går de väl vidare där.

Jaha, det var väl en mjuk och smidig start på veckan? Imorgon ska jag till H-sand med jobbet och sedan fort hem och fixa mat eftersom Lina har samling 16.45 i Timrå för att spela match 18.00. På onsdag ska jag lyxa till det och göra min efterlängtade nagelförlängning. Det känns som ren och skär lyx för min del. Jag tycker att jag är värd det! På torsdag ska Thu och jag äntligen träffa Johanna och hennes lille Simon. Jag längtar så efter att få "snusa" lite på honom. Ser ut som min vecka är fulltecknad... ja och så på lördag är det väl en fotbollsmatch till om jag inte minns fel. Hör ni, det ska verkligen bli skönt med semester till veckan! Ha en bra måndagkväll!
/Gunilla

Hjälp vilken helg

När fredagen kom var jag rätt slut. Allt på jobbet gör att man känner att man lever. Politiska beslut är svåra att förstå ibland. Vad menar dom och hur tänker dom? ja man har många frågor. Men inte blev det någon vila fast det var helg. Håkan och Joel var och fiskade, jag åkte och handlade till gårdsfesten med Putte. Sen skulle vi handla till oss själva. Hem och laga mat för då var storfiskarna hungriga. Trött och slut som man var blev det  tidigt i säng efter att ha somnat i soffan ett par gånger. Upp på lördagsmorgon vid 08:00 tiden och lite fika sedan köra igång med sallad och äppelkaka till festen. Ut och resa tältet upp med stolar och bord. Alla ryms inte under tak. Skitt om det blir regn Iväg på boa köpte smultron vin till  bålet. Hem, regnet kom ner med stolar och bord i styrelse rummet och dukning där. In baka foccacia Gunilla kom om en snabbis. En snabb dusch och på med kläder ner i källaren med  maten, ut och ta emot grannarna. En trevlig kväll med många goa skratt blev det. Vi körde hem de sista ungdomsgänget vid 24 tiden då drog dom vidare in på stan. Plockade i hopp lite sopor och gick till sängs. Upp vid 7:30 lite fika och ner och städa i källaren blä vad det luktar illa efter en hel kväll i ett litet rum och så mycket folk. Sedan det var klart dök Bengt upp då skulle tältet rivas. Medans vi höll på med det ringde Gunilla. Hon ville med på IKEA. Så när tältet var rivet och undan plockat. Bar det iväg ut på birsta och shopping till Malin. Draperier 3 olika och köksgardiner lite annat smått och gott notan stannade på straxt under 4000 tusen kr. Hem och börja sy tur att Gunilla erbjöd sig sin hjälp så det gick undan.


Under veckan fick jag besök av en liten prinsessa.

Här använder hon min lampa som mikrofon

Här provar hon moster Berits klocka.

Lite fotmasage.

Även Putte fick sig en fotmasage.

På tisdag bär det av till Skövde semifinal av årets städare. (Vi betalar resa och boende själva) Kommer hem på torsdags kväll åker till Stockholm och Malin på fredag efter jobbet. Hem på söndag, till turkland på onsdag jisses vilket drag. Maja ska på kollo till Mormor och Morfar hon åker redan på torsdagkväll.

ha det bra så hörs vi snart var rädd om er och varandra./ Britt

Ett svårt beslut är fattat

Och verkställt. Min älskade Lusi är nu i katt himmlen (som Marie M säger). Hon har under en längre tid tacklat av allt mer och dom andra djuren har blvit mer och mer elak med henne. Hon har kissat ner vår soffa ett flertal gånger. Pälsen som anars var blank och glänsande var nu matt och fet. Inte så som min lilla söt nos brukade se ut. Ja jag vet att hon var opålitlig och att många av er var rädd för henne och även att några blivit utsatt för hennes humör. Så visst gjorde jag rätt. Men det är en då jätte jobbigt. Hon var ju bara min och hon visste alla mina hemligheter och hon hjälpte mig att fatta svåra beslut. Hon fans alltid där för mig. Ja jag vet att jag har Maja men hon är ju inte lika gammal och klok som Lusi var. Sen är det ju tungt på jobbet nu man bara går och väntar på besked hur det kommer att bli med allt. Sen händer det andra otrevliga saker på jobbet så man vill bara kräkas på allt. Har så svårt att fatta att man inte är mer rädd om jobbet i dessa tider. Nä nu ska jag sluta gnälla. Vet  att jag har jätte mycket att vara tacksam för. Som alla mina barn, Min man som jag har varit tillsamands med i 30 år i dag. Ganska häftigt va.....

Ha det nu bra så hörs vi snart var rädd om er och varandra. / Britt

Var tog denna helg vägen?

I går var det lördag och vi gav oss iväg på IKEA direkt när dom öppnade. Malin vill ju ha några draperier och gardiner mm till sin nya lägenhet så vi kollade på lite tyger hittade ett par som jag trodde kunde passa mms:ade dom bilderna till Malin. Folk trodde nog inte vi var kloka. Sen var vi på stan Putte skulle ha joggingskor. Hittade ett par på stadium tusen spänn. På torget var det bondens markanad så jag handlade lite kantareller. Jag gjorde en Gunilla jag blev tvär förälskad i några fina garnnystan, på Almamia dom hade ju 25-50% på allt i affären.

Har ingen aning om vad jag ska göra men det är 100%ull från urugaya ca 3 hg av vadera färg.
Förslag mottages tacksamt
Sen bar det iväg hem och då var det matlagning som gällde vi skulle ju ha fin folk på middag.
Håkan och Patrik gav sig iväg ut och sprang lite, medans jag förbredde maten.
Det blev en kantarell toas. Hel grillad baconlindad fläskfile, potatisgratäng, sallad. Vilka var det som kom jo..

Sigge Linda och Berit

Sigge hade fått något i ögat. Men kolla in go kinderna hans.
Berit och Linda hade med sig en paj med banan och dumlekola till det glass eller vaniljsås mycket smarigt.

Söndag.
Håkan åkte iväg med motorcykeln dom skulle till nått ställe dom åker varje höst.
Själv tog jag ett kraft tag och började klippa Maja

Hon verkligen hatar detta och gör allt för att jag ska sluta.

Efter klippningen så är det bad och torkning med fön det är inte rolig det heller.

Oj undra om det blev någon Maja kvar.

Jo då det blev det. Inte den bästa klippningen men det får duga för idag.
Det är jätte svårt att både hålla henne och klippa henne samtidigt.

Sen bar det av till birsta, var på blomsterlandet och plantagen. Hittade lite höst blommor att pryda ute platsen med samt några blommor till ingången våran och några till balkongen.

Undra vad man ska äta idag. Håkan och Joel skulle ev iväg och fiska då ville Putte med. så jag kanske får äta själv. Då går kanske Maja och jag till husvagnen och äter vi får se för alltid retar det någon.

Ha det nu bra och var rädd om er och varandra. / Britt

Veckan som varit

Skitt vad veckorna går snabbt nu förtiden känns som det bara är måndag o fredag. Men det har ju hänt lite annat där emellan om jag tänker efter. Vi har ju haft besök av värdens vackraste och mest under bara man som finns.
Då är ni några som undrar vem det kan vara , jo det är Sigge Viking. En helt bedårande skapelse.
Är han inte go så säg?

Sen så hade vi ju bestämt oss för att fiska nu i helgenel. Så på torsdag kvällen for vi iväg på Baracuda och Håkan köpte ett nytt spå med rulle åt mig.

JA... det är rosa.

Men som ni alla Sundsvallsbor vet så öppnade sig himmelen mellan torsdagen och fredagen så inte blev det nått fiske i den stormen. Då hade man nog riskerat att få draget i pannan.

utan det blev till att bjuda in Gunilla och Per på middag i husvagnen som står på våran parkering Håkan ville inte detta det är skämmigt. Men Candells tackade ja, dom är modiga dom.

Mycket jag och mycket mat på liten yta blir det.

Kolla in min stekpanna. Nu blev några av er avis det vet jag.
Här till lagas en matig macka som jag fickrecept på av Marie M. Strimlad stekt lövbiff med salt o peppar. Rostat bröd med diljongsenap på en tjock skiva paprika (se bilden)  lägg paprikaringen på rostmackan med senapen och fyll med varm lövbiff tippa med bea sås. Serveras med en fräsch sallad. Mycket uppskattad

Som ni ser så serverades det lite annat smått och gott till.

Håkan bråkan kom och åt han också.

Nu ska jag gå och skala potatis jag ska få fin främmande i kväll. Av vem får ni veta i morgon.

Ha det bra var rädd om er och varandra. / Britt

Tre veckor kvar...

Nu är det tre veckor kvar till Turkietresan. Gissa om jag längtar? Hela jag skriker efter semester, vila, sol och bad. Helt enkelt så vill jag bara vara i en hel vecka. Det är synd bara att den där veckan går så fort...men jag tänker njuta varje dag av den :)

Annars rullar livet på som vanligt. Jobb, hem och fixa middag, skjutsa Lina på eventuella träningar och sedan soffläge. Jag vet att det inte är något bra med soffläge. Jag borde ut och röra på mig och allt det där. Men jag vet bara inte var jag ska få orken och motivationen ifrån? Har någon ett förslag eller två?

Vi har blivit med hund, men bara fram till nästa helg. Johan är numera hundvakt på dagarna och tar hand om Knubbe. Jag borde ta tillfället i akt och ta med honom ut på promenad på kvällarna eftersom både han och jag behöver det. Igår försökte både Lina, Alfred och Johan springa med Knubbe, och då menar jag försökte. Ungdomarna sprang och Knubbe la in bromsen. det såg faktiskt ganska roligt ut!

Nej, nu måste jag åka och hämta Lina på träningen. Förresten har någon sett/hört av Britt? Det var ett tag sedan hon kom med ett inlägg. Jag är nyfiken på vad som är på G med husvagenen t ex. Ska de ut på någon tur eller så? Eller äta ännu en middag i husvagnen - på parkeringen? Det hade jag velat se! Ha en bra kväll.
/Gunilla


RSS 2.0