Helgen som varit...

Gud, vad alla helger går fort. när fredag eftermiddag kommer och man är på väg hem så tänker man på allt man ska göra i helgen och vips så är det söndag kväll och jag inser att jag inte ens hann hälften. Kanske mina ambitioner för helgen är för höga? Den här helgen så hade jag tänkt att putsa fönster, byta gardiner och storstäda mest hela lägenheten. Vad hann jag? Jo, köket och knappt det.

På fredag kväll var vi till Britt och Håkan och åt de efterlängtade "ölmackorna" :) De var jättemumsiga och det tyckte deras katt HD också. Han var i köket och mumsade i sig resterna! Klok katt, måste jag säga! På lördagen hade Lina match på IP i Bergsåker och den ville jag absolut inte missa. Spännande var det men jag hade kunnat vara utan den där situationen där hon var inblandad i ett "litet bråk" eller vad man ska säga. Lina fick gult kort och tjejen i det andra laget fick rött kort och blev utvisad. Min Lina har temperament efter sin mamma men hon hanterade situationen på ett bra sätt. Om jag inte minns helt fel så finns det någon mer i vår stora brokiga familj som har ett hett temperament i sport, eller hur? På kvällen grillade vi med Britt och Håkan och det var trevligt som det alltid är när vi träffas.

Idag var jag med en kompis och handlade kläder till en annan kompis lilla bebis. Det är ju så kul att handla småbarnskläder och det blir inte så ofta nu för tiden. Hem och fortsatte med städning och middag och nu sitter jag här och funderar var helgen tog vägen...Det är bara att inse att man inte hinner allt som man vill och att det bara är så.

Man skulle vara en katt, kanske? Äta, sova, leka lite men mest sova. Här kommer min Sigge!

Ser skönt ut, va? Ha det bra allihopa!
/Gunilla




Stolt igen.

Vissa veckor är inte som andra. Tänk att man kan få glädjas med båda sina stora barn på en och samma vecka.
I går blev det klart för Malin att hon får en lägenhet på 48 m2 i blåsut i minst ett år. Den ser jätte fin ut. Malin har lagt in bilder på sin blogg. (Den finns på höger sida under Malin och länkar). Hon har ju också fått klart men tills vidare anställning på falk. Just nu är det dag tid men hon funderar starkt på att ta en natt tjänst när det dyker upp. Där känner jag som mamma en liten oro för att det kan bli lite väl jobbigt för henne och migränen. Men det är ju mitt jobb som Mamma att oroa mig. Huvudsaken är ju att Malin är nöjd. Nu gäller det bara att planera in nerkörningen av alla Malins saker samt att hon ska få låna möbler av Mikael som ska ner. Hur ska vi hinna innan vi ska till Side. Det finns ju bara helgen innan vi åker att köra på, som det ser ut nu. De är ju då man ska planera och packa mm. Allt löser sig till slut det finns ju nätter hela veckan innan vi åker..

Ha en skön söndag och som alltid var rädd om er och varandra/Britt

Vilken dag.

Att man kan känna så mycket  på bara en dag.
Jobbet är krävande just nu. Ja inte bara krävande utan verkligen dö kärft. Om ni fattar vad jag menar. Om bara alla bitar var på plats och man visste vad politikerna vill. Då kunde man börja göra nått åt saker och ting. Jo visst gör man nått nu, det är inte det.  Jobbet rullar ju på som vanligt, men jag tror ni fattar vad jag menar. Har haft ett planerings möte i dag med delar av min arbetsgrupp dom hade bra idéer och funderingar. Men det är jobbigt att inte kunna ge dom svar på frågor för jag vet inget själv. Men det löser sig nog. Det är bara det att det känns ibland som att man aldrig räcker till. Man ligger nätterna igenom och vänder och vrider på saker och ting. om man ska göra si eller så.
Det är tur att man har två jobbar komisar som man kan prata med och dela funderingar och jobbet med. Samt att dom ser när man behöver nått äckligt att fika på på eftermiddagen. Eller säger jag kan hjälpa dig. Fast man vet att även dom har häcken full. Men det är bara att bjuda igen och finnas där när dom behöver. Det känns tryggt
Så om ni har fattat detta rätt så är det ett litet helvete på jobbet nu och det kommer att vara så under hösten tills alla bitar faller på plats. Tur att man har Side resan att se fram emot.

Men jag har även fått glada nyheter idag som gör en mamma så stolt.
Micke har fått lägenhet i Göteborg ca 10 min från centrum. Samt att han har fått ett kock jobb inne i city mitt emot Lisseberg han börjar i september och jobbar till maj en ska han jobba i Mollösund maj-sep.
Jag kan bara säga grattis Micke till ett års jobb.

Kände att jag behövde muntra upp mig lite idag så jag var iväg och köpte....... Kräftor.
I morgon blir det kraft kalas, mums.

Nä nu ska jag inte gnälla mer.
Som alltid var rädd om er och varandra / Britt

Isodieten

Någon, jag vet inte vem, hade lämnat en kommentar i förra inlägget. Personen ville veta mer om isodieten och eftersom jag inte läst mer än början av boken så kan jag inte göra någon ingående recension. Men vad jag har förstått så går den ut på att äta lika mycket kolhydrater som proteiner och fett, alltså en tredjedel av varje. En medelsvensson idag äter ca 50energiprocent kolhydrater, 35 procent fett och 15 procent protein. I jämförelse med det blir därför isodieten en form av lågkolhydratdiet. Det vill säga så lite kolhydrater att det hjälper dig tappa i vikt, men tillräckligt mycket för att din hjärna ska fungera optimalt. Isodieten bygger på att man ska äta rätt kolhydrater (lågt GI) då dessa ger bättre mättnad, mindre sötsug men också en förbättrad miljö för fettförbränning i kroppen.

Det finns många dieter som utlovar snabba resultat på vågen, t ex att leva på diverse pulver till att utesluta vissa näringsämnen ur kosten. Visst är vi flera som har provat dem? Det har i alla fall jag! Men faktum kvarstår att det handlar  om kortvariga resultat och aldrig om vad det egentligen är som behövs: en livsstilsändring. Det nya sättet att äta ska gå att hålla livet ut eftersom det är avgörande för att du ska lyckas behålla din nya vikt. Man måste hitta något som man kan leva med livet ut och i vardagen, eller hur?

Det här var lite kort om isodieten. Jag får återkomma när jag läst lite mer. Idag var jag till sköterskan på vårdcentralen och hon trodde jag hade fått höstblåsor??? Är det inte det som barnen får när de är små??? Det här kanske betyder att jag är ung trots allt, även om jag inte har en fest när jag fyller 40. Eller vad säger du Malin?

Nu måste jag göra mig i ordning, ska iväg och se Linas lag spela ännu en match. Tjingeling på er!
/Gunilla

Måndag, måndag...

Ja, så var det måndag igen och en ny vecka. Den här helgen har gått så fort med marknad och fotboll och allt annat. Känner mig trött så här i början på veckan men så har jag något konstigt i halsen också. Tror att jag har fått någon svampinfektion så jag måste väl ringa vårdcentralen imorgon...suck. 

Jag har gått med i en bokklubb och en av de första böckerna som kom var den om Isodieten. Har börjat att läsa den och den verkar vettig men jag återkommer när jag har läst klar den. Det är också en hel del recept i den även om det inte är några bilder till, vilket jag tycker är kul.

                             

På marknaden köpte jag - naturligtvis - lite stickgarn. Passade på att köpa sådant som jag inte sett här hemma i butikerna. Ska bli kul och se hur det blir när jag stickat klart! Undrar vad jag ska göra med allt som jag stickar? Just nu läggs det bara på hög men vem vet, en vacker dag så kanske de kommer till användning. Ha en bra kväll!
/Gunilla

Oj oj oj vilka hektiska dagar.

Så var det dags att få till vagnen som vi vill ha den. Här är en bild på klädseln före.

Om man säger så här, inte riktigt vår stil. Detta tyg var över allt även på sängen och runt sängen.

Jag tog ledigt i fredags för att jobba med vagnen. Den skulle kläs om invändigt. Mamma och Pappa kom redan vid 10 tiden för att hjälpa mig. Mamma och jag började klippa tyg och Pappa och Patrik skruvade loss vägg skydd och säng gaveln. Dom han klä om sänggaveln. Innan Mamma blev jätte dålig och det enda alternativet var att få henne till akuten. Pappa körde iväg Mamma och jag fortsatte ensam. Då pajade min nya symaskin som är ca 10 mån. Man blir så glad. Tur att jag hade den gamla kvar den kan man bara sy raksöm på nu för tiden och det fick räcka. Pappa ringde och sa att dom var hemma och att det var den nya morfin tabletten som var boven i dramat. Skönt att det inte var nått värre. Berit och Linda med Sigge kom på besök innan marknaden. Jag fortsatte att att jobba fram till 20:30. Då var det 4 dynor plus all handsömnad kvar. Mamma ringde redan vid 9 tiden på lördags morgonen och skulle absolut komma och hand sy på dynorna. Ja inte tackar man nej till det.

Här kommer lite bilder på vad jag hittills har åstadkommit.

Ja dom gröna gardinerna ska bytas ut men jag måste vänta tills jag får tillbaka maskinen.

Oj jag glömde stänga dörren till toan. Dom små gubbarna på hyllan ska bort men dom är fastskruvade.

Köket hat jag inte gjort så mycket åt. Bara fyll på med lite tallrikar och glas samt bestick mm mm.

I går kväll tog Gunilla och jag ett glas vin, Lite invigning så att säga. Ser ni vad Maja är nöjd. Hon gillar att vara i vagnen.

Nu ska jag ut och kolla efter lite grejer, och ev ta en sväng på markanden om det torkar upp.

Men som alltid var rädd om er och varandra. / Britt

Vi har blivit med husvagn

Jag har nog inte riktigt fattat det ännu, men så är det.
Vi har ju pratat om det ett tag och kollat på en hel del olika vagnar. Ett kriterie vi hade var att det skulle vara kassettoa på den. Sen var det längden på själva vagnen. För vi vill ju åka runt lite.

Vi har nu slagit till på en Adra 515 tror jag den heter detta kan vara väldigt fel men runt 5 m är den. Det finns inga fel på vagnen utan bara två saker som jag hakar upp mig på och en går att åtgärda med lite tyg och en symaskin. det anda är kylen. Den är väldigt liten med ett pyttelitet frysfack. Men vi får väll köpa en bättre kylväska som går på bilbatteri så är även det löst.
Det finns 4 bäddplatser i den, kassettoa, varmt och kalt vatten, dusch, golvvärme, det är sommar förtält och markis samt matta till tältet, ja jag tror att jag fått med det mesta. Det ska i alla fall bli jätte spännande Vet inte om vi får hämta den i morgon eller på torsdag. Men jag längtar att få titta igen om vagnen och kolla hur vi vill lösa saker och ting.

Sen är det ju mycket som ska inhandlas eller plockas med innefrån det är ju liksom ett helt nytt hem som ska inredas med diverse saker. Allt till köket för att bara nämna nått. Fick tips på att Rusta hade mycket saker i plast. Ska väll kolla upp det. Sen är det ju täcken och kuddar mm. Ja listan kan göras lång. Jag är ju inte en sådan människa som vill bära med mig saker i mellan utan jag vill ha allt på plats. kommer man på att man vill dra iväg så ska man inte behöva kånka massa saker  utan bara packa in lite kläder och mat och sen bara åka.

Jag har tyvärr inga bilder nu men var lugn det kommer.

Nu ska jag åka och hämta lite pengar till Patrik för han åker med gården till grönalund i morgon bitti och kommer hem sen i morgon kväll. Det var meningen att dom skulle åka till Göteborg först men det blev för få anmälningar.

Var nu rädd om er och varandra så hörs vi snart. / Britt

Livet som fotbollsmamma

I kväll har det varit bak inför morgondagens fotbollsmatch som har gällt. Lina och hennes lag spelar mot Söråker på hemmaplan imorgon kväll. Och denna gång var det bl a vår tur att anordna lite fika. Eller vi...snarare jag då. Men jag tycker att det är kul att baka och vill gärna anstränga mig lite extra när vi står för fikat. Jag vet ju själv hur jag känner det när vi är på bortamatch och det bjuds på det där lilla extra som fika. Härligt, tycker jag. Så ikväll har jag bakat en sorts bärkaka och kokat marsansås till. Imorgon ska jag prova ett nytt recept, nougatmuffins. Hoppas att det jag bakat går att äta :)

Här kommer en bild på bärkakan. Jag har haft hallon och blåbär i den men man kan ha vilka bär man vill.


När Mittnorden cup var förrförra helgen så blev Lina intervjuad av en reporter och kom också på bild i tidningen. Jag kunde inte låta bli att beställa en förstoring från ST och idag var den klar för avhämtning. Så här blev den, inramad och klar.


Jag vet - bilden blev inte helt bra tagen av mig men det bjuder jag på!

Tjejerna har precis fått sina silvermedaljer, mycket välförtjänta sådana!


Så om det är någon som är intresserad av fotboll och vill köpa lite fika i pausen och därmed sponsra tjejerna, så är ni välkomna till IP, Bergsåker imorgon kl. 19.00. Ha en bra kväll allihopa.
/Gunilla


Li:s första övernattning = Furuvik

Vi hade ju fått den stora äran att få rå om Li ett helt dygn från lördags morgon till söndag fm. Det var första gången som Li skulle sova borta utan Mamma och Pappa. Jag vet med säkerhet att Li inte led men det gjorde Mamma och Pappan.
Det blev ett par samtal.
När Linda fick reda på att vi skulle passa Li så frågade hon om vi ville följa med dom till Furuvik. Vilket vi gladligen tackade ja till. Vi blev ett helt "Gäng" som åkte. Det var Li, Patrik, Håkan, Berit, Linda, Micke, Sigge, Alma, Elna, Mickes Mamma och Stefan samt jag.
Vi drog iväg vid 8 tiden på morgonen. Första anhalten blev Igesund och ica godis och festis inhandlades

Ett bra stopp tyckte Li.

Nästa stopp blev fika.

Väl framme så gick "tjejgänget" först. Ja om vi inte räknar Bråkan som alltid är först.
 Vi saknade Linda här men Sigge behövde henne i "kill gänget".

Skrindor lånades och all packning och barn är på väg in i parken, då dök denna växt upp som skrämde många.
Lite läskigt var det.

Alla var hungriga så det var till att leta upp en bra fika plats. Mysigt eller hur?

Nu var det ju så att Li var lite rädd för det flesta djur. Men det var vissa hon inte var rädd för som Ödlor. Krokodiler. Sköldpaddor mm samt
 
Inte en tvekan. Upp på hästen och iväg. Putte var snäll och följde med runt.

Lite glass smakar gott i värmen. Jag tror att Berit är lite sugen.....

Det blev en hel del karuseller. Denna var lite i det läskigaste laget tyckte Li men det gick bra. Efter varje karusell så var det så att det skulle grinas för att Li ville åka mer. Så Patrik fick lyfta henne från varje karusell gråtandes och skrikandes att hon ville åka mer..... När det bara var två åk kvar slutade hon med det och var nöjd över att turen var slut. Så man kan nog säga att bruttan fick åka tills hon var nöjd. Stackars Patrik dock, som fick åka alla dessa karuseller på obekväma sätt.

Vi åket hem från Furuvik vid 16 tiden då hade lillgumman inte sovit nått. Så vi han ju inte så långt innan det var god natt.
Efter en timme tyckte vi att det var dags att vakna för Li så att han kunde sova på natten. Så vi spelade radion högt och sjöng med och klappade tackten. Gissa om hon tyckte att vi var knäpp. Men det tog inte lång tid innan hon var med på noterna och tyckte det var jätte kul. Väl hemma så var det raka spåret in i duschen Gissa om det var skön att krypa upp brevid Gunilla sen.

JA jag vet dom blev suddiga men man ser ändå hur hon myser.

Tusen tack Linda för att du bjöd med oss på detta äventyr.
Tack alla ni andra som var med och gjorde denna dag till ett oförglömligt minne.
Hoppas det blir till en vana.

Nu är det dags att laga middag men som alltid var rädd om er och varandra. / Britt

Torsdag var en ABB kväll

I torsdags skulle Håkans jobb gå ut och äta, då undrade Ingmarie om inte jag kunde följa med.
Man är ju inte sen att tacka ja till en middag.
Och det var ju inte hela kontoret som skulle med utan de tappra som brukar träffas då och då.
 Hasse
 Ing-Marie
 Göran
 Joel och hans kompis från Västerrås.
Samt Håkan Putte och jag.
Vi hade en trevlig kväll god mat och trevlig gemenskap. Ser fram emot nästa gång.
Inga bilder på maten denna gång. Men jag kan tala om att det blev Hamburgare eller sweet chili pasta för alla deltagare så tror jag ni vet vart vi varit.
Kvällens höjdpunkt var att dom hade Briska cider både päron och granat äpple. Päron vann.

Ha en fortsatt trevlig dag.,och som alltid var rädd om er och varandra. / Britt

Våra tröjor!

Måste bara visa denna bild så att ni ser hur våra tröjor blev!

Fortsättning på Priden

Ja, Britt har ju redan redogjort för vår planering, överraskningsmomentet, missödet med färgningen av tröjorna och lite om Priden. Här kommer lite fler bilder från Priden

Hur lyckas de gå med allt detta utan att trilla omkull???


På hans banderoll står det: Mr Gay Norway!


Golden Ladies


Mark Levengood och Jonas Gardell var med...


...Alexander Bard likaså


Blondinbella


Kolla in bilen! Något i min stil det.


Men snälla ni, HJÄLP MIG!!! Vem är detta? Han med mikrofonen, känner igen honom så väl men vet inte var ifrån. Upplys mig!


Carro, Mabel, Clara och Malin


Vi hade en så bra dag och jättekul att tillbringa kvällen med god mat och dessa goa tjejer. Tack allihopa!
/Gunilla

1 aug=Lördag=Överaskning=PRIDE

Vi här hemma i Sundsvall har ju haft en hektisk vecka. Vi bestämde oss för att fara ner och överraska samt visa hur stolta vi är över vår dotter och hennes flickvän och kompisar. Många planer skulle gå i lås. Malin fick ju inget veta men vi fick kontakt med Clara så allt löste sig. Om inte det funkade så hade vi ju Carro på plats. Sagt och gjort nu skulle vi ju visa hur stolta vi var. Tröjor och textilfärg på små tryck burkar/pennor inhandlades. Naturligt vis så blev det Gunilla och jag som skulle skriva och rita. Och det var inte lätt. Vi skrev och kladdade och tog i allt vad vi kunde och vips hade Gunilla gjort en Berit.

Jag kan bara intyga det var snorgrön färg över allt på mina vita väggar gardiner stolar kylen frysen diskmasinen mm. Gunilla och jag såg ut som grönprickiga amöbor. Och vad vi skrattade och torkade, men inget ont som inte har nått gott med sig nu är det rent eller...
Har tyvärr inga bilder på tröjorna men texten var på min STOLT MAMMA. På Gunillas STOLT FASTER. och på Bråkans STOLT PAPPA. och vi gjorde en till Patrik som det stod STOLT BROR. Fast i sista stund bestämde han sig för att inte följa. Vi lämnade Sundsvall 05:30 på lördags morgonen  stannade och fikade på Hagstamacken

Håkan tog en korv. Gunilla och jag tog kaffe och macka.
Vi var framme i Stockholm 09:50 parkerade i Hötorgsgaraget.
Vi hade ett uppdrag att göra innan vi skulle till Malin och det var att köpa korv till Patrik på

Japp vi hängde på låset .
Det blev några bita parmensan också. In i kylväskan i bilen med detta och sen var det bara att på börja vandringen upp till söder. Vi hann med några butiker i Gamla stan men vi handlade inget. En korv på korvmojen på Mariatorget sen vidare till Malin och gissa om hon blev snopen. Hon bara stirrade i flera sekunder, sen  blev det ett "men vad gör ni här"." fan vad nice".  Carro och Mabel var där samt Clara naturligtvis dom skrattade för dom visste ju. Och det hade visat sig att Malin varit lite sur för att hon inte fått sett vem Clara smsade och mailade samt fick tel nr till. Ja det var en mycket lyckad blåsning.
Efter en stund hos Malin var det bara att gå och ta en plats efter vägen med bra utsikt över paraden. Vi ställde oss på Hornsgatans puckel mycket bra staket att hänga sig på. Där stod vi i 1,5 timmar innan paraden var framme hos oss men det är det värt. Jag lägger inte in så många bilder från själva paraden utan det får Gunilla och Håkan sköta om.
Men här kommer några.

 Kaffe kunde man köpa av denna man. Lägg märke till Pride veteranerna på flaket mitt emot.

Många snygga och udda dräckter var det med.

Hundar fanns det också med.
Mer bilder kommer senare här ifrån.

När paraden var slut var alla hungriga och vi gick upp på vår favorit Grekiska restaurang.
Förrätt:
 
Blandade Grekiska delikatesser delade Clara och Malin.

Gunilla, Håkan och jag delade på Tsatsiki och vitlöksbröd.
Carro och Mabel tog också tsatsiki samt en aburgineröra som ligger i den lilla skålen
Huvudrätten bestod av

Just det Grekiska grillspett. Och jag behöver inte ens att skriva vad dom heter för det vet ju alla utom jag som kallar dom för ett land. Vi hade varianter som kyckling och fläskfilé.
Carro hon ställe sig utanför ledet och tog

En blandtallrik.
Så här nöjd såg alla ut efter maten

Clara och Malin

Carro och Mabel.

Sen var det bara att tacka för trevligt sällskap och ta tunnelbanan till Hötorget hämta bilen och åka hem över.
Men på tunnelbanan så var det en man som började tala med mig och Gunilla för han såg våra tröjor han visade bilder som han tagit. Det är lite som behövs för att man ska få kontakter med andra.
Vi var hemma är vid 00:30 tiden. Det blev en lång lång dag men roligt roligt var det.

Var nu rädd om er och varandra så hörs vi snart./Britt

RSS 2.0